Foto:
Foto:
Nebojša Kovačevič, Sport Line Koper

Zmagovalec srečanja se bo v tretjem predkrogu pomeril z ukrajinskim Dinamom iz Kijeva. Srečanje na Maksimiru bo neposredno prenašala Televizija Slovenija. Koper bo prav tako v sredo v polfinalu Pokala Intertoto gostil nizozemski Heerenveen.

Na prvem srečanju, ki se je končalo 1:1, so Mariborčani v prvem polčasu pokazali, da so z agresivno igro lahko kos hrvaškim prvakom. Strokovno vodstvo vijoličastih je dobro preučilo prvo tekmo in napoveduje boj za vsako žogo tudi v Maksimiru. "Če so že prepričani, da so zmagali, se hudo motijo", je odločen trener Matjaž Kek.

Največja nevarnost za Štajerce bo napad Dinama, ki je na zadnji tekmi hrvaškega prvenstva (zmaga 7:0) pokazal izjemno učinkovitost. Kek lahko računa na Ermina Rakoviča, ki na prvi tekmi ni mogel nastopiti zaradi zastrupitve s hrano.

Hrvaška policija slovenskim obiskovalcem predlaga, naj si potovanje v Zagreb organizirajo tako, da bodo na mejo prispeli najpozneje do 17. ure. V primeru poznejšega prihoda na mejo se jim namreč zaradi temeljite mejne kontrole in drugih ukrepov hrvaških varnostnih organov obeta, da ne bodo pravočasno prispeli na nogometno tekmo, ki se bo začela ob 20.45.

Verjetni začetni postavi:
DINAMO: Jozić, Sedloski, Mijatović, Drpić, Mikić, Tomić, Kranjčar, Agić, Mujčin, Da Silva, Mitu

MARIBOR PIVOVARNA LAŠKO: Kuzma, Golob, Pitamic, Balajič, Vuksanovič, Filekovič, Teinovič, Čeh st., Karič, Pekič, Rakovič

Koprčani še upajo

V sredo bodo na igrišče stopili tudi Koprčani, ki se bodo v polfinalu Pokala Intertoto pomerili z nizozemskim Heerenveenom. Primorci bodo morali za napredovanje izničititi zaostanek dveh golov s prve tekme (2:0 za Heerenveen). Varovanci trenerja Milivoja Bračuna se pred povratno tekme ne obremenjujejo, saj so že z uvrstitvijo v polfinale presegli cilje kluba.

Rumeno-modri imajo nekaj težav s poškodbami, saj je že teden dni nekoliko poškodovan Juan Sebastian Vitagliano, o poškodbi pa toži tudi Elvis Ribarič. Največji adut Slovencev naj bi bila vročina, ki je Nizozemci niso vajeni. "Priznati moram, da se nam že kar precej pozna utrujenost. Do srede se moramo vsaj malo pobrati in nabrati moči. Če bo tako vroče, kot je bilo v soboto, potem bo vročina naš zaveznik. Mi se vsekakor še nismo predali," je pred srečanjem povedal napadalec Kopra Sašo Jakomin.