Foto:
Foto:
Igralci NK MAribor Pivovarne Laško
Partizan in Djurgarden
Peter Nielsen, FC Copenhagen

Gostjeso v Ljudskem vrtu pred 9.000 gledalcipovedli v34. minuti, ko je zadel Niko Kranjčar, le tri minute kasneje je izenačil Damir Pekič. Mariborčani, ki so tik pred tekmo zaradi zastrupitve s hrano ostali brez Ermina Rakoviča, so prevladovali v prvem polčasu,Zagrebčani pa v drugem, ko so zadeli tudi vratnico in prečko.Pohvale si tokrat zaslužijo tudi varnostni organi, ki so poskrbeli, da na tekmi ni prišlo do resnih incidentov.

Nogometaši Maribora sood prvega sodniškega žvižga zaigrali brezkompromisno in si že v peti minuti priigrali prvo priložnost. Damir Pekičje streljal z roba kazenskega prostora, vendar naravnost v vratarja Maria Jozića.V nadaljevanjuso vijoličasti postajali vse napadalnejši in si v 24. minuti priigrali novo priložnost.Pekičje v kazenskem prostoru - le nekaj metrov od zagrebških vrat - lepo našel Petra Francija, ta pa je z glavoslabo zaključil akcijo.

Gostjev prvihtridesetih minutah niso pokazali veliko, saj si resne priložnosti niso priigrali.Kljub slabšiigri v prvem polčasuje Dinamo povedel.Miha Pitamic je pri pokrivanju Nika Kranjčara zamudil, tako da je hrvaški napadalec prejel globinsko podajo v kazenski prostor in z neposredne bližine premagal vratarja Stanislava Kuzmo.Vodstvo Dinama ni zmedlo Mariborčanov, ki sonadaljevali z napadalno igro in jo v 37. minuti kronali z izenačujočim zadetkom.Akcijo Mihe Goloba in Amirja Kariča jez neubranljivim strelom po tleh zaključil Damir Pekič.

V drugem polčasu so gostje pokazali boljšo igro in si v 49. minuti priigrali tudi najlepšo priložnost. Andrija Mijatović je po podaji s kota zatresel prečko. Tudi v nadaljevanju so imeli Hrvati pobudo, kjer sta s solističnimi vložki izstopala Niko Kranjčar in Eduarda Alvesa Da Silva, ki je tik pred koncem zadel vratnico.

Stipe Balajič, kapetan Maribora Pivovarne Laško: "Škoda, da smo dobili gol. 1:0 bi bil seveda veliko bolj ugoden izid. Bolje bi bilo, če bi povedli mi. Imeli smo več žogo v nogah, oni pa lepše priložnosti, ki pa jih na srečo niso izkoristili. Pred povratno tekmo je zdaj Dinamo v prednosti, vendar se v Zagrebu ne bomo predali. V ekipo se bo vrnil tudi Rakovič, njegova odsotnost se je danes zelo poznala. Zagrebčani imajo zelo dobro ekipo in veliko mladih igralcev, med drugim tudi Cesarja, za katerega bi želel, da bi vzel hrvaško državljanstvo."

Niko Kranjčar, kapetan Dinama: "Pred povratnim srečanjem imamo dokaj ugoden izid, ki pa nam ne omogoča lagodne igre. Žal mi je, da nam ni uspelo zadržati vodstva, čeprav s prvim polčasom nisem zadovoljen. Veliko bolje smo zaigrali v drugem polčasu, žal pa nismo izkoristili nekaj zelo ugodnih priložnosti. Upam, da nam bodo na povratni tekmi k uspehu pomagali tudi navijači."

IZIDI 2. KROGA KVALIFIKACIJ ZA LIGO PRVAKOV:
V sredo so bila odigrana prva srečanja drugega predkroga nogometne Lige prvakov. Mariborčani so v Ljudskem vrtu igrali neodločeno proti hrvaškemu prvaku, Dinamu iz Zagreba. Brez težav sta zmagal favorita Celtic inFC Copenhagen, prvovrstno presenečenje pa je uspelo Vardarju iz Skopja, ki je v gosteh premagal CSKA iz Moskve.

MARIBOR PL - DINAMO ZAGREB 1:1 (1:1)
Pekič 37.; Kranjčar 34.
CSKA MOSKVA - VARDAR SKOPJE 1:2 (0:0)
Kiričenko 90.; Grozdanovski 54., Oliveira 64.
LEOTAR (BiH) - SLAVIJA PRAGA 1:2 (1:1)
Delibašić 42.; Adauto 16., Dostalek 49.
PJUNIK (ARM) - CSKA SOFIJA 0:2 (0:1)
Jančev 17., Mukassi 48. RK: Petrov 90.
TIRANA - GAK 1:5 (1:3)
Xhafa 8.; Bazina 15., Auhauser 33., Naumov 42., Standfest 55., Pötscher 87.
ŠERIF (MOL) - ŠAHTJOR DONECK 0:0
WISLA KRAKOW - OMONIA (CIP) 5:2 (3:0)
Zurawski 12., 48., Frankowski 20., Baszczynski 45., Dubicki 70.; Rauffmann 75., 82./oba iz 11-m.
PARTIZAN - DJURGARDEN (ŠVE) 1:1 (0:0)
Ilić 60.; Makundele 73.
MTK (MAD) - HELSINKI 3:1 (2:0)
ŽALGIRIS (LIT) - CELTIC 0:4 (0:2)
Larsson 13., Sutton 29., Maloney 52., Miller 85.
RAPID BUKAREŠTA - ANDERLECHT 0:0
FC COPENHAGEN - SLIEMA (MAL) 4:1 (3:0)
Zuma 23., Larsen 28./11-m., 66., Jönsson 44.; Dončić 51.
ŽILINA (SLK) - MACCABI (IZR) 1:0 (0:0)
Bazik 86.
Povratna tekma bo v Budimpešti.
BOHEMIANS (IRS) - ROSENBORG 0:1 (0:1)
Karadas35.

Povratne tekme bodo 6. avgusta.