Novak Đoković pet tednov pred začetkom Rolanda Garrosa še ni ujel prave forme na pesku. Izgubil je prvi dvoboj proti rojaku po mastersu v Madridu leta 2012, ko ga je ugnal Janko Tipsarević.  Foto: EPA
Novak Đoković pet tednov pred začetkom Rolanda Garrosa še ni ujel prave forme na pesku. Izgubil je prvi dvoboj proti rojaku po mastersu v Madridu leta 2012, ko ga je ugnal Janko Tipsarević. Foto: EPA

32-letni Lajović je v prejšnjih dveh medsebojnih obračunih s slavnim rojakom osvojil le štiri igre. Tokrat je rešil kar 15 od 16 priložnosti za brejk.

V prvem nizu je prvi igralec sveta izgubila servis v tretjem nizu. Lajović, ki je edini turnir ATP osvojil v Umagu julija 2019, je povedel s 3:1. Đoković je izenačil na 4:4, a je nato v deveti igri znova oddal začetni udarec. V deseti igri se je Lajović po zaostanku s 15/40 vrnil in osvojil prvi niz.

V drugem nizu sta oba tekmeca zadržala igre na svoj servis. V podaljšani igri je Đoković povedel s 6:3, potem pa je Lajović dobil zadnjih pet točk in se veselil najodmevnejše zmage v karieri po dveh urah in pol, potem ko je Đoković slabo skrajšal žogo in je zlahka zaključil s forhendom. Končno razmerje v točkah je bilo 98:89.

22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v prvem nizu imel kar 13 žog za odvzem servisa tekmecu, a je izkoristil le eno.

Lajović: Nikoli si nisem mislil, da ga lahko premagam
"Čustva so me prevzela. To je največja zmaga v karieri. Vseeno je malce čuden občutek, ko igraš proti prijatelju, ki je junak v domovini. Nikoli si nisem mislil, da ga lahko premagam. To je domač turnir zame, prišlo je veliko prijateljev in znancev. Odigral sem zelo dobro. Novak ni imel dobrega prvega servisa, kar sem uspel unovčiti," je poudaril Lajović.

Lajović v Banjaluki prvič v karieri premagal Đokovića

Alcaraz ni blestel, a je vseeno zanesljivo v polfinalu
Na turnirju serije 500 v Barceloni je Carlos Alcaraz pred polnimi tribunami osrednjega stadiona Rafael Nadal premagal rojaka Alejandra Davidovicha Fokino s 7:6 in 6:4.

Carlos Alcaraz želi nadaljevati špansko prevlado na turnirju v Barceloni, kjer je pretekli dveh desetletji kraljeval Rafael Nadal. Foto: EPA
Carlos Alcaraz želi nadaljevati špansko prevlado na turnirju v Barceloni, kjer je pretekli dveh desetletji kraljeval Rafael Nadal. Foto: EPA

19-letnik, ki brani naslov v katalonski prestolnici, je v prvem nizu zapravil vodstvo s 5:3. Davidovich Fokina se je rešil v podaljšano igro, ki pa jo je dobil Alcaraz s 7:5, potem ko je zaostajal z 1:3.

V drugem nizu mu je odločilni brejk uspel v deseti igri, ko je unovčil drugo zaključno žogo po dveh urah in desetih minutah. Davidovich Fokina je njegov dober prijatelj, veliko skupaj trenirata in na igrišču ni skrivnosti.

Cicipas oddal le šest iger, predaja Sinnerja
Stefanos Cicipas je odpravil Alexa De Minaurja s 6:4 in 6:2 po uri in 21 minutah. V polfinalu ga čaka Lorenzo Musetti. Italijan je napredoval brez boja, saj se je rojak Jannik Sinner predal, potem ko je imel v četrtek težave s krči v odločilnem nizu proti Japoncu Jošihitu Nišioki.

Rubljov blesti v Banjaluki, Alcaraz v polfinalu v Barceloni

BARCELONA
(2.872.435 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
ALCARAZ (ŠPA/1) – DAVIDOVICH (ŠPA/10)
7:6 (5), 6:4
EVANS (VB/12) - CERUNDOLO (ARG/15)
2:6, 7:5, 6:3
MUSETTI (ITA/9) – SINNER (ITA/4)
b.b.
CICIPAS (GRČ/2) – DE MINAUR (AVS/8)
6:4, 6:2


BANJALUKA
(630.705 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
LAJOVIĆ (SRB) – ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:4, 7:6 (6)
KECMANOVIĆ (SRB/4) – LEHEČKA (ČEŠ/6)
7:5, 6:0
MOLČAN (SLK) – ĐERE (SRB)
6:2, 4:6, 7:5
RUBLJOV (RUS/2) – DŽUMHUR (BiH)
7:5, 6:3