Tenis
()
Tadeja Majerič
Tadeja Majerič je dobila priložnost za nabiranje izkušenj. Foto: RTV SLO

Dodaj v

Tenisačice osvojile 7. mesto

Zadnji dvoboj z rezervnima igralkama
21. april 2007 ob 19:29
Plovdiv - MMC RTV SLO, STA

Slovenske tenisačice so tekmovanje v prvi evroafriški skupini Pokala Federacij končale na 7. mestu, potem ko so v zadnji tekmi z 2:0 izgubile s Švico.

Slovenke so si že pred dvobojom s Švico zagotovile obstanek, zato je selektor Iztok Božič priložnost dal mlajšima igralkama: Poloni Hercog in Tadeji Majerič, medtem ko sta Andreja Klepač in Maša Zec Peškirič sta že odpotovali na naslednja turnirja. Hercogova je Patty Schnyder celo odvzela niz, a na koncu izgubila s 3:6, 6:3 in 2:6. Popolnoma pa je bila nadigrana Majeričeva, ki je proti Emmanuelli Gagliardi dvakrat izgubila s 6:0.

"Sedmo mesto med šestnajstimi udeleženci turnirja v Plovdivu je vrhunski dosežek. Vse štiri igralke so nastopile fenomenalno, bile prave profesionalke na igrišču in izven njega, zato si zaslužijo vse pohvale. Upam, da bom lahko nadaljeval delo z reprezentanco, saj je prav zdajšnja ekipa dokazala, da imamo v Sloveniji dovolj potenciala za vrnitev v svetovno skupino. S Katarino Srebotnik bi bili spoštovanja vredna reprezentanca," je dejal Iztok Božič, ki se mu začasni mandat izteče 22. aprila.

C. R.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo