Evropsko prvenstvo v košarki
Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
470. del rubrike Športni SOS, 20. september 2017 ob 07:35 Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
82
Gogi v solzah: Tudi če bom osvojil NBA-prstan, ne bo šlo čez to kolajno
185
19. september 2017 ob 21:29 Goran Dragić se ni šalil, ko je napovedal, da se bo iz Carigrada vrnil z zlatom. Bil je selektorjeva desna roka, prvi med 12 zlatimi košarkarji, kapetan in najboljši posameznik tega EP-ja.
Zlato upanje za vzpon in rešitev slovenske košarke
97
19. september 2017 ob 10:43 Slovenija je evropski prvak. Smo že dojeli? Slovenija je evropski prvak.
Bo Dragić končal reprezentančno pot? "Po mojem, da."
254
19. september 2017 ob 12:49 "To, kar sem si želel, sem dosegel, zlato kolajno, in mislim, da je prav, da na tej stopnički nekako končam," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Goran Dragić.
Po carigrajskem zlatu: solze, preznojene majice, predvsem pa ponos
47
19. september 2017 ob 07:20 "Košarkarji so dali navdih vsej državi, ki je morda bolj kot uspeha lačna pristnih odnosov ," zlato pravljico podoživlja Marko Milić, ki je bil med finalom tako nervozen, da je moral zamenjati ...
20 tisoč navdušencev na zlati zabavi Dragiću vpilo: Moj kapetan!
341
18. september 2017 ob 23:28 Zlati košarkarji so na sprejemu v Ljubljani znova navdušili izjemno množico navijačev, Goran Dragić pa je Luko Dončića določil za nosilca naslednjih uspehov.
Luka Dončić zlato medaljo posveča celi Sloveniji
96
18. september 2017 ob 12:28 Kljub številnim težavam v zadnjih letih se kar naenkrat košarkarska prihodnost Slovenije zdi svetla. Reprezentanca je evropski prvak (!), ključen mož pa 18-letni Luka Dončić.
Dončić v družbi Sabonisa, Petrovića, Ćosića ... Eden od največjih junakov evropskega prvenstva v košarki je bil Luka Dončić, ki je postal drugi najmlajši igralec, ki je bil izbran v idealno peterko na turnirjih stare celine.
54
MMCživo: Vrnitev zlatih fantov v sliki in besedi Slovenski košarkarji so se po veličastnem naslovu evropskega prvaka vrnili v domovino. Spremljali smo vsak njihov korak. Zgodovinski dan smo na MMC-ju pospremili v obliki MMCživo
293
Prepelič: Če je Slovenija kaj, je košarkarska država Goran Dragić, Anthony Randolph, Matic Rebec, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Vlatko Čančar in Luka Dončić – to je 12 slovenskih ...
41
Dragić: Slovenija, domov prihajamo kot evropski prvaki "Ena trofeja, večna slava!" je geslo EuroBasketa 2017.
160
ZLATI FANTJE CAR(J)IGRADA, ŠAMPIONI, ŠAMPIONI! Slovenija je šla do konca, Slovenija ima zlato medaljo na evropskem prvenstvu, Slovenija je košarkarski šampion!!! Srbija je v Carigradu padla s 93:85.
305
"Sale Nacionale" 25 let po nepozabni trojki znova v carigrajskem finalu Najboljši košarkar srbske reprezentance, ki se bo v finalu evropskega prvenstva pomerila s Slovenijo, je Bogdan Bogdanović, a še bolj zveneče ime sedi na klopi, Aleksandar Đorđević.
53
Slovenski rekord na uradnih tekmah ima Slavko Kotnik Goran Dragić je prvi košarkar v tem stoletju, ki je v dresu slovenske reprezentance na uradnih tekmah dosegel vsaj 30 točk.
7
Srbija podobna Španiji, le bolj čvrsta v obrambi Prišel je dan, o katerem je skoraj vsak slovenski košarkarski navdušenec pred kratkim le sanjal. Pred Slovenijo je veliki finale EuroBasketa, na nasprotni strani pa bo v Carigradu stala Srbija.
38
MMCživo: Zgodovinski dan, okronan z zlatom, v sliki in besedi Konec je dolgih let frustracij in spraševanj, kako so lahko slovenski košarkarji zapravili medaljo. Zdaj jo imajo - in to zlato. Medaljo proslavljajo tako v Carigradu kot v Sloveniji.
Dragić: Nedvomno bo to najlepša tekma v mojem življenju Košarkarji so v dvorani Sinan Erdem opravili večerni trening pred velikim dnem za slovensko košarko, ko se bodo v nedeljo ob 20.30 za zlato medaljo evropskega prvenstva pomerili s Srbijo.
49
Erjavec: Randolph je preprosto Slovenec Slovenija na EuroBasketu piše zgodovinsko zgodbo. Z izjemnimi predstavami je navdušila tudi predsednika KZS-ja Mateja Erjavca, ki je priznal, da po veliki zmagi nad Latvijo ni mogel zadržati solz.
192
Aleksandar Đorđević Po finalu se z obročev režejo mrežice. Slovenci bodo morda odnesli kar celo tablo. To pravim zato, ker še nisem videl, da je nekdo zadel toliko metov od table.
27
Jović nared za finale; na tribunah se obeta slovenska norišnica Srbska košarkarska reprezentanca je pred finalom dobila najlepšo mogočo novico. Prvi organizator igre Stefan Jović ni resneje poškodovan in bo proti Sloveniji lahko igral.
135
Citat za prebrat
link
Simon Rožman
4
20. september 2017 ob 20:18 Črv v glavi, čim prej bo treba najti pot iz krize. Ne bežimo od odgovornosti, vsaj jaz ne. Še tri tedne nazaj smo bili v treh tekmovanjih, trenutno smo samo še v enem.
Več novic ...
Anketa: 18. september 2017 ob 05:06

Kdo je bil za Dragićem in Dončićem tretji najboljši slovenski posameznik na košarkarskem EP-ju?

Anthony Randolph
Klemen Prepelič
Gašper Vidmar
Arhiv
Kazalo