Evropsko prvenstvo v košarki
Igor Kokoškov
, 9. november 2017 ob 18:10 Gorana poznam že zelo dolgo, še ko je bil mladenič v prvi sezoni Lige NBA. Zdaj je veteran. Igralske odlike so vsem znane, a njegova osebnost je tista, ki še posebej navdušuje.
12
Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago
35
13. oktober 2017 ob 11:56 Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.
Obradović: Slovenija je igrala izvrstno in zasluženo osvojila zlato
94
26. september 2017 ob 09:28 Veliki Željko Obradović pravi, da se je na EuroBasketu igrala odlična košarka. Ob tem je Sloveniji čestital za naslov, dotaknil pa se je tudi spora med Evroligo in Fibo, do katere je zelo kritičen.
Zakaj je Goranu Dragiću uspelo?
52
22. september 2017 ob 07:18 Goran Dragić je na začetku igranja v Ligi NBA le redko začenjal tekme v prvi postavi, redko je premagal mejo desetih točk in le malokdo je verjel, da bo postal eden najopaznejših igralcev lige.
Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
83
20. september 2017 ob 07:35 Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
Gogi v solzah: Tudi če bom osvojil NBA-prstan, ne bo šlo čez to kolajno
189
19. september 2017 ob 21:29 Goran Dragić se ni šalil, ko je napovedal, da se bo iz Carigrada vrnil z zlatom. Bil je selektorjeva desna roka, prvi med 12 zlatimi košarkarji, kapetan in najboljši posameznik tega EP-ja.
Zlato upanje za vzpon in rešitev slovenske košarke
96
19. september 2017 ob 10:43 Slovenija je evropski prvak. Smo že dojeli? Slovenija je evropski prvak.
Bo Dragić končal reprezentančno pot? "Po mojem, da." "To, kar sem si želel, sem dosegel, zlato kolajno, in mislim, da je prav, da na tej stopnički nekako končam," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Goran Dragić.
255
Po carigrajskem zlatu: solze, preznojene majice, predvsem pa ponos "Košarkarji so dali navdih vsej državi, ki je morda bolj kot uspeha lačna pristnih odnosov ," zlato pravljico podoživlja Marko Milić, ki je bil med finalom tako nervozen, da je moral zamenjati ...
47
20 tisoč navdušencev na zlati zabavi Dragiću vpilo: Moj kapetan! Zlati košarkarji so na sprejemu v Ljubljani znova navdušili izjemno množico navijačev, Goran Dragić pa je Luko Dončića določil za nosilca naslednjih uspehov.
342
Luka Dončić zlato medaljo posveča celi Sloveniji Kljub številnim težavam v zadnjih letih se kar naenkrat košarkarska prihodnost Slovenije zdi svetla. Reprezentanca je evropski prvak (!), ključen mož pa 18-letni Luka Dončić.
95
Dončić v družbi Sabonisa, Petrovića, Ćosića ... Eden od največjih junakov evropskega prvenstva v košarki je bil Luka Dončić, ki je postal drugi najmlajši igralec, ki je bil izbran v idealno peterko na turnirjih stare celine.
55
MMCživo: Vrnitev zlatih fantov v sliki in besedi Slovenski košarkarji so se po veličastnem naslovu evropskega prvaka vrnili v domovino. Spremljali smo vsak njihov korak. Zgodovinski dan smo na MMC-ju pospremili v obliki MMCživo
292
Prepelič: Če je Slovenija kaj, je košarkarska država Goran Dragić, Anthony Randolph, Matic Rebec, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Vlatko Čančar in Luka Dončić – to je 12 slovenskih ...
41
Dragić: Slovenija, domov prihajamo kot evropski prvaki "Ena trofeja, večna slava!" je geslo EuroBasketa 2017.
160
ZLATI FANTJE CAR(J)IGRADA, ŠAMPIONI, ŠAMPIONI! Slovenija je šla do konca, Slovenija ima zlato medaljo na evropskem prvenstvu, Slovenija je košarkarski šampion!!! Srbija je v Carigradu padla s 93:85.
304
"Sale Nacionale" 25 let po nepozabni trojki znova v carigrajskem finalu Najboljši košarkar srbske reprezentance, ki se bo v finalu evropskega prvenstva pomerila s Slovenijo, je Bogdan Bogdanović, a še bolj zveneče ime sedi na klopi, Aleksandar Đorđević.
53
Slovenski rekord na uradnih tekmah ima Slavko Kotnik Goran Dragić je prvi košarkar v tem stoletju, ki je v dresu slovenske reprezentance na uradnih tekmah dosegel vsaj 30 točk.
7
Srbija podobna Španiji, le bolj čvrsta v obrambi Prišel je dan, o katerem je skoraj vsak slovenski košarkarski navdušenec pred kratkim le sanjal. Pred Slovenijo je veliki finale EuroBasketa, na nasprotni strani pa bo v Carigradu stala Srbija.
38
MMCživo: Zgodovinski dan, okronan z zlatom, v sliki in besedi Konec je dolgih let frustracij in spraševanj, kako so lahko slovenski košarkarji zapravili medaljo. Zdaj jo imajo - in to zlato. Medaljo proslavljajo tako v Carigradu kot v Sloveniji.
Izbor
Citat za prebrat
link
Lance Armstrong
14
22. julij 2018 ob 11:33 Oglejte si posnetek Primoža Rogliča iz njegovega zgodnjega športnega življenja. Nerealno. Imejte v mislih, da je fant zdaj na četrtem mestu skupnega seštevka Dirke po Franciji, kar je neverjetno.
Več novic ...
Anketa: 16. julij 2018 ob 14:37

Kdo je bil za Vas najboljši nogometaš mundiala?

Luka Modrić.
Eden Hazard.
Antoine Griezmann.
Kylian Mbappé.
Arhiv
Kazalo