Svetovno prvenstvo v rokometu (Ž)
Francozinje drugič svetovne prvakinje, Slovenke 14.
Bron za Nizozemke, 17. december 2017 ob 20:13 Po dobrih dveh tednih so v Hamburgu okronali nove svetovne prvakinje v rokometu. Drugi naslov so osvojile Francozinje, ki so v razprodani dvorani premagale Norvežanke (23:21).
20
Za svetovno krono Norveška in Francija
10
15. december 2017 ob 22:26 V finalu svetovnega rokometnega prvenstva v Nemčiji se bodo pomerile Norvežanke in Francozinje. Prve so v Hamburgu z 32:23 izločile Nizozemke, druge pa s 24:22 Švedinje.
Znane vse polfinalistke svetovnega prvenstva
5
13. december 2017 ob 22:16 Rokometašice Švedske, Francije, Nizozemske in Norveške so se uvrstile v polfinale svetovnega prvenstva v Nemčiji.
Šest tekem v devetih dneh prevelik zalogaj
22
11. december 2017 ob 18:43 Slovenija ima med članicami le 150 igralk, zato je pravi fenomen, da se je na svetovnem prvenstvu prebila v osmino finala, pravi selektor slovenskih rokometašic Uroš Bregar.
Foto/video: Švedinje previsoka ovira za Slovenke
123
10. december 2017 ob 22:49 Slovenske rokometašice so v osmini finala svetovnega prvenstva v Nemčiji izgubile proti Švedinjam s 33:21 iz izpadle iz nadaljnjega tekmovanja. Po prvem polčasu je bilo 18:12.
Slovenke v Leipzigu razmišljajo o "presežku"
4
9. december 2017 ob 19:32 Slovenske rokometašice na svetovnem prvenstvu v Nemčiji mirno pričakujejo nedeljski obračun osmine finala proti Švedski.
Slovenke strle Paragvajke že v prvem polčasu
96
7. december 2017 ob 15:29 Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji s pol moči odpravila Paragvaj (28:22) in potrdila nastop v osmini finala.
"Čarovnik" Bregar zmešal pravo zmes sproščenosti, borbenosti in taktične zrelosti " Bilo bi preskromno, če bi rekel, da sem le presenečen, kajti to, kar delajo naše rokometašice, je neverjetno ," je nad predstavami rokometašic Slovenije na SP-ju navdušen Tone Tiselj.
28
Po dobri predstavi Slovenkam v končnici pošle moči Slovenske rokometašice so na svetovnem prvenstvu po veliki zmagi nad Francijo na drugem obračunu klonile. Z 31:28 je bila v Trieru boljša Romunija.
67
Velika zmaga Slovenk, padle so favorizirane Francozinje Slovenska ženska rokometna reprezentanca je že na uvodni tekmi na svetovnem prvenstvu poskrbela za presenečenje. Premagala je favorizirane Francozinje (23:24).
108
Za uresničitev cilja odločilen obračun z Angolo Slovenske rokometašice bodo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji v spremenjeni in okrnjeni zasedbi, kljub temu pa je njihov cilj uvrstitev v osmino finala.
9
Rokometašice začele priprave na svetovno prvenstvo Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je zbrala v Laškem, kjer je začela priprave na svetovno prvenstvo, ki bo od 1. do 17. decembra v Nemčiji.
4
SP: Slovenske rokometašice v skupini A s Španijo in Francijo V Hamburgu so opravili žreb skupin za žensko svetovno rokometno prvenstvo. Slovenke se bodo v skupini A pomerile s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem.
4
Rokometašice po 12 letih znova na SP-ju! Slovenske rokometašice so v celjskem Golovcu izgubile s Hrvaško (27:28), a so na prvi tekmi zmagale za pet golov, tako da so si izborile nastop na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.
86
Slovenke za pot v Nemčijo proti Hrvaticam Slovenske rokometašice se bodo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji, pomerile s Hrvaško. Tako je določil žreb v Göteborgu.
1
Norveške rokometašice tretjič na vrhu sveta Rokometašice Norveške so v Herningu na Danskem tretjič v zgodovini osvojile naslov svetovnih prvakinj, potem ko so v finalu precej prepričljivo opravile z Nizozemsko (23:31).
4
Za svetovno krono Norveška in Nizozemska Rokometašice Norveške in Nizozemske so finalistke svetovnega prvenstva na Danskem. Prve so po podaljšku s 35:33 premagale Romunijo, druge pa s 30:25 Poljsko.
5
Francozinje v kali zatrle vse slovenske upe Slovenske rokometašice ne bodo igrale na svetovnem prvenstvu na Danskem, saj so izgubile še drugo tekmo proti Franciji, in sicer z 21:27.
15
Cilj Marte Bon: Biti ponosne na igro Čeprav so slovenske rokometašice skoraj izgubile možnosti za preboj na svetovno prvenstvo, pred povratno tekmo s Francijo ne mečejo puške v koruzo.
5
Rokometašice v Franciji izgubile za sedem golov Slovenske rokometašice so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij pred svetovnim prvenstvom, ki bo decembra na Danskem, v Brestu klonile pred Francijo (27:20).
16
Izbor
Citat za prebrat
link
Walter Hofer
3
16. november 2018 ob 20:20 To je bila izključno moja odločitev in gre za to, da bom takrat dosegel starost za upokojitev. Imam nekaj ponudb z različnih področij, tudi zunaj smučarskih skokov. A za zdaj o tem še ne razmišljam.
Več novic ...
Anketa: 16. november 2018 ob 22:36

Ste na tekmi med Slovenijo in Norveško opazili napredek v igri slovenske nogometne reprezentance?

da
ne
Arhiv
Kazalo