Cvetlice v parku imajo zelo rade tudi žuželke. Foto: EPA
Cvetlice v parku imajo zelo rade tudi žuželke. Foto: EPA

Narodni park Namaqua, ki leži v bližini mesta Kamieskroon v Južnoafriški republiki, predstavlja pobeg od mestnega življenja v pokrajino kontrastov, kjer je za Južnoafriško republiko značilno podnebje ustvarilo na stotine različnih življenjskih oblik.

Kot v večini južnoafriških narodnih parkov, je tudi v Namaqui mogoče občudovati številne divje živali, ki jih večinoma poznamo le iz revij in televizije. Poleg živali so tudi polja cvetlic, zvezd polno nočno nebo, trepet dreves, granitne rude in ledeni Atlantik le nekatere od znamenitosti, ki obiskovalce vabijo v narodni park Namaqua.

Najlepše je avgusta in septembra, ko se razbohotijo barve
Metulji, ptice ter raznobarvne muhe in druge žuželke letajo okrog cvetic, ki vsakega obiskovalca očarajo s svojo lepoto in raznolikostjo. Vsak korak v parku prinaša nepozabne fotografije, saj doline, polne marjetic in preostalih travniških cvetic, kar puhtijo od življenja. Park se predvsem avgusta in septembra vsako leto spremeni v prelepo pokrajino divjega cvetja, več kot 1.000 od približno 3.500 rastlinskih primerkov pa ni mogoče najti nikjer drugje na svetu.

Narodni park Namaqua so ustanovili zato, da bi zaščitili to prelepo divje rastje, ki ga je vsako leto manj. Ker pa je bilo leto 2010 najbolj suho obdobje v zadnjih petih letih, so tudi divje rastline, ki običajno zacvetijo avgusta, letos redkejše.

Nekaj rastlin iz narodnega parka Namaqua si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.