Azija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 24 glasov Ocenite to novico!
Prostitucija je na Tajskem močno razširjena. Foto: Reuters
Srečno območje. Foto: Reuters
Oblasti skušajo izboljšati podobo Pattaye. Foto: Reuters

Dodaj v

Pattaya - prestolnica spolnega turizma

Vojaška hunta si želi popraviti podobo letovišča
29. marec 2017 ob 08:27
Pattaya - MMC RTV SLO, Reuters

Pattaya, razvpito tajsko letoviško mesto, že desetletja slovi po prav posebni vrsti turizma. Po spolnem. "Mesto greha" in "svetovna prestolnica seksa", kot pravijo Pattayi, je prav tako izhodišče popotnikov za tajske otoke, kot je žurerska meka, kamor prihajajo Zahodnjaki na mesene užitke.

Tajske oblasti skušajo zdaj to podobo Pattaye izboljšati in so zato ta konec tedna v mestu vzpostavile t. i. "srečno območje" ("happy zone") z maskotami, oblečenimi v nasmejane ribe, in s policijsko rokovsko skupino.

Protislovja Pattaye zgovorno razodevajo izziv, s katerim se spopada Tajska - kako se lotiti najbolj problematične plati svoje turistične industrije, ki je hkrati uradno obsojana in ključna za tajsko gospodarstvo. "Rad bi, da ljudje vidijo, da nismo taki, kot govorijo. Ne dovoljujemo prostitucije v prostorih, namenjenih zabavi," je novinarjem povedal pokrajinski guverner Pakaratorn Tejančaj v zloglasni pattayski rdeči četrti, imenovani Walking Street.

Tu ženske oblegajo tujce in jim ponujajo spolne storitve za 2.000 bahtov (60 dolarjev). Spet druge so postavljene v vrsto in oštevilčene, da stranke lahko izbirajo kot v mesnici. Maserke v oprijetih minikrilih ponujajo masaže s "srečnim koncem", ki nimajo ničesar skupnega s srečnimi območji, ki jih propagirajo oblasti. "Vsi si skušamo tu samo služiti svoj kruh," je za Reuters povedala 35-letna ženska iz vasi v osrednji Tajski, oštevilčena s številko "136". "Raje bi bila natakarica, a potem ne bi mogla poslati svojih otrok v šolo, pa si želim, da bi imeli boljšo prihodnost od te."

Spolni turizem že v času vietnamske vojne
Spolni turizem sicer ne raste tako hitro kot drugi sektorji tajske turistične industrije - edina svetla točka gospodarstva, ki je po vojaškem udaru leta 2014 najpočasneje rastoča od vseh večjih držav jugovzhodne Azije. Uradnih številk za tovrstni turizem ni, je pa lahko eden izmed kazalnikov razmerje med ženskimi in moškimi obiskovalci. Leta 2012 je bilo skoraj šest moških obiskovalcev na štiri ženske - leta 2015 pa je bilo razmerje praktično izenačeno.

Spolni turizem se je v Pattayi začel že v 70. letih, ko so se v to letovišče južno od Bangkoka na oddih zatekali ameriški vojaki med vietnamsko vojno. A prostitucija na Tajskem je prav tako tudi v Bangkoku in nekaterih drugih letoviščih. Po podatkih Združenih narodov iz leta 2014 je na Tajskem več kot 120 tisoč spolnih delavk, po nekaterih podatkih pa je ta številka še enkrat večja. Poleg tega niso vse ženske, ki soplačane za spolne storitve, prostitutke za polni čas in meje so pogosto zabrisane. Glede na to, da je na Tajskem minimalna dnevna plačna postavka 305 bahtov (8,8 dolarja), je priložnost zaslužiti nekajkrat več od tega seveda mamljiva, še posebej za dekleta iz revnih slojev.

Policijska akcija v Pattayi
Do zadnje v vrsti policijskih akcij v Pattayi je prišlo po februarskih člankih o prostituciji v Pattayi v tujih medijih, ki so močno razjezili vodjo vojaške hunte Prajuta Čanočo, za katerega je vpeljava reda in discipline mantra. Oblasti so izvedle racije v več barih, lastnike in prostitutke pa oglobili. Turiste, ki so prišli v Pattayo po seks, je bilo tako strah oditi na ulico, da so raje ostali v svojih hotelih, poulični prodajalci in trgovine so imeli porazen obisk. Denar, ki priteka v mesto zaradi spolnega turizma v vse pore, vključno v vladne agencije in policijo, je nenadoma usahnil.

"Srečna območja" je mehkejši način poskusa urejanja Pattye. Če bo ukrep deloval v glavni rdeči četrti, bodo koncept razširili še na stranske ulice. Lokale in poslovalnice na srečnem območju
prosijo, naj bolj poskrbijo za občutek varnosti, okrepili so patrulje, policija pa je lansirala mobilno aplikacijo za obiskovalce, če bi potrebovali njihovo pomoč. "To je pionirski projekt, s katerim želimo organizirati turistično območje, ga povzdigniti in promovirati kakovostni tajski turizem," je povedal pattayski policijski načelnik Apičaj Krobpetč. "Izkoreniniti nameravamo tudi prostitucijo."

Za zdaj o kakšnih drastičnih premikih na tem področju še ne poročajo. Tamkajšnja spolna industrija je pač znamenitost - tako za tiste, ki v njej sodelujejo kot tudi za tiste, ki nanjo gledajo zgolj kot na slikovito in nepogrešljivo tajsko kuliso.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
maximinus
# 29.03.2017 ob 10:31
ni tako enostavno kot se zdi

vse so revne punce, večinoma iz severne tajske. a povsod na tajskem je isto v turističnih krajih.
sex turizem.....vendar ni posrednikov, zvodnikov, pimpov,....večinoma ne zaračunajo usluge, dovolj je hrana in življenske potrebščine.
kar je nagravžno,.....ko se stari, debeli, zašvicani zahodnjaki slinijo po puncah, ki se prisilijo v marsikaj zaradi revščine.
Guinness
# 29.03.2017 ob 10:21
Za Tajsko pač mi ni dosti mar, me niti najmanj ne mika it v kraje, kjer te gledajo kot potujočo denarnico, pa čeprav pravijo, da se večina tako prijazno smeje

Ce tako gledas...saj kot turista te povsod vidijo kot potujoco denarnico, pa te povsod niti ne pricakajo z prijaznostjo in nasmehom :)

Nisem nikdar obiskal Pattaye, sem pa precej drugih delov Tajske. Sedaj je ze zelo turisticna, ampak vseeno zame ena izmed najboljsih drzav za obisk in raziskovanje. Ljudje pa dejansko so zelo prijazni in gostoljubni, sploh v manj turisticnih in manjsih krajih.
samo.hladnik
# 29.03.2017 ob 18:16
Snežinkica,
tej dejavnosti se ne reče zaman najstarejša obrt. Vedno je bila prisotna in vedno bo. Gre pač zato, da določene ženske na ekonomsko najbolj optimalen način vnovčijo svoje čare. Sicer bi morale za ta denar delati bistveno več.

Policija mora preganjati primere, ko so o ženske v prostitucijo prisiljene. Prostovoljna prostitucija pa je dejstvo in je OK, treba je zgolj uvesti zdravstvene kontrole in dolžnost plačevanja davkov.

Potem pač - kakor komu paše.
mend055
# 29.03.2017 ob 10:08
Pattaya - prestolnica spolnega turizma

Vsako mesto je po čem znano. Glasgow na Škotskem pa je menda znano mesto po t. i. spalnem turizmu, kjer so v nedeljo ''SPALI'' tudi naši nogometaši.
Ali je bilo pač v Edinburgu, ne vem?
rokers
# 29.03.2017 ob 09:42
Za Tajsko pač mi ni dosti mar, me niti najmanj ne mika it v kraje, kjer te gledajo kot potujočo denarnico, pa čeprav pravijo, da se večina tako prijazno smeje. Glede sex turizma je tako, da je to še en znak bolane družbe. Pač se ga ne da izkoreninit, to se ve, zato ga je treba uredit. In v Sloveniji bi lahko tu tudi naredili korak naprej, k boljši, pravičnejši družbi. Spolne usluge prepustit podjetjem, ki bi se s tem profesionalno ukvarjala: "bordeli" ali kakorkoli bi jih imenovali, kjer bi bilo poskrbljeno za varnost prostitutk, za higieno, zdravje in bi se seveda pobirali davki plus koncesija za to dejavnost. S tem bi ubili več muh na en mah: manj nasilja in izsiljevanja ubogih žensk, manj prometa z belim blagom, več varnosti (AIDS pa to), pa še država bi imela več od tega. S tem ko si slepimo oči, da tega ni, pa pustimo zvodnikom in mafiji proste roke: da izkoriščajo, bogatijo, ustrahujejo.. pa še to bolj se bomo meli radi, manj po prostitucije. Je ena romunska prostitutka na italijanski oddaji o tej temi rekla: če bi Italijanke dajala svojem možem, bi bilo pol manj prostitucije - zagotovo!
Lupo
# 29.03.2017 ob 10:10
Posebna vrsta turizma?!

Najstarejša obrt!
tureavanture
# 29.03.2017 ob 13:57
Ker zveni celote članek kot en sam velik sex turizem (sem vedel pred branjem kdo je avtorica) še nekaj realnih podatkov: 3/4 obiskovalcev Pattaye je američanov, kar ni nič čudnega, če pogledamo statistiko da je že 70% američank nadpovprečno debelih. Poleg tega je tajska priljubljena tudi za penzioniste, ki jim je bivanje z povprečnimi (ameriškimi, angleškimi, avstralskimi) penzijami lažje kot doma, pa še podnebje je ugodno.
Tudi dekleta, vsaj tista lepša ki navadno delajo v barih, niso navadne prostitutke in se je treba posebej včasih kar dobro potruditi da bi po koncu šihta šla s teboj. Seveda pa si jo lahko sposodiš že med delavnim časom (s tem da baru plačaš odškodnino-barfine) in jo na primer pelješ na večerjo, sprehod ob morju, itd...
seven7
# 30.03.2017 ob 10:59
Snežinka

Slabo veš. V swinger klube lahko gre tudi moški sam. Ob določenih snevih ali če ni izrecno napisano da je samo za pare in ženske...

Vtikaš se v nekaj o čemer nimaš pojma.

Ja različne pare srečaš v swinger klubih od takih ko ženska privoli zaradi moškega in tusi moški privoli zaradi ženske. Sem pa srečal veliko parov ko so ravno ženske imele željp seksat z večimi moškimi pred možem. In verjemi po obnašanju vem kdaj je ženska tam zaradi tipa ali pa zaradi sebe...

Pač ženske ne priznate svoje seksualne pohote moški pa jo.

In še to. Ne v večini ne grem sam v swinger klub ali na swingersko plažo. Gre zraven ena pohotnica ki ne moralizira tako kot ti ampak se greva predajat užitkom.

Lahko pa greš kdaj zraven da ne boš samo po forumih pametovala in nas pošiljala terapevtkam. Pa še terapevtko zraven povabi.
seven7
# 30.03.2017 ob 09:41
Dajte ženske ne moralizirajte.

Koliko žensk ki so vezane pa se daje dol izven veze?

Ogromno. Po službah, piknikih, sindikalnih izletih itd..

Razlika med moskimi in zenskami je edino ta da ko se zenska odloci se dol dat bo seks dobila prakticno takoj... moski pac mora poiskati ali pocakat na primerno kandidatko. In ker je vcasih cakanje zamudno in ker ni nujno da bo takrat dobil kar si zeli placa za seks.

Sem redni obiskovalec swinger klubov po evropi in vidim vso pohotno zensko naravo.

Porocene ali v vezi se dajejo dol z vecimi moskimi hkrati s popolnimi neznanci pred mozem v sodelovanju z ali brez njega...

Tak ne nam pameti solit kje in kako seksamo ker ste same iste samo na drug nacin.
levokrilo
# 29.03.2017 ob 20:20
Zanimivo, ni nikjer naveden vir članka. Slučajnost?

http://www.thaivisa.com/forum/topic/9755
02-pattayas-sex-city-image-frustrates-govt/

Bil za vikend V Pattayi, oblasti so se "resno" lotile stvari. lol
Prej so bile plesalke v go go barih gole, sedaj so v spodnjih hlačkah. Moderc dajo gor le, ko gre policijska patrulja mimo. :-)
seven7
# 30.03.2017 ob 20:40
Snežinka

Hud zaključek. Nimaš pojma o moji čustveni inteligenci. S takšnimi zaključki pa dosti poveš o tvojem nesprejemanju drugače mislečih, ki s svojimi dejanji popolnoma nič ne vplivajo na tvoj lajf
Radovljica88
# 29.03.2017 ob 19:14
@Petra Velika

Cool Slovenka. K sreči tudi takšne obstajate!
Petra Velika
# 29.03.2017 ob 19:07
Tajske bejbe so cool, z veseljem se pridružijo tudi parom. Lepa doživetja.
Guinness
# 29.03.2017 ob 15:21
Ne vem je večji žur ob Balatonu v Sziofoku al v Zrćah..

Uh, kje pa. Tud glede "navadnega" zuranja je Tajska vrhunska. Mogoce namesto "Pattaya" isci "full moon party" pa bo prisel do drugacnih videjev :)
tureavanture
# 29.03.2017 ob 12:59
Edina bolezen ki jo lahko stakneš je rumena mrzlica. To pomeni da si želiš vsako leto vrnit na ta raj na zemlji.

[video]https://youtu.be/BOSEZItxYVA[/vid
eo]
MrCookie
# 31.03.2017 ob 19:02
Samo še tole.. Potem pa se mi res ne da več..

Snežinkica.. Spominjaš na tiste patetične generirane odgovore s strani miss kandidatk.. Želim si, da bi bili vsi na svetu pošteni, želim si mir na svetu in to da otroci ne bi bili lačni... No.. Guess what.. Ne da imaš visoke standarde.. Temu se reče, da plavaš v oblakih.. Razmišljaš nerealno.. In tvoje mišljenje ne bo obrodilo sadov.

Če bi imele feministke poleg visokih standardov tudi zdrav razum, bi se vam mogoče pridružila še kakšna ženska več.. Tako pa še večina ženske populacije noče sodelovat pri vaših visoko etičnih debatah/zborovanjih, ker nimate realnega pogleda na življenje in žalostno je, da niti ne zastopate večine žensk, pač pa zagovarjate le svoja ekstremistična prepričanja in svoje mišljenje. Tako deluje SDS. --> podobnost z vami je zgolj naključna.
samo.hladnik
# 29.03.2017 ob 18:42
Moški bi lahko zahtevali kvote v pravosodju. Zakaj je 99% novo imenovanih sodnikov v bistvu sodnic?

Zakaj se zlepa ne imenuje več nobenega sodnika moškega spola?

Zakaj feministke kljub takšnim primerom tukaj gor še vedno tulijo, kako zelo zapostavljene in uboooge so ženske?

Kaj je že več kot enakopravnost?
[ana]
# 29.03.2017 ob 10:10
Res ne razumem desete slike v povezavi s člankom ...
fah-q
# 31.03.2017 ob 11:43
@snezinkica
V resnici ste vsi skupaj pomilovanja vredni čustveni invalidi.

je rekla sočutna gospodična polna empatije in zavedanja kako človeška psiha deluje...njeni zapisi to vedno znova potrjujejo...

:))
raknac navi
# 30.03.2017 ob 21:02
Verjetno pa S prekipeva pod srece in pravih custev. Zato pa visi cele dneve tukaj gor in duhovici in se sprosceno zabava. Tezko pri nekom najdes toliko pristnih custev. Zdravih.
seven7
# 30.03.2017 ob 12:09
Moji možgani so kar dobri. Sebe raje vprašaj kaj se ti dogaja da ne znaš ločit ženske ki prostovoljno iživa v seksu od tiste ki je prisiljena.

To je kar zaskrbljujoce da vec niste sposobne videt realnosti.
Pastafarian
# 29.03.2017 ob 18:37
Moski zahtevamo kvote, zakaj je 99% prostitutk zenskega spola ?!? Kje je tu pravica ?
Sorrento
# 29.03.2017 ob 18:19
Nemčija, Avstrija in Švica so lahko Sloveniji v vsem zgled. Tudi v tem, kako je treba legalizirati in urediti prostitucijo.

Stvari morajo biti urejene, legalne in nadzirane. Črne ovce v tem poslu pa je seveda treba kaznovati.
misterij1234
# 29.03.2017 ob 10:06
Pri nas se to ureja na veliki nogi med vodilnimi Slovenci in med tajkuni.Narod si pomaga sam kakor ve in zna brez kunta kinte.
samo.hladnik
# 31.03.2017 ob 19:15
...je rekla kokoš in še naprej vztrajno kljuvala proti koruzi. Ki je bila pod steklom.
MrCookie
# 31.03.2017 ob 18:24
Po branju komentarjev samo tole..

snežinkici dajete veselje, ko se sploh kregate z njo za svoj prav. Še vedno najbolj boli ignoriranje. Takrat ko daš nekomu ves blažen čas, da piše po forumih "svoj prav", vendar ne dobi niti enega kontra odgovora oz. replike.

Ni mi pa jasno zakaj bi prepovedala to tistim ženskam, ki to počnejo zaradi sebe (beri --> denarja) brez kakršne koli prisile. Verjetno se počuti ob takšnih ženskah več vredno?
seven7
# 30.03.2017 ob 19:49
Samski samski sem.

Seveda marsikaj počnejo nezrele osebe in dosti je nezrelih.

Lahko ti pa napišem da sem imel veliko primerov v troje in tudi v 4 z mojo seks parnerko kjer smo noro uživali ker smo imeli vsi razčiščene pojme v kaj in zakaj se spuščamo. Vsi prostovoljno z vsem zavedanjem kaj počnemo.

In ko če se to grem želim prej s parom razčistit ali imata oba pri sebi razčiščeno...

Iz pogovora in energij med pogovorom pa se da sklepat ali sta oba iskrena z iskreno željo ali ne. Pa v večini primerov se ne zmotim.
seven7
# 30.03.2017 ob 19:23
Snežinka

Prebral zgodbo. 1. Ženska pač ni znala možu jasno postavit meje. Rabi pomoč terapevta/terapevtke, ker v vezi ne zna izražat sebe. 2. NIKOLI se ne seksa v 3,4... ko so otroci doma.

Moj primer.

Na oglasu se oglasim paru, ki iščeta moškega za v troje za NJO.

Dodimo se v mojem stanovanju. Ponudim jima pijačo, on pivo, ona viski, jaz vodo - alkohola ne pijem.... potem pa se je začelo njeno otipavanje mene , moje nje itd... tip kadi na oknu midva se dajeva dol. Ga pokliče in pride zraven da jo oba hkrati itd... meni ni blo najbolj kul ker se je občutilo da tip ni bil ravno za da se gre v troje...

Naslednji dan prise sms od nje da se opravicuje da ni dobro skomunicirala z njim.

Ves svet ni samo bel. Ali samo črn.

Samo ta tip ne joka po forumih kako ga je žena prisilila v troje tako kot ženske.
seven7
# 30.03.2017 ob 17:56
Če se nakse tukaj kakšna swingerka kar pogumno na ZS.

Ena se je že javila. :)
janey
# 30.03.2017 ob 15:01
snežinka je janko in širše :))
keka77
# 30.03.2017 ob 14:02
Ja ja seveda Snezinkica, vecina je "zmanipuliranih.." Obisci oz vpisi se tudi na kak portal za zmenkarije, bis videla koliko zensk tako samskih kot vezanih ( teh je se najvec) isce sex... Sweet dreams se naprej..
Radovljica88
# 29.03.2017 ob 18:34
Jaz občasno obiščem kakšno dobro prostitutko. Pa ne zato, ker sicer ne bi dobil seksa, ampak zato, da imam po seksu mir. Nobenega klicarjenja, zahtev ali pa očitkov v smislu "sem pa mislila, da boš hodil z mano"!
keka77
# 31.03.2017 ob 18:17
Snezinkica, a samske in v vecini celo porocene zenske, ki redno obiskujejo ( valjda same ali s kolegicami) razne Jamajke ipd so torej tudi prisiljene iskati sex na Karibih? Daj nehaj ze enkrat mlatit eno in isto.. Jaz ne podpiram nobene prostitucije v kolikor je to prisila, niti prisiljenega swingerstva, zal pa non stop ponavljas eno in isto v nedogled.. zate je vse ČRNO!
fah-q
# 31.03.2017 ob 11:23
@raknac navi
Verjetno pa S prekipeva pod srece in pravih custev. Zato pa visi cele dneve tukaj gor in duhovici in se sprosceno zabava. Tezko pri nekom najdes toliko pristnih custev. Zdravih.

tole je moralo pa bolet....
keka77
# 30.03.2017 ob 14:42
Rokers, delno se strinjam s tabo a ne razumem zakaj je sporno swingerstvo?? Ljudje pa a poznate na splosno malo bolje clovesko zgodovino? Pri Eskimih ti celo ponudijo zeno kot veliko cast.. bog ne daj zavrnit. V starih kulturah je bila od nekdaj marsikje to obicajna praksa, od Egipcanov, Grkov, Rimljanov, Keltov ,Vikingov pa vse do danes.. le Krscanstvo je vse skupaj hinavsko potlacilo. Ne podpiram seveda prisile a ni to vedno in povsod edini nacin oz razlog za tako pocetje.. LIVE AND LET LIVE pravim jaz..
graf314
# 30.03.2017 ob 13:22
@Snežinkica

Sprosti se no malo. Vsak bi bil rad najraje monopolist. Raje usmerjaj svojo energijo v to, da boš najboljša in nezamenljiva in potem te ne bo strah, da bi tvoj tip pogledoval po tvoji konkurenci in drugi ponudbi na trgu.
samo.hladnik
# 31.03.2017 ob 18:32
Tale naša snežna Pehta je kot Milošević v svojih najboljših letih - celi svet je pogrešio, samo sam ja u pravu!
Petra Velika
# 31.03.2017 ob 17:50
Najbolj bizarno je to, da Snežinkica verjetno dela na enem izmed društev, ki jih plačujemo mi vsi - skozi proračun RS, Mestne občine LJ ipd. Zakaj jih že plačujemo?

No, Snežinkica, ali boš premogla nekaj resnicoljublja in nam povedala, kje delaš oz. kdo plačuje te ure, ko modruješ po forumu?
keka77
# 31.03.2017 ob 15:50
Jaja... meni je ze jasno kaj ona podpira, vendar njen nacin se zdalec ni tak kot tvoj... sploh pa zate je itak vse crno belo, vse zenske so prisiljene, ne obstaja tudi svobodna zelja tako enih kot drugih v lastnih izbirah, vsi moski hudici vse zenske angeli ocitno.. Srecno!
keka77
# 31.03.2017 ob 13:58
Snezinkica, zeeeeh.... Take kot si ti je Feministka z veliko zacetnico Phyllis Chessler zelo dobro opisala v njenih knjigah.. sploh v "Woman's inhumanity to Woman" Priporocam kar vse njene knjige..
keka77
# 31.03.2017 ob 11:25
Snezinkica, stavek na tvojem profilu "RABID MEN EATING FEMINISTS" je dovolj zgovoren... Vec kot ocitno zivis od nerganja in frustracij zato visis tu in pises cele kolumne..
fah-q
# 31.03.2017 ob 11:15
@snezinkica

v tvojemk tekstu se je znašla tole modrost...

Morda razlog tiči v tem, da tisti, ki ne verjamejo v to, kar delajo, o tem prepričevati druge okoli sebe, saj s tem prepričujejo tudi sami sebe?

Kje vse se najde ogledalo...
keka77
# 30.03.2017 ob 11:58
Snežinkica izvoli se malo izobraziti o tematiki, ki jo vec kot ocitno premalo poznas..
https://www.psychologytoday.com/blog/ins
ight-is-2020/201209/swingers-mentally-healthier-monogamous-peers
keka77
# 30.03.2017 ob 11:33
Snežinkica, preberi si malo...
https://www.psychologytoday.com/blog/ins
ight-is-2020/201209/swingers-mentally-healthier-monogamous-peers
dolfek1
# 29.03.2017 ob 21:52
Je pa zanimivo, da Patayo hodijo, tudi, samooklicane feministke. Le zakaj?
Pa kaj koga briga kje jaz sexam. Sam, da ni na očeh javnosti (pa čim bolj poceni).
Sorrento
# 31.03.2017 ob 18:45
Keka, ko Evropejke zganjajo orgije po Jamajki ali ko zanemarjene nemške upokojenke v Keniji naskakujejo 20-letnike, se ne sme imenovati spolni, ampak ROMANTIČNI turizen.

Pa saj vendar gre za vedno ubooooooge ženske.
samo.hladnik
# 31.03.2017 ob 18:34
Vox populi oz. razmerje plusov in minusov kaže točno tu. Somebody must be lunatic, here.
keka77
# 31.03.2017 ob 12:20
Snezinkica le kdo koga napada, obnasas se enako kot "mačoti" ki so moški ekstrem tako kot ste vi samooklicane "kvazi-feministke" med ženskami..
fah-q
# 31.03.2017 ob 11:32
pa še nekaj za snezinkico in njeno mantro o zlem patriarhatu...

patriarhat je zahteval poroko (lastninjenje ženske za ženo ter zagotovilo za lastne otroke). matriarhat tam kjer je obstajal je bil do seksa recimo temu malo bolj liberalen...in se marsikdaj ni čist vedelo čigav otrok je saj je bila ženska s komer je pač želela...no, za mamo je blo vedno jasno katera je, za očeta pač ne-pa to ni bil problem, ker brez patriarhata v katerem moški zahteva SVOJEGA otroka in SVOJO ženo to pač ni bilo važno...
rokers
# 30.03.2017 ob 14:34
anny22: glede invalidov in spolnosti, si lahko pogledaš marsikateri film: eden je sessions. Na Nizozemskem so to uredili in kdo si ti, da bi odrekla komurkoli spolnost ali intimo? če je kakšna ženska pripravljena za dober denar naredit dobro delo se mi to ne zdi nič sporno. Ne pravim, da je spolnost edina pomembna v življenju, a marsikatera travma bi se lahko rešila s tem. Poznam invalidno osebo, ki se je zatekala k SAMOSTOJNI!! prodajalki spolnih uslug in je bila pripravljena imet spolni odnos z njim.
Če je kaj bolj sporno kot sama prostitucija je to swingerstvo in varanje, to je veliko bolj škodljivo za družbo(družine), kot sama prostitucija, če bi se je poslužovali ljudje (moški), ki drugače stežka ali sploh ne dobijo/pridejo do spolne partnerice.
Azija
link
Gaggan: Kako je videti večerja v najboljši restavraciji Azije?
24
8. marec 2018 ob 06:47 Bangkok opevajo kot svetovno prestolnico poulične hrane, toda tajska prestolnica ima tudi čedalje močnejše zaledje vrhunskih restavracij. Na samem vrhu je Gaggan z visoko indijsko kuhinjo.
Več novic ...
Kazalo