Fascinantni hoteli
Hotel
Ljudi, ki si lahko privoščijo prenočevanje v najdražjih hotelih, nikoli ne zmanjka. Foto: Reuters

Video: Kjer ena noč stane nekaj letnih povprečnih slovenskih plač

Najdražje hotelske sobe po svetu
28. julij 2018 ob 07:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Revija Elite Traveler, ki predpostavlja, da ima njen povprečni bralec vsaj 37 milijonov dolarjev premoženja, je sestavila seznam desetih najdražjih hotelskih sob na svetu – no, razkošnejših in prostornejših hotelskih apartmajev, ki kar kipijo od dizajnerskih kosov opreme in razvajanja.

Povprečni bralec tega članka si bo vse razkošje, ki je na voljo v spodaj navedenih hotelih, zagotovo lahko ogledal le prek slikovnega in videogradiva, saj prenočitev v številnih, tudi nekoliko cenejših hotelskih sobah stane za običajni žep preveč. Lahko pa se udobno zleknete v svojem naslanjaču ali ležalniku kje na obali in si ogledate, kaj je na voljo tistim z najdebelejšimi denarnicami. Bi zamenjali z njimi?

1. Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson (Ženeva, Švica) – 68.000 evrov na noč
Najdražji hotelski apartma oziroma suita na svetu je trenutno soba z imenom Royal Penthouse Suite, ki čaka na petične goste v znanem hotelu President Wilson Hotel v svetovljanskem švicarskem mestu Ženeva. Ena prenočitev v tem kraljestvu v malem stane neverjetnih 68.000 evrov. Hotelski apartma se razteza čez celotno osmo nadstropje hotela in ponuja kar 12 spalnic, neprebojna stekla in bogato zbirko knjig redkih izdaj. Okna so ogromna, saj segajo od tal do stropa, in ponujajo izjemen pogled na Ženevsko jezero in najvišjo evropsko goro Mont Blanc. Gostom so na voljo tudi 12 kopalnic, dve ogromni jedilnici, telovadnica in osebni natakar.

2. Terrace Suite, hotel The Mark (New York, ZDA) 64.000 evrov na noč
Hotelski apartma Terrace Suite je tako poseben, da ga hotel The Mark, ki se ponaša z izjemno lego ob Centralnem parku v New Yorku, na svoji spletni strani sploh ne oglašuje. A brez dvoma obstaja za premožne v resnici, za navadne smrtnike le na fotografijah. Apartma se razteza na dveh nadstropjih oziroma na več kot 1.114 kvadratnih metrih površine, del katere je tudi 230 kvadratnih metrov velika terasa, ki ponuja pogled prav na park. Vso opremo je izbral francoski notranji oblikovalec Jacques Grange, tudi za jedilnico za 24 ljudi, ki jo za povrh krasi velik klavir, in šest kopalnic. Cena za eno prenočitev v tem apartmaju je 64.000 evrov, kar pomeni, da gre za najdražjo in obenem največjo hotelsko sobo v celotni Severni Ameriki.

3. Penthouse Suite, Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez (Cannes, Francija) 45.400 evrov na noč
Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez je najdražji hotel v že tako dragem francoskem letoviškem mestu Cannes ob Azurni obali in že prenočevanje v tem hotelu je dogodivščina zase. Tisti, ki si lahko privošči, da na lastni koži občuti vse razkošje največje sobe v hotelu, Penthouse Suite, pa bo verjetno o tem pripovedoval še vnukom. Apartma meri okroglih 300 kvadratnih metrov, kar je v primerjavi z zgornjima dvema apartmajema malo. Ima "le" štiri spalnice, ob tem pa še lično opremljeno dnevno sobo, jedilnico in marmornato kopalnico. Leži v sedmem nadstropju hotela Martinez, srečneži pa lahko dajo možgane na off tudi na kar 270 kvadratnih metrov veliki terasi, ki ponuja slikovit pogled na morje in znamenito ulico Boulevard de la Croisette. V ceno 45.400 evrov na noč je vštet tudi osebni natakar. Tu so med filmskim festivalom v Cannesu med drugim že prenočevali filmski zvezdniki Eva Longoria, Bruce Willis in Robert Pattinson.

4. Penthouse, Faena Hotel (Miami, ZDA) 42.600 evrov na noč
Miami je že tako sinonim za poležavanje na vročem floridskem soncu, če ima gost možnost še prenočevati v takšnem razkošju, pa še toliko bolje zanj. Sodoben hotelski apartma Penthouse v čudovitem hotelu Faena se razteza na zgornjih dveh nadstropjih. Ima kar pet spalnic, vsaka ima stilsko opremljeno teraso, ki kar kliče po opazovanju sončnih vzhodov in zahodov in uživanju ob valovanju morja. Opremo hotela sta po filmu Veliki Gatsby navdihnila filmski režiser Baz Luhrmann in njegova žena, oblikovalka Catherine Martin.

5. Hilltop Villa, Laucala Island (Fidži) 38.000 evrov na noč
Če niste pripravljeni, vas lahko račun ob odjavi iz nastanitve Hilltop Villa v letovišču Laucala Island Resort na tihomorskem otoku Fidži pusti brez besed, saj je za prenočevanje treba odšteti več kot 38.000 evrov. Za prenočevanje v tej vili, katere lastnik je milijarder Red Bulla Dietrick Mateschitz Mateschitz ima v lasti kar ves otok Laucala , se je treba prijaviti mesece vnaprej. Vila leži na vrhu griča, poraščenega z bujnim rastjem. Ponuja sobe za šest ljudi, zato se oglašuje kot "letovišče znotraj letovišča". Velik del leta v njej preživi kar Mateschitz sam. Celotna vila ima kar 11.000 kvadratnih metrov površine in ponuja panoramske poglede na morje pod njo, gostom pa so na voljo zasebna kuharska ekipa, voznik, varuška in zasebna pristajalna steza.

6. Grand Riad, Hotel Manosur (Marakeš, Maroko) 37.100 evrov na noč
Petzvezdični hotel Mansour v maroški prestolnici Marakeš se zadnja leta uvršča na vse sezname najrazkošnejših hotelov na svetu, velja tudi za najboljši hotel na afriški celini. "Nepredstavljivo razkošje" je besedna zveza, ki najpogosteje opisuje to namestitev. Hotel, ki ga je odprl sam kralj Mohamed VI., ima le tri nadstropja, a v njih se blešči od bogastva z zlatom okrašene stene, na tleh oniks, marmornate kopalnice in skrb za vsak detajl. Za največje razvajence pa hotel ponuja hotelski apartma Grand Riad za dostop do spletne strani apartmaja je treba vpisati geslo, zato vse, kar ponuja, ni znano. A cena, 37.100 evrov na noč, dokazuje, da ima vse in še več, kar človek potrebuje za udobno bivanje.

7. Penthouse Suite, Hotel Cala Di Volpe (Sardinija, Italija) 35.100 evrov na noč
Sardinija, italijanski otok v Sredozemskem morju, se rada pohvali, da ima "najbolj modro morje na svetu". Ena njenih najbolj znanih obal je Smaragdna obala (Costa Smeralda) na severu otoka. Ob njej leži letovišče za bogate in slavne, kraj Porto Cervo, ki se ponaša z več vrhunskimi hoteli. A naziv najboljšega hotela na obali nedvomno pripada hotelu Cala Di Volpe, ki se ponaša tudi z razkošnim apartmajem, imenovanim Penthouse Suite, za prenočitev v katerem je treba plačati več kot 35.000 evrov. Gost za ta denar dobi okusno opremljen apartma s tremi spalnicami in dolgim balkonom, s katerega se odpira pogled na slikovito obalo. V apartmaju so tudi solarij, fitnes in zasebni bazen z veliko teraso iz terakote.

8. Royal Suite, The Plaza (New York, ZDA) 34.100 evrov na noč
Hotelski apartma Royal Suite v znamenitem newyorškem hotelu Plaza je ena najdražjih hotelskih sob v ZDA, saj je za prenočitev treba odšteti več kot 34.000 evrov. V njej gostje lahko uživajo v treh spalnicah in dostopu do zasebnega dvigala, velika okna pa ponujajo nepozaben pogled na najbolj znano ulico v mestu, Peto avenijo. Poleg tega so v apartmaju velik klavir, jedilnica z 12 stoli, knjižnica, velika postelja in telovadnica. Razkošje se skriva tudi v kopalnici, saj je oprema ozaljšana z dodatki iz 24-karatnega zlata, tla pa so ogrevana. Na vsako kaprico ali željo gosta 24 ur na dan čaka natakar z belimi rokavicami.

9. Princess Grace Suite, Hotel De Paris (Monte Carlo, Monako) 31.500 evrov na noč
Čudovit hotelski apartma princese Grace v Monte Carlu so odprli pred nekaj meseci, da bi se tako "z ženskim pohištvom in biseri poklonili njenemu spominu". Hotel De Paris, v katerem je razkošni apartma, je gostil tudi poročno zabavo monaškega princa Rainierja in princese Grace (nekdanje ameriške igralke Grace Kelly) aprila leta 1956. Hotel je apartma opremil v tesni povezavi z monaško knežjo družino, ki mu je poklonila več predmetov priljubljene Grace, tako da gostje lahko na vsakem koraku začutijo njeno navzočnost. Apartma se razteza čez dve nadstropji in je velik 910 kvadratnih metrov. Ves čas je obsijan s soncem, v njem pa so dve spalnici, pisarna, dve sprejemnici, dnevna soba, jedilnica, kuhinja in razkošna kopalnica. Obrok si je mogoče privoščiti tudi na zunanji terasi, gostje pa se lahko razvajajo v džakuziju, savnah in bazenu. Tudi cena je "kraljevska" 31.500 evrov na noč.

10. Suite 5000, Mandarin Oriental (New York, ZDA) 30.700 evrov na noč
Hotelski apartma Suite 5000 v petzvezdičnem hotelu Mandarin Oriental v New Yorku je tako skrivnosten in pridržan za izbrance, da ga na spletni strani hotela sploh ni mogoče najti. Bohoti se v 50. nadstropju tega hotela na Manhattnu in gostom ponuja tudi obsežno zbirko filmov in glasbe. Stene so okrašene z umetniškimi portreti, prostori pa s kipi, ki jih gost lahko kupi kar s pritiskom na gumb na tabličnem računalniku. Apartma je velik 306 kvadratnih metrov, v njem so tri spalnice, dnevna soba in jedilnica za deset ljudi, v kateri je glavna značilnost impozantna steklena instalacija podjetja Swarowski.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Krimsky
# 28.07.2018 ob 08:14
"Povprečni bralec tega članka ..."
~
... tega 'razkošja' sploh ne rabi.

Večje razkošje je gledati mlade mačke, kako se valijo in prekopicujejo po travi, otroke na prvi vožnji s kolesom, vnuke pri prvih korakih ...

Milijardno premoženje zahteva že varovanje, bodygarde na vsakem koraku, odganjalce paparacov ... in tako mogočnežu od 'življenja' ostane bore malo. Klošar se bolj razveseli treh evrov v klobuku kot ujetnik bogastva  ... treh dodatnih milijonov ...
mikic007
# 28.07.2018 ob 08:34
Svet, kjer bi imeli vsi enako, bi bil še strašljivejši od tega sedaj. Fino bi bilo, da bi imeli vsi vsaj minimum za dostojno življenje, ampak je tudi to utopija.

Sem pogledal prve 3 posnetke, vse podobno, dolgočasno. Očitno nisem material za take stvari in mi je tale studio velikosti garaže, kjer sem na dopustu, povsem dovolj :)
JBT
# 28.07.2018 ob 08:11
ponoven dokaz, kako izkrivljen je današnji svet.
Pešcica, ki ne ve, kaj bi z denarjem, in ogromno takšnih, ki nimajo za preživetje.
Nemo
# 28.07.2018 ob 08:32
Če moraš za eno noč sreče odšteti 50 000€, potem si res nesrečen človek.
Celjan27
# 28.07.2018 ob 08:07
Moram se mal pocakat da bitcoini zrastejo:))
zapravico
# 28.07.2018 ob 07:27
Te cene so previsoke za slovenske penzioniste ;)
Deep_G
# 28.07.2018 ob 08:48
Ker jim uspe takšne sobe prodajati, pomeni da še vedno niso predrage.
whiteswan
# 28.07.2018 ob 08:25
Navadna soba v hotelu Wilson (zeneva) je okoli 300 eur na noc. In tudi sicer ne slovi kot neki top-shit hotel v zenevi.
oziris.va
# 28.07.2018 ob 09:27
LukaSol
# 28.07.2018 ob 08:10

Zakaj ne bi imeli nekega povprecja in ziveli vsi srecno?


Ker je v človeški naravi, da želi imeti več kot ostali. Saj cel sistem je tako nastavljen (glej šolstvo na Zahodu/Severu ali Vzhodu -> Južna Koreja). Tam otroke že od malega učijo, da moraš biti boljši od drugega ker lahko samo tako dosežeš "sanje". Celo življenje je eno samo tekmovanje.

To je diametralno nasprotje načina življenja kot ga prakticirajo marsikje na Jugu. Glej:
whiteswan
# 28.07.2018 ob 14:58
Jon Sneg:
Veliko raje prespim v kakem manjšem privatnem hotelčku, kjer mi bo zjutraj, ob zajtrku sam "gazda" dal kak praktičen nasvet o kraju ali pa mi povedal kako anekdoto, ki se mu je zgodila,... Ne pa da mi bo z naučeno uradno prijaznostjo stregel buttler. Veliko raje podprem lokalnega lastnika hotela kot pa kako multinacionalno verigo.


No malo prevec komentarjev se je vsulo na racun nase pregovorne "skromnosti" samo zato ker je to pac drugi svet ki nam pac ni dosegljiv. Zato nismo niti manj srecni niti za kaj prikrajsani.

Dejsto je da taksna prenocisca niso za navadne smrtnike. Tam spijo taksni ki jim je 50.000 na noc enako kot tebi in podobnim 50eur. In ja, tudi taksni so na tem svetu. Brez skrbi, da po taksnega gosta sam gazda poslje Bentleya ali Maybacha na letalisce, ga osebno sprejme s sampanjcem ki stane vec kot slovenska mesecna placa in ima full service od butlerja ki je naucen pa tudi solan (to so ljudje ki imajo koncane hoteljerske fakuletet po svici in ne nepismeni studenteki) do kompletnega supporta celotnega hotelskega osebja, sam gazda mu tudi priporoca michelinovo restavracijo, uredi celoten aranzma in ga pripelje pred rdeco preprogo.

Verjamem, da mnogi raje spijo v lokalnem hostelu in poslusajo sale ukrajinske receptorke, ampak ce bi jim en dan bi omogocen v tem sanskem luxury dozivetju bi ga z veseljem na polno izkoristili.
Jon Sneg
# 28.07.2018 ob 13:19
Veliko raje prespim v kakem manjšem privatnem hotelčku, kjer mi bo zjutraj, ob zajtrku sam "gazda" dal kak praktičen nasvet o kraju ali pa mi povedal kako anekdoto, ki se mu je zgodila,... Ne pa da mi bo z naučeno uradno prijaznostjo stregel buttler. Veliko raje podprem lokalnega lastnika hotela kot pa kako multinacionalno verigo.
konj128
# 28.07.2018 ob 11:55
zamislite se malo, v kakšnem svetu živimo. kjer eni (ki delajo celo življenje) ne morejo do avta, fleta, medtem ko drugi (ki so, povprečno gledano malo pametnejši in iznajdljivejši, predvsem pa večji egoisti in pizde) ne vejo kaj bi z dnarjem in moremo delat sobe za 60k na noč. A lahko kdo spi v dveh posteljah naenkrat? jih menja sredi noči?
dali smo 500M za "reševanje" bank. ki so prej leta služle na naš račun. ljudje smo praktično prisiljeni v kredite, ki jih odplačujemo celo življenje. kljub temu so ble banke preveč pogoltne, in so zajebale. takrat smo mogli metat dnar v njih. mamo kdaj, zdej kej od tega? Ne, ma pa njen direktor, tudi tisti ki je use skupi zavozu. in je kdorkoli glede tega kej naredu? kolk bomo še prenašali? (če vprašaš mene, še dosti in preveč. smo preveč zaposleni z računalnikom, tv-jem, sosedovim novim avtom, pivom med gledanjem nogometa... )
gipeon
# 28.07.2018 ob 10:31
Fantje in dekleta. Denar ne pomeni nič ce si bolan, nesrečen itd.
whiteswan
# 28.07.2018 ob 20:16
delfintara
...preprosto zato, ker ne prepoznam razloga zakaj bi to storila...


Ti ne, nekdo ki se kopa v denarju in mu je 50k eur drobiz za hotelcek pa ga dobro prepozna.
Vbistvu te ljudi ki po teh suitah spijo boli tista stvar kaj si navadni smrtniki mislijo/mo o razlogih in homosapiensih.
Enako je pri dragih avtomobilih, privat jet-ih, in se kje.
zamudnik
# 28.07.2018 ob 17:54
Da bi lahko preizkusil vseh 12 spalnic, bi me morali buditi na pol ure. Potem bi pa v avtu spal.
juventina10
# 28.07.2018 ob 09:06
fiji in maroko, najbolj posebna.
leond
# 28.07.2018 ob 09:05
Ne vem. Meni je to vse skupaj preveč sterilno. Na koncu vsi umremo in vse pustimo za sabo. Imam občutek, da ta materializem počasi izgublja vrednost in da ga potencirajo raznorazni mediji, ki si o realnih problemih ne upajo pisati.
firtoh
# 28.07.2018 ob 08:33
Moje najdražje prenočevanje je bilo v Londonu.Za spanje sva z ženo odštela 380 funtov,ker sva bila prevec utrujena,da bi poiskala cenejšo varianto.To sva potem hitro popravila kar se hostlom.
GorskiSkrat
# 28.07.2018 ob 08:05
So what ...
kingeston
# 29.07.2018 ob 13:38
Kar izvoli, jaz bom tistih 50 jurjev raje zapravil za šoping po trgovinah z elektroniko :)

folk ki si privoščil tak apartma ne kupčka z 'ali bi to ali bi ono za ta denar'...
alcatraz
# 28.07.2018 ob 09:34
bizarno
Radenm
# 29.07.2018 ob 11:43
kingeston
uffff je kislo grozdje !!!!
vidim da so slovenčeki že na pune favšni. očitno so vsi nesrečni ki imajo več od njih. in le oni so resnično srečni (pustimo slabe zakone, otroke ki jih ne marajo, skregani s sosedi, tečen šef na šihtu...). le tisti ki je reven je pravi človek in je po slovenskih šegah in običajih edini srečen...

enkrat si bom res mogel tak apartma privoščiti in poslati slike na mmc da bodo slovenčeki zgoreli od favšije!


Kar izvoli, jaz bom tistih 50 jurjev raje zapravil za šoping po trgovinah z elektroniko :)
delfintara
# 28.07.2018 ob 19:08
whiteswan;

ja ce bi mi kdo ponudi za prespati v enem teh hotelov, za "50" e ja bi z najvecjim veseljem enkrat si to privoscila, a niti pod razno ne bi placala 50000e (pa cetudi bi LAHKO), preprosto zato, ker ne prepoznam razloga zakaj bi to storila....kaksno dodano vrednost bi to dalo mojemu lajfu.... stekas.... pa ne samo mojemu lajfu...enostavno se sprasjem kaj je narobe s homosapiensom, da mnogi to se vedno "potrebujejo" upam , da je to samo oz, da je to samo faza evolucije cloveka....
discoversci
# 28.07.2018 ob 08:32
V rit si naj vtaknejo te hotele.
mr.cook
# 28.07.2018 ob 08:27
Po navadi pa dotičneži ki najamejo tak luksuz v njem niti ne prespijo . . .
Gre samo za pumpanje milnega mehurčka . . .
vidaest
# 26.08.2018 ob 10:09
Ni nor tisti, ki ima 50 mil in plača 50k za eno noč v hotelu, nor je tisti, ki ima 2k plače in plačuje 800€ mesečnega lizinga za novega Audija. In tu smo Slovenci prvaki.
me4uall
# 03.08.2018 ob 17:11
Resnično zelo bogati ljudje niti v teh, t.i. najdražjih hotelskih apartmajih ne spijo. Mislim, da vam to mora biti jasno.
Mogoče le na hitro če so v mestu, potem gredo nekam, kjer jih nihče ne bo videl, torej zasebne vile, posestva, otoki, ipd.

Zakaj obstajajo takšne cene in takšni hoteli. Zato da se bogati diferencirajo od povprečno bogatih. Sploh ne od "revežev" oz. ljudi ki živijo od svojih povprečnih plač, da ne bo kdo narobe pomislil.
Njim je, glede na bogastvo ki ga imajo, zasebnost in druženje s sebi podobnimi, prioriteta. In zato z lahkoto plačajo (oni sami ali pač nekdo drug za njih) za tak hotel, tudi če v njem bivajo le nekaj ur.

No big deal!
kingeston
# 29.07.2018 ob 18:06
@kingeston, ne gre za kupčkanje z denarjem, temveč s časom in s tem, kaj v svojem času želim početi :)

aha. še eden izmed polno zaposlenih ljudi, ki si ne morejo niti 1 teden časa utrgati da bi šli na dopust v tak apartma.
da ne boš izgorel !
kingeston
# 29.07.2018 ob 10:51
uffff je kislo grozdje !!!!
vidim da so slovenčeki že na pune favšni. očitno so vsi nesrečni ki imajo več od njih. in le oni so resnično srečni (pustimo slabe zakone, otroke ki jih ne marajo, skregani s sosedi, tečen šef na šihtu...). le tisti ki je reven je pravi človek in je po slovenskih šegah in običajih edini srečen...

enkrat si bom res mogel tak apartma privoščiti in poslati slike na mmc da bodo slovenčeki zgoreli od favšije!
seba goričan
# 29.07.2018 ob 09:22
@firtoh...raje spim na klopci al pa kr na betonu,kot da dam 380 funtov za eno noč....drugače je pa krimsky podal komentar dneva...bogi so tile,ki spijo v takih apartmajih
NoriGoban
# 17.08.2018 ob 20:51
Fovsarija res gori! Ampak nobeden od pametnjakovicev pa ni opazil te neumnosti v tekstu:

"Petzvezdični hotel Mansour v maroški prestolnici Marakeš"

Prestolnica Maroka ni ne Marakesh, niti Casablanca! Temvec Rabat! To bi vsak z vsaj srednjesolsko izobrazbo moral vedet!
Radenm
# 29.07.2018 ob 19:15
@kingeston,žal...življenja je cel haufen, dan ima pa samo 24 ur. Pa še spat je treba kdaj vmes ;)
brezlj
# 29.07.2018 ob 14:32
@oziris.va
# 28.07.2018 ob 09:27
.... Tam otroke že od malega učijo, da moraš biti boljši od drugega ker lahko samo tako dosežeš "sanje". Celo življenje je eno samo tekmovanje.


Res je.. ne reče se človeštvu zastonj "human race" po angleško.
zdravidudek
# 29.07.2018 ob 11:42
Kempinski Palace Portorož,1 noč: EUR 2,650.00. Kako lahko v tem Hotelu vedno VEDRIJO. Državni uradniki. generalno sekretarko v Drnovškovi vladi , Iz dokumentacije SDV je razvidno, da je bila nekdanja Drnovškova in Kučanova generalna sekretarka Nevenka Črešnar Pergar sodelavka v vzdevkom Reza. Nevenka Črešnar Perger - forum 21, tudi direktorica Aktive group za pranje denarja, prijateljica Franca Riemerja, ko je kupil KOTO z kreditom NLB. https://www.delo.si/novice/crna-kronika/riemer-obsojen-zaradi-nejevernega-tomaza-71049.html . Takrat so na Kmetijskem ministrstvu spremenili zakonodajo in zrežirali , da se ne sme več izvažati odpadke, ampak ima monopol KOTO. S tem so takrat, ko so dobili plačane odpadke, klavnice naenkrat morale PLAČEVATI odvoz, in to rok plačila 14 dni, prej pa klavnicam te iste odpadke plačevali Italijani, itd. To je napravil minister But – SLS in SD in LDS. Če kateri mesni obrat ni takoj plačali odvoz, so jim veterinarji takoj zaprli obrat. Prav pred nakupom Riemerja, so delnice bile pod CENO, saj je takratni direktor pripravil teren, KOTO je bil v rdečih številkah, zato je ta isti direktor potem dobil službo na GZS. PRAV ZA takrat bi morali dobiti spisek lastnikov delnic KOTO-ja, pokupili so jih VIDNI ČLANI , LDS – SD –SLS, med njimi ministri in izbranci. Ker je zakonodaja omogočala monopol, so se cene uslug KOTA dvignile v NEBO. Prav tako dobiček KOTA in DELNICE v nekaj 100 %, na koncu so se podražile za več kot 10 kratnik. Nato je moral veejetno prijatelj od Nevenke Črešnar Perger iz Slovenskih konjic Franc Riemer, kupiti za KRATEK čas KOTO. Nato so KOTO še morali kupiti nekateri , da se je zameglilo NAKUP DELNIC IZBRANCEV = POLITIKOV. Tako je takratna državna uslužbenka, Nevenka Črešnar Perger stalna gostja Hotela Kempinski Portorož, postala v VEČ destinah mio € tajkunka, na državnih jaslih in še ostali izbranci. Slovenci pa na 600 € place. Nevenka Črešnar Perger je bila vpletena v več takšnih Koto poslov. Tako so delali z notranjimi informacijami, pripravili takšno zakonodajo, da so lahko oropali Slovenijo.
seven7
# 28.07.2018 ob 15:56
V dveh sem bival in me niso prepričali. Raje razliko od 100 € na noč namenim humanitarnim dejavnostim in s tem nekaj naredim za človeštvo.
generacija56
# 28.07.2018 ob 11:54
Hmmm, pogrešam en podatek.
Postelja prazna?
Ali si moraš najti spremstvo, kot Richard Gere v Pretty woman, sam?
Potem je tudi Beverly Wilshire dober...
zakocena_je
# 28.07.2018 ob 09:24
Vsebina v tem clanku me spominja na majevsko civilizacijo. Tudi tam so bile velike razlike med “zasluznimi” in “revnimi”. So bile elite in navadni ljudje. In tudi tista civilizacija je izumrla. Tako bo tudi ta. ;)
123pepe321
# 28.07.2018 ob 08:40
Moralna izprijenost ne pozna meja...
7up
# 29.07.2018 ob 09:38
delfintara

Za večino človeštva je tudi 50 eur na noč nedosegljiv znesek....

Še eno zelo pomenbno vprašanjea je pri teh super dragih namestitvah, ki ga ni nihče naslovil. Problem varnosti! In varnost stane. Zelo!
Radenm
# 29.07.2018 ob 14:12
@kingeston, ne gre za kupčkanje z denarjem, temveč s časom in s tem, kaj v svojem času želim početi :)
Triglavski zmaj
# 28.07.2018 ob 07:42
najvišjo evropsko goro Mont Blanc

Ne drži.
LukaSol
# 28.07.2018 ob 08:10
Zakaj ne bi imeli nekega povprecja in ziveli vsi srecno?
Kazalo