Večerjo bo razsvetljeval zgolj soj sveč, raba električnih naprav je prepovedana. Foto: AP
Večerjo bo razsvetljeval zgolj soj sveč, raba električnih naprav je prepovedana. Foto: AP
Spletna stran Bunyadija obljublja "popolno osvoboditev". Foto: The Bunyadi

The Bunyadi sicer ne bo odprta prav dolgo, saj gre za t. i. pop-up restavracijo, ki bo to poletje na še neznanem kraju v središču Londona gostovala samo tri mesece.

"Vstopite v skrivni, Pangei podoben svet," vabi spletna stran. "Osvobojeni telefonov, električne razsvetljave in celo oblačil (po želji), obiščite začetek stvarstva, ko je bilo vse še sveže, svobodno in nezasičeno s pastmi sodobnega življenja." Zato bo restavracija uporabljala "samo najnaravnejše, doma vzgojene surovine".

The Bunyadi - poimenovan po hindujskem izrazu za "osnovo" ali "naravno" - bo ponujal golo in oblečeno sekcijo ter garderobo, kjer bodo lahko bolj svobodomiselni gostje odložili suknjič. In spodnjice.

Seveda bo na voljo tudi hrana, čeprav še ni jasno, kaj točno bodo stregli, a kot piše Evening Standard, naj bi šlo za zelo prvinske jedi, kot je meso, spečeno na odprtem ognju, postreženo na ročno izdelani lončevini.

Pop-up restavracija, za katero je čakalna lista že daljša od 12.000 ljudi, se je porodila v glavi kreativne skupine Lollipop, ki je stala tudi za podobno obleganim koktajl barom ABQ v slogu serije Breaking Bad.

Izkusite pravo osvobojenost
"Naše mnenje je, da bi morali ljudje dobiti priložnost, da uživajo in izkusijo večer brez vsakršnih nečistoč - brez kemikalij, brez umetnih barvil, brez elektrike, brez plina, brez telefona, celo brez oblačil, če želijo. Poanta je, da tu izkusite pravo osvobojenost," je za IBTimes povedal ustanovitelj Seb Lyall.

"Zelo trdo smo delali, da smo oblikovali prostor, kjer je vse, s katerim se gostje srečajo, golo in slečeno. Raba naravnih bambusovih pregrad in svečna razsvetljava sta nam omogočili ustvariti restavracijo diskretno, hkrati pa smo ostali zvesti sami ideji lokala. Nedvomno je to za nas največji izziv do zdaj, ampak ravno zaradi tega smo tako navdušeni."

The Bunyadi svoja vrata odpira junija.