Število nudistov naj bi sicer upadalo tudi med Nemci. Foto: EPA
Število nudistov naj bi sicer upadalo tudi med Nemci. Foto: EPA

Nemci so sicer že znani kot veliki ljubitelji nudizma, in to se je pokazalo tudi v raziskavi spletne strani Expedia Travel, kjer je glasovalo 9.000 turistov iz 21 držav.

Na drugem mestu so se znašli Španci. Kar osem odstotkov se jih na plaži sonči golih. Sledita jima skandinavska naroda, Danci in Švedi, ter Nizozemci, ki si s šestimi odstotki delijo tretje mesto. Svoja oblačila na plaži najtežje odvržejo Britanci, saj je med njimi le približno dva odstotka nudistov.

V raziskavi so turiste spraševali tudi druge stvari. Zanimalo jih je, ali se bojijo morskih psov. Kar 68 odstotkov turistov se boji, da bi jih napadel morski pes, in okoli 50 odstotkov jih pred odhodom na počitnice skrbno izbere kraje, kjer so napadi morskih psov zelo redki ali pa jih ni.

Pri organizaciji potovanj so najnatančnejši Britanci. Kar tretjina jih načrtuje počitnice že šest mesecev vnaprej. Sledijo jim Nizozemci in Kanadčani, najbolj brezskrbno pa svoje počitnice organizirajo Francozi, Italijani in Španci, ki se pogosto odločijo za ponudbe v zadnjih minutah (ponudbe last minute).

Zaradi gospodarske krize je turistom vse pomembnejša cena. Dejavnika število sončnih dni in kakovost plaže sta se pri vseh narodih uvrstila za ceno počitnic, poroča Daily Mail.