Smučarji bodo počasi iz omar potegnili smučarsko opremo. Foto: MMC RTV SLO
Smučarji bodo počasi iz omar potegnili smučarsko opremo. Foto: MMC RTV SLO

V smučarskem centru Krvavec so med letošnjo poletno sezono, ki je trajala do začetka oktobra, našteli okoli 7.000 obiskovalcev.

Zdaj se posvečajo pripravam na zimsko sezono, ki se na Krvavcu običajno začne konec novembra. Večjih novosti ne pripravljajo, so pa pripravili spletno prodajo vozovnic, v sodelovanju z Borisom Strelom pa tudi preizkušnjo smuči skoraj vseh blagovnih znamk. Najavljajo tudi večerno sankanje ob koncih tedna in progo za smučarski kros. V načrtih imajo še obnovo dvosedežnice Njivice in širitev smučišča proti Jezerskemu. Na Krvavcu sicer ponujajo okoli 30 kilometrov smučarskih prog na nadmorski višini od 1.450 do 1.971 metrov.

Vsako leto v od 120 do 150 dneh zimske sezone na Krvavcu naštejejo od 175.000 do 220.000 obiskovalcev. Cene vozovnic so letos na skoraj isti ravni kot lani, pravi vodja komerciale in marketinga v RTC-ju Krvavec Luka Vrančič. Malenkost se bosta podražili dnevna (za en evro) in sezonska vozovnica. V predprodaji že ponujajo od 10 do 15 odstotkov popusta.

Kranjska Gora: Sezona se začne 19. decembra
V Kranjski Gori se poletna sezona konča konec oktobra, tehnične priprave na zimsko pa so praktično že končane, je pojasnila vodja marketinga in prodaje RTC-ja Žičnic Klavdija Gomboc. Med novostmi je izpostavila sezonske družinske vozovnice, dodatno zasneževanje na vlečnici Kolovrat in dodatni vlečni trak za otroke. Predprodaja vozovnic poteka do 19. decembra, dan prej pa uradno začnejo zimsko sezono. Ta je lani privabila 182.000 obiskovalcev, v 104 dneh pa so našteli 3,5 milijona prevozov z žičniškimi napravami.

Na Voglu že tri leta nobenih sprememb cen vozovnic
Redna vzdrževalna dela potekajo tudi na Voglu, kjer za prihajajočo zimsko sezono direktor žičnic Tomaž Šumi napoveduje okrepljeno gostinsko in otroško ponudbo. Cene vozovnic že tri leta ostajajo enake, bodo pa vozovnice ob delavnikih 20 odstotkov cenejše, je pojasnil. Dodal je še, da so predprodajo začeli oktobra, trajala pa bo do začetka sezone.

Na Starem vrhu pri Škofji Loki bodo ta teden začeli intenzivnejša dela na tehničnih napravah, potem ko so v začetku meseca zagotovili delovanje smučarsko-turističnega centra. Zaradi preteklih finančnih težav razen sankališča in drsališča ne napovedujejo večjih novosti, ostaja pa tradicionalna nočna smuka. Tudi v blejski Straži letos ne pripravljajo večjih novosti, pripravljalna dela že potekajo, začetek sezone pa pričakujejo okrog božičnih in zimskih počitnic.