Okolje
slice
Občina Ig pripravlja projekte za protipoplavne nasipe
Z obvoznico Škofljica-Lavrica se zatika zaradi naravovarstvenikov, 7. februar 2016 ob 19:26 Potem ko so občino Ig jeseni leta 2014 prizadele poplave, se je nekaj malega pri poplavni varnosti premaknilo, a daleč od tega, da bi bili varni. Še slabše kaže pri obvoznici Škofljica-Lavrica.
3
Dve leti po žledolomu sanirana polovica poškodovanega gozda
5
7. februar 2016 ob 12:39 V dveh letih, odkar je Slovenijo prizadel žledolom, so posekali skoraj polovico poškodovanega drevja, sanacija po podatkih Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) poteka po načrtih.
Arso: V noči na nedeljo bo pihal močan veter
4
6. februar 2016 ob 19:41 V noči na nedeljo bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo ponekod v severovzhodni Sloveniji v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro, opozarja Arso. Oslabel bo v dopoldanskih urah.
Smrtonosne bolezni med čebelami širi človek
32
5. februar 2016 ob 19:42 Številne okužbe, ki skupaj desetkajo čebelje družine, se po svetu ne širijo po naravni poti, kaže sveža raziskava. Varojo in različne viruse s prevozi in trgovanjem širi človek sam.
Cilj štetja je ugotoviti število vseh vrst vodnih ptic
3. februar 2016 ob 07:57 V zimskem obdobju se pri nas na vodnih površinah zadržuje večje število ptic. To je idealno obdobje, ko jih lahko opazujemo in tudi preštejemo.
Do srede toplo, v noči na četrtek pa sneg Do srede se bo nadaljevalo za ta čas zelo toplo vreme, v noči na četrtek pa bo snežilo v večjem delu države. Padavine bodo do jutra sicer ponehale.
22
Svetovni dan mokrišč, od katerih je odvisna milijarda ljudi Poteka svetovni dan mokrišč, območij, od katerih je odvisno življenje več kot milijarde ljudi, omogočajo pa tudi številna delovna mesta, recimo v ribištvu in turizmu.
15
Diabetes pri živalih - nevarna, a lahko obvladljiva bolezen Diabetes je pri naših živalih, hišnih ljubljenčkih, predvsem mucah in psih, relativno pogosta presnovna bolezen, ki se je morda tudi ne zavedamo in jo bolj poznamo pri ljudeh.
1
Sodelujte v nagradni igri in vašemu ljubljencu zagotovite celostno nego Ne glede na to, ali zunaj padajo snežinke, mokre dežne kaplje, piha močan veter ali žge vroče sonce, moramo skrbniki psov poskrbeti, da bodo naši ljubljenci ostali zdravi in veseli.
5
"Mačke so še vedno pogosto obravnavane kot neke potrošne živali, neke nebodijihtreba" V Škofji Loki deluje zavetišče za mačke Mačji dol, kjer nove domove išče več deset mačk. Zavetišče smo obiskali in se pogovarjali s predstavnico društva Žverca Moniko Koprivnikar.
11
"Ko smo v stiski, je pes najboljše zdravilo" Dokazano je, da psi zaznavajo naše občutke. Lahko pripomorejo tudi k izboljšanju zdravja.
9
Beli švicarski ovčar - pasma, ki so jo rešili Američani Je zvest, hitro učljiv in dojemljiv, ima trden značaj, vendar pa ni primeren za neizkušene in neodločne ljudi. Tokrat vam predstavljamo belega švicarskega ovčarja.
4
Video: V Postojni na ogled največja zbirka paličnjakov in živih listov Postojnčan in bobnar skupine Kingston Klemen Ogrizek je velik ljubitelj živali že vse svoje življenje.
Medvede v Pirenejih iz zimskega spanja pregnala (pre)mila zima Več rjavih medvedov v Pirenejih, gorovju, ki ločuje Španijo in Francijo, je izpustilo svojo običajno hibernacijo oz. zimsko spanje, saj temperature za ta čas ostajajo nenavadno visoke.
8
V središču Ljubljane bo prva trgovina z izdelki brez embalaže Snaga si je v okviru Zelene prestolnice Evrope 2016 zastavila več ciljev, med drugim odprtje alternativnega nakupovalnega središča, ki bo stalo v središču Ljubljane. Po besedah svetovalke Snage za ...
30

Živalski otok
Kazalo