Okolje
slice
Za 13 milijonov evrov škode na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju
Najdražja bo sanacija v Kostanjevici na Krki in Šentjerneju, 18. september 2014 ob 16:16 Po grobih ocenah so neurja in zadnje poplave na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju povzročile skupaj za dobrih 13 milijonov evrov škode.
10
Razmere v Pomurju se umirjajo, med poplavami pomagalo 500 vojakov
6
17. september 2014 ob 17:49 Letošnja moča bo pustila posledice ne samo na letošnji letini, temveč se bodo poznale posledice tudi prihodnje leto, so opozorili na kmetijsko-gozdarski zbornici.
Most čez potok Bolska spodnesla debla, podrta v žledolomu
18
16. september 2014 ob 19:23 Poplavljene površine se zmanjšujejo, tudi v Pomurju, kjer iz ravninskih vasi še vedno črpajo vodo. Gladina potokov se počasi znižuje, upada pa tudi Mura, čeprav v spodnjem toku le za malenkost.
Foto in video: Na vzhodu Srbije v poplavah en mrtev, trije pogrešani
3
16. september 2014 ob 22:12 V hudih poplavah na vzhodu Srbije je umrla ženska, trije ljudje so pogrešani. Evakuiranih je bilo najmanj 500 ljudi iz treh občin. Oblasti so razglasile izredne razmere.
Teden mobilnosti v 36 slovenskih občinah
11
16. september 2014 ob 14:22 Evropski teden mobilnosti letos poteka pod sloganom Naše ulice, naše odločitve. V Sloveniji pa je vanj letos vključenih 36 občin.
Foto: Večmilijonska škoda v Kostanjevici na Krki. Na pomoč tudi vojska. Stanje po poplavah v vzhodni Sloveniji se počasi umirja.
42
Poplave na Hrvaškem še vedno ogrožajo mesta in vasi Zaradi močnega deževja, ki je v zadnjih petih dneh zajelo Hrvaško, državi še vedno grozijo poplave. Najhuje je v karlovški, siško-moslavški in medžimurski županiji.
Foto: Krka se počasi umika, veliko težav tudi v Pomurju in Podravju Krka, ki je povsem poplavila Kostanjevico na Krki, je sredi dneva začela počasi upadati, prav tako tudi na območju Šentjerneja. V obeh občinah pa v ponedeljek ne bo šolskega pouka.
24
Foto: Vzhod Slovenije pod vodo, najhuje je v Posavju in ob Krki Za porečje Krke velja rdeči alarm, Kostanjevico na Krki je voda odrezala od sveta. Še vedno naraščata Mura in Sava. V okolici Vranskega pa je voda zahtevala tudi smrtno žrtev.
82
Arso opozarja: Ponoči bodo reke poplavljale Predvidoma v zelo deževni noči na soboto in v soboto bodo reke predvsem v vzhodni polovici države narasle in poplavljale, opozarja Arso. Najbolj naj bi narasla Krka.
17
Brod na Mostecu je narasla Sava odnesla Edini brod na Savi pri Mostecu, ki še vozi, je v četrtek zvečer odneslo, saj sta narasla Sava in večje drevo odtrgala sponko na jekleni vrvi.
3
Zaradi velike namočenosti tal se lahko utrgajo plazovi Zaradi velike namočenosti tal še vedno obstaja nevarnost proženja zemeljskih plazov, opozarja Arso. Nekaj plazov, ki so se sprožili v zadnjih dneh, so že sanirali.
2
Medvedka Danica v Italiji poginila med uspavanjem Slovensko medvedko v Italiji so v noči na četrtek uspavali, med postopkom pa je poginila. Lovili so jo, ker je pred enim mesecem med obrambo mladičkov ugriznila gobarja. Danica oz.
24
Nemirno vreme vztraja: še vedno nevarnost zemeljskih plazov Zaradi velike količine padavin je možnost zemeljskih plazov močno povečana, ob močnem deževju pa lahko hitro narastejo manjši vodotoki, opozarjajo vremenoslovci in geologi.
30
Zaradi neviht na Hrvaškem razglasili rdeči alarm Južni del Hrvaške je že nekaj dni v primežu hudih neviht in nalivov. Hidrometeorološki zavod je pred novim neurjem razglasil rdeči alarm za območje Dalmacije in Like.
13

Svet živali
Kazalo