Aktualno
link
Dober teden dni po požaru v Kemisu je agencija za okolje objavila rezultate analiz vzorcev: bližnji potok Tojnica je izjemno onesnažen s pesticidi.
Vreme in podnebje
link
Arso: Verjetno se nam obeta nadpovprečno vroče poletje
63
14. maj 2017 ob 13:20 "Glede na razpoložljive izračune svetovnih centrov lahko sklenemo, da se nam letos verjetno obeta nadpovprečno vroče poletje s povečano možnostjo vročinskih valov," so sporočili z Arsa.
Več novic ...
Voda
link
Verbund naj bi trdil, da je Dravograd poplavila Meža, ne Drava
8
16. maj 2017 ob 17:37 Začel se je postopek v odškodninski tožbi, s katero Občina Dravograd od avstrijske družbe Verbund zaradi poplavljanja reke Drave novembra 2012 terja odškodnino v višini enega milijona evrov.
Več novic ...
Svet živali
link
Posvojite žival: Jori z Obale, prijazen, a zaradi travm še nekoliko plašen
19. maj 2017 ob 10:22 Jori je črno-bel samček, star leto dni. Našli so ga zavrženega v škatli, na dvorišču hiše v Šmarjah. Je zelo prijazen, a še nekoliko plašen.
Več novic ...
Kmetijstvo
link
"Slovensko ekološko mleko zlijejo v preostalo mleko in izgubi se sledljivost"
41
17. maj 2017 ob 17:52 "Večina evropskih kmetij dobiva pol svojega prihodka v subvencijah, zato da je hrana tako poceni, kot je," je poudarila Martina Bavec, ki vidi za Slovenijo v ekološkem kmetovanju veliko priložnost.
Več novic ...
Onesnaževanje
link
Vrhničani brez pojasnil in vse manj zaupajo državi
50
21. maj 2017 ob 19:27 V tovarni za zbiranje in predelavo odpadkov Kemis na Vrhniki so šest dni po požaru čistili dele poslopja, ki jih je ogenj najmanj prizadel in kjer ni škodljivih snovi, večinoma pisarne.
Več novic ...
Narava
link
Oražem: Lovska religija rogov želi kapitalne jelene, mi pa naj čakamo, da se gozdovi zlomijo
53
20. april 2017 ob 15:55 Jelenjad se tako hitro širi, da začenja ogrožati gozd, toda lovci nočejo povečati odstrela, ker hočejo velike črede in med njimi kapitalne, trofejne jelene, je prepričan direktor Zavoda za gozdove ...
Več novic ...
Vreme
Kazalo