Okolje
slice
Japonsko in Kitajsko stresla močna potresa
Jedrska elektrarna na Japonskem ni poškodovana, 22. november 2014 ob 18:38 Japonsko in Kitajsko je stresel močan potres. Na Japonskem je z močjo 6,8 podrl nekaj hiš, na Kitajskem, kjer je bil sunek nekoliko blažji (5,9), pa je umrl en človek, 15 je ranjenih.
3
Foto: Po obilici snega bo razmere v Buffalu še poslabšalo močno deževje
19
21. november 2014 ob 17:59 Na območju Buffala v ZDA je zapadlo že 215 centimetrov snega.
Američane zebe, temperatura pod 0 stopinjami tudi na Floridi in Havajih
54
19. november 2014 ob 13:35 Vseh 50 ameriških držav je zajel mraz, saj se je temperatura povsod, tudi na Havajih in Floridi, spustila pod ledišče, na severu in vzhodu pa je zapadlo tudi meter in pol snega.
Letošnje leto v Sloveniji najbolj mokro po letu 1965. Gorenjska pobeljena.
19
18. november 2014 ob 16:24 Zgornjesavsko dolino je pobelil prvi sneg v tej jeseni. Oprijel se je tudi cestišča, zaprti sta cesti Mojstrana-Vrata in čez prelaz Vršič. Padavin pa smo letos imeli, kot kaže, rekordno.
Arso opozarja: Ponoči so mogoči močnejši krajevni nalivi
5
17. november 2014 ob 23:58 V noči na torek lahko ob predvidenih močnejših nalivih prehodno narastejo manjši vodotoki na območju jugozahodne in osrednje Slovenije. Mogoča so tudi razlivanja ob strugah, opozarjajo na Arsu.
Noč bo spet deževna, a hude ure ne bo Noč na ponedeljek bo deževna, a naj ne bi poslabšala poplavnih razmer. Krajevno bo deževalo na zahodu in jugu države, padavine pa se bodo čez noč okrepile in razširile.
7
Posamezni hudourniki in manjši vodotoki lahko narastejo Ponekod na zahodu države je že začelo rahlo deževati. V prvem delu noči se bo dež okrepil in do nedelje zjutraj prehodno zajel vso državo.
3
Foto: Za obnovitev gozdov uspešno posadili 28.000 dreves Akcija sajenja dreves za sanacijo v žledu poškodovanih gozdov je bila uspešna, saj se je akcije udeležilo skupno 800 ljudi, ki so skupaj zasadili predvidenih 28.000 sadik.
9
Na Notranjskem voda narašča za 1 cm na uro, na Baču upada. A le začasno. Poplavljena ostajata Loška dolina in Ilirskobistriško, kjer se nivo kraških voda še nekaj časa ne bo spustil - še več, pričakovati je, da se bo ob novih padavinah znova dvignil.
24
V Loški dolini bo mirno, a ne na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju Ponoči in v petek se bodo ojezerjene površine na Loškem polju ustalile, na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju pa se bodo še naprej počasi povečevale, opozarjajo na Arsu.
10
Pod vodo zaradi birokracije - nezakoniti nasip podirali sedem let Nezakonito zgrajen nasip v Volčjem Potoku v občini Kamnik je okoljska inšpekcija "zaradi kompleksnosti" neuspešno podirala kar sedem let.
22
Slovenski srnjak z enim rogom vseeno ni samorog Revija National Geographic je Slovenijo znova postavila v ospredje - pri nas naj bi namreč našli čisto pravega samoroga, bitje, ki je do zdaj živelo le v pravljicah.
35
Poplave: Najhuje v občini Ilirska Bistrica. Sledijo nove padavine. Nadaljujejo se težave zaradi vremena. Najhuje je v občini Ilirska Bistrica, kjer je voda obsežno zalila vasi Knežak, Koritnice in Bač.
53
Posnetek iz zraka: Poplave v vasi Bač Razmere v vasi Bač, skozi katero je skoraj ves dan tekla deroča voda, so se umirile.
10
V Loški dolini se zaradi vode lomi asfalt, ceste zaprli za tovornjake Vremenoslovci za Posočje napovedujejo močnejše nalive, ki bi lahko sprožili nove zemeljske plazove, narasle bodo tudi reke na tem območju. Pred naraslimi vodami pa še vedno trepetajo v Loški dolini.
29

Svet živali
link
Slovenski srnjak z enim rogom vseeno ni samorog
35
13. november 2014 ob 14:35 Revija National Geographic je Slovenijo znova postavila v ospredje - pri nas naj bi namreč našli čisto pravega samoroga, bitje, ki je do zdaj živelo le v pravljicah.
Več novic ...
Kazalo