Okolje
slice
So na Petišovskem polju zakopavali strupene snovi?
Petrol Geoterm prijavo preiskuje, 26. februar 2015 ob 17:16 Policija preiskuje domnevno uhajanje plina na Petišovskem polju in tudi zakopavanje nevarnih snovi na tem območju, ki naj bi jih zakopali pred desetletjem.
16
 • Pod zemljo naj bi bilo več tisoč kilogramov nevarnih snovi
 • Skalarka - ena najpogostejših rib v sladkovodnih akvarijih
  1
  26. februar 2015 ob 08:39 Skalarke slovijo kot ribe z izjemnim čutom za svoje potomstvo, ki pa je zaradi komercialne vzreje skozi generacije skoraj izginil.
  Plastične vrečke v Kaliforniji še ne bodo preteklost
  28
  25. februar 2015 ob 10:01 Ko se je že zdelo, da bo Kalifornija orala ledino, so podporniki plastičnih vrečk dosegli zmago in bodo volivci v Kaliforniji novembra 2016 odločali o odpravi zakonske prepovedi plastičnih ...
  Vrabec - ptica pevka, ki se prilagodi na vse razmere
  4
  25. februar 2015 ob 11:30 Vrabec je za kokošjo najbolj razširjena ptica na svetu. V Sloveniji živijo štiri vrste vrabcev.
  Z ignoriranjem se pri vzgoji psa lahko stori več škode kot koristi
  1
  24. februar 2015 ob 07:23 "Včasih lahko z ignoriranjem povzročiš tudi najslabše," je o praksi številnih skrbnikov pri šolanju svojih psov poudarila Nataša Živko, kinološka inštruktorica iz KD-ja Tabor.
  Pasji brezdomci - iz "azila smrti" v lepše, dostojno življenje V Sloveniji so zavetišča vsako leto polna živali, ki imajo za seboj žalostno zgodbo po bolj ali manj slabih izkušnjah z ljudmi. A veliko huje se godi živalim na Balkanu.
  24
  350 jeznih štajerskih kmetov grozi z gnojnico Na Hajdini pri Ptuju se je na protestnem shodu zbralo 350 kmetov zaradi pogojev vodovarstvenega območja. Minister napoveduje iskanje rešitev, a z "realnimi pričakovanji".
  219
  Sneženje povzročilo kaos na Bližnjem vzhodu Turčijo, Izrael, Libanon in Jordanijo je zajelo snežno neurje. Oblasti so prebivalcem svetovale, naj ostanejo doma. V Carigradu je zapadlo 70 centimetrov snega, kar je največ v zadnjih 28 letih.
  45
  Šaleški šepetalci konjem "Ti konji potrebujejo veliko več skrbi kot običajni, zdravi konji," je dejala Maja Gregorič z ranča Weter, kjer oskrbujejo konje s posebnimi potrebami.
  13
  Vzhod ZDA se spopada s hudim mrazom, Carigrad pa s snegom Vzhod Severne Amerike se v teh dneh spopada s hudim mrazom: temperature so občutno pod februarskim povprečjem, zato so številne šole zaprte, mraz pa povzroča težave tudi v prometu.
  16
  Rokov cepljenja se morajo skrbniki psov strogo držati Cepljenje psov proti steklini je v Sloveniji še vedno obvezno, spremenila se je samo dinamika cepljenja, pojasnjujejo na Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
  26
  Ozonu grozi nova nevarnost – plini VSLS Znanstveniki opozarjajo na škodo, ki jo ozonu lahko povzročijo t. i. zelo kratkožive snovi oz. plini VSLS. Čeprav nastajajo tudi naravno, njihova človeška proizvodnja narašča.
  13
  Po žledolomu bo živalski vrt dobil letalnico Po žledolomu izpred leta dni se je stanje v ljubljanskem živalskem vrtu že precej izboljšalo. Številnim živalim so uredili življenjski prostor, na vidiku pa so tudi novi projekti.
  4
  Kitajske osice proti slovenskim šiškaricam Arso je izdal soglasje za naselitev kitajske osice, naravne sovražnice kostanjeve šiškarice, v Slovenijo. Še letos naj bi jo naselili na šest lokacij, učinkovala pa bo, ko jih bo dovolj.
  17

  Svet živali
  Kazalo