Okolje
slice
Na Gorenjskem skoraj 40, v Mariboru pet centimetrov snega
Zvečer bo sneženje povsod ponehalo, 30. januar 2015 ob 20:21 Sneg je največ težav povzročil v prometu in pri oskrbi z elektriko - brez nje je ostalo več tisoč odjemalcev na Notranjskem, Celjskem in Tolminskem. Zaradi zimskih razmer je bilo zaprtih več cest.
170
Slovenski snežni rekordi: 7 metrov na Kredarici in sneženje sredi junija
7
30. januar 2015 ob 13:16 Današnje močno sneženje ne bo spremenilo vrha lestvice snežnih rekordov v Sloveniji - rekordna količina novozapadlega snega je namreč več kot meter.
Dubrovnik v primežu obilnega deževja in močnega juga
3
30. januar 2015 ob 19:11 V srednji in južni Dalmaciji so razglasili rdeči alarm, potem ko je območje prizadelo močno neurje z južnim vetrom. Nekaj ljudi je bilo lažje poškodovanih pri reševanju svojih plovil.
Čaka nas sneg, ki se bo obdržal - odjuge namreč ne bo vsaj dober teden
78
29. januar 2015 ob 21:58 Prihajajo nove snežne padavine, njihove količine pa se ne da povsod z gotovostjo napovedati - v Ljubljani tako lahko zapade od nekaj centimetrov snega pa vse do četrt metra.
Draga obnova vinogradov na Krasu, tudi do 55.000 evrov za hektar
20
27. januar 2015 ob 21:38 Vinogradov na Krasu je vsako leto manj, saj se stari ne obnavljajo. Med vzroki za to so tudi nizke cene vina, kar mladim ne daje upanja, da se da s pridelavo vina preživeti.
Postavitev krmilnice je pticam pozimi v veliko pomoč Pozimi pticam v naravi zaradi goste snežne odeje in drugih dejavnikov hrane primanjkuje, zato se lahko odločimo, da jim postavimo krmilnico s semeni, ki jo bodo pernate živali zelo vesele.
7
V zimskem času je za žival potrebna posebna skrb Zimski čas za živali, predvsem pse, skriva kar nekaj pasti, na katere je treba biti pozoren. Preberite nekaj nasvetov, s katerimi lahko znatno pripomorete k boljšemu počutju svojega psa.
21
Meteorna voda zalivala hiše, reke in potoki prestopili bregove V petek popoldne in zvečer so meteorne vode ogrožale več objektov v občinah Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Rogatec in Majšperk. Bregove je prestopilo več manjših rek.
1
Najbolj poseljeno območje v Braziliji je v primežu hude suše Tri najbolj poseljene zvezne države v Braziliji se spopadajo z največjo sušo v zadnjih 80 letih. Stanje je po besedah brazilske ministrice Izabelle Teixeire zelo skrb vzbujajoče.
27
V Slovenj Gradcu znova licitiranje vrednejšega lesa Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije organizirata deveto licitacijo vrednejšega lesa v Sloveniji.
9
Popisovanje ptic je "najbolj organiziran popis v Sloveniji" Ste vedeli, da vsak tretji konec tedna v januarju v Sloveniji poteka letno štetje vodnih ptic? Gre za sistematičen popis, ki ga na sončni strani Alp izvajajo že od leta 1997.
6
Policisti v Lenartu psa rešili pred gotovo smrtjo Policisti policijske postaje Lenart so v četrtek zjutraj med opravljanjem vsakodnevnih nalog ob cesti opazili ležečega psa, ki je bil žrtev krutega ravnanja človeka.
83
GZS: Država naj zagotovi evropsko primerljive pogoje Nove okoljske dajatve kljub nekaterim omilitvam še vedno preveč obremenjujejo energetsko intenzivno industrijo in jo silijo, da se seli iz države, ugotavljajo na GZS-ju.
17
Članice EU-ja bodo lahko prepovedale pridelavo GSO na svojem ozemlju Evropski parlament je potrdil nova pravila za gensko spremenjene organizme (GSO), ki članicam Unije omogočajo omejitev ali prepoved pridelave gensko spremenjenih poljščin na svojem ozemlju.
85
Varuhinja Nussdorferjeva: Inšpektorji morajo delati hitreje Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je obiskala okoljsko ministrico Ireno Majcen in ji predstavila najbolj pereče okoljske probleme, s katerimi se srečujejo njeni uradniki.
9

Svet živali
link
Postavitev krmilnice je pticam pozimi v veliko pomoč
7
26. januar 2015 ob 18:44 Pozimi pticam v naravi zaradi goste snežne odeje in drugih dejavnikov hrane primanjkuje, zato se lahko odločimo, da jim postavimo krmilnico s semeni, ki jo bodo pernate živali zelo vesele.
Več novic ...
Kazalo