Okolje
slice
Pri Medvodah v družbi elitnih bikov
Če je bik zamaščen, izgubi voljo, 31. marec 2015 ob 06:16 Od kod pridejo telički? Seveda od krave in bika. A biki v zadevo niso vedno neposredno vpleteni. Huson je rjave pasme in izboljšuje prirejo maščob in beljakovin.
1
Čmrlj - prikupen in nenevaren brenčalec
14
30. marec 2015 ob 06:32 So sorodniki s čebelami in osami, a niso tako nevarni. Imajo bolj čokato telo in so znani tudi kot brenčeči znanilci pomladi. To so čmrlji. Čmrlji so poddružina pravih čebel z več kot 200 vrstami.
17,5 stopinje Celzija - na Antarktiki izmerili najvišjo temperaturo!
69
30. marec 2015 ob 19:54 V torek, 24. marca, so na Antarktičnem polotoku v argentinski znanstveni bazi Esperanza namerili 17,5 stopinje Celzija, kar je najvišja izmerjena temperatura na ledeni celini.
Posvojite žival: od "medijske zvezde" do čakanja v zavetišču
8
29. marec 2015 ob 11:59 Zgodba o psu, ki so ga gotove smrti rešili policisti , je v začetku leta dvignila veliko prahu. A medijska prepoznavnost psu, ki so mu nadeli ime Lucky, še vedno ni prinesla stalnega doma.
Kako nevarna za pse je hrana z naših krožnikov?
12
28. marec 2015 ob 08:55 Velike rjave oči gledajo ob mizi in spremljajo vsak vaš grižljaj. Ljudje velikokrat dajo hrano z mize, trajnih posledic to nima, ampak ni pa vsaka hrana primerna za psa.
Lansko vreme v številkah: nadpovprečno toplo in mokro leto Lani je bila povprečna temperatura zraka v Sloveniji 10,3 stopinje Celzija, kar je za celo stopinjo več kot leta 2013, lansko leto pa je bilo tudi nadpovprečno mokro.
5
Bostonski terier - vse bolj priljubljena pasma v Sloveniji Bostonski terierji v Sloveniji postajajo vse bolj priljubljena pasma. Gre za prilagodljive, majhne in inteligentne pse, ki pa znajo včasih biti tudi precej trmasti.
1
"Sočutja se ne da deliti na ljudi ali samo na živali. Ga imaš ali pa ga nimaš." "Sama si prizadevam,da bi se prodajanje živali prenehalo, sploh eksotičnih živali, ki nimajo v našem okolju in domovih kaj za početi," je na MMC-jev tematski dan živali v spletni klepetalnici ...
73
Z udomačitvijo divjih živali se spremeni tudi njihov videz Udomačitev živali je bil eden izmed pomembnih korakov pri razvoju civilizacij. Potekala je z izbiranjem in nadaljnjim parjenjem manj agresivnih, laže vodljivih živali.
21
Živalim ni nič bolje Živalim tudi letos ni nič bolje. Čeprav nam je v Sloveniji uspelo prepovedati cirkuse z nastopi divjih živali, kljub zakonski prepovedi reje živali zaradi njihovih kožuhov in podobnih uspehov.
287
Italijansko-slovenski nastop proti plinskemu terminalu v Žavljah Slovenske in italijanske severnojadranske občine so podpisale skupno pismo nasprotovanja umestitvi plinskega terminala v Žavljah in opozorile, da bi se morala Italija o tem uskladiti s Slovenijo.
6
Črpanje nafte v Jadranu - nesreča bi morja oropala tri generacije Prizadevanje za varstvo skupnega okolja se ne more izvajati za zaprtimi mejami držav, sporoča slovenski Greenpeace, ki se pridružuje kampanji proti načrtovanemu raziskovanju in črpanju nafte v ...
31
Upravljanje voda bo (kmalu) učinkovitejše "Ugotovili smo, da z vodo kot pomembnim virom neučinkovito upravljamo. To želimo spremeniti," je v zvezi z nameravano reorganizacijo področja upravljanja voda dejala sekretarka na ministrstvu za ...
12
Kostarika že vse leto uporablja le obnovljive vire energije Kostarika že vseh 83 dni letošnjega leta pridobiva električno energijo izključno z obnovljivimi viri energije, s čimer je ta srednjeameriška država postavila pravi okoljski mejnik.
51

Živalski otok
link
Pri Medvodah v družbi elitnih bikov
1
31. marec 2015 ob 06:16 Od kod pridejo telički? Seveda od krave in bika. A biki v zadevo niso vedno neposredno vpleteni. Huson je rjave pasme in izboljšuje prirejo maščob in beljakovin.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo