Okolje
slice
Potres z magnitudo 4,4 stresel Slovenijo. Na objektih tudi manjše poškodbe.
Potres je bilo čutiti širše po državi, 22. april 2014 ob 19:10 Slovenijo je dopoldne stresel potres, ki je dodobra prestrašil prebivalce. Evakuiranih je bilo več šol, rahlo poškodovanih pa je bilo tudi nekaj objektov med Pivko in Ilirsko Bistrico.
190
"Največja grožnja nam in okolju je globalno segrevanje planeta"
74
22. april 2014 ob 12:42 "EU je sprožil tožbo proti Sloveniji, ker zaradi onesnaženega zraka v večjih slovenskih mestih letno umre nekaj sto ljudi. Treba je preusmerjati potnike na javni promet, uvajati območja za pešce,"
Nihče si ni predstavljal, da bo plastika v naravi postala problem
31
22. april 2014 ob 09:29 Vse države, ki obkrožajo Jadransko morje ter tudi severozahodni del Grčije, sodelujejo v projektu DeFishGear, ki naj bi med drugim razkril, kako odpadki v resnici ogrožajo Jadran.
Potočnik je jasen: "Gospodarska rast bo v prihodnje 'zelena' ali pa je ne bo!"
61
22. april 2014 ob 17:55 Po vsem svetu smo na velikonočni ponedeljek porabili okoli 400 milijonov megavatnih ur energije - od tega le 20 odstotkov iz obnovljivih virov. Čez 14.470 dni bo na svetu zmanjkalo nafte. Kako bomo ...
Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom
1
20. april 2014 ob 07:10 Medo je sedem let star srednje velik kuža, ki zaradi nenadne smrti lastnika išče nov ljubeč dom.
Odkrili žuželko, pri kateri ima penis samica V Braziliji so znanstveniki odkrili samice žuželke s "penisi", kar je prvi primer živali z obrnjenimi spolnimi organi.
14
Najbolje ohranjeni mamut prihaja v London 42.000 let stara mladička mamuta bo prvič na ogled tudi v zahodni Evropi - maja namreč prihaja iz Rusije v londonski naravoslovni muzej.
24
Okoljski strokovnjaki: Preiti moramo na obnovljive vire energije Strokovnjaki Medvladnega foruma o podnebnih spremembah (IPCC) so predstavili poročilo, v katerem ugotavljajo, da še obstaja možnost rešitve vprašanja segrevanja Zemlje.
16
Vlaganje v sončne elektrarne je dostopno vsakomur Podjetje Moja elektrarna omogoča zainteresiranim posameznikom sodelovanje v naložbah v sončne elektrarne, vlagateljem pa ob nakupu panelov zagotavlja petodstotno donosnost.
16
Foto: Čilsko mesto Valparaiso zajel obsežen požar. Evakuirali več kot 5.000 ljudi. V čilskem mestu Valparaiso je izbruhnil obsežen požar, ki je uničil že več kot 1.000 domov. Evakuirati so morali več kot 5.000 ljudi, ogenj pa je že zahteval enajst smrtnih žrtev.
Rušilni ciklon Ita zadel obalo Queenslanda Ciklon Ita z vetrovi do 230 kilometrov na uro je že dosegel severozahodni del avstralske obale ob Velikem koralnem grebenu. Lokalne oblasti so več deset tisoč ljudi pozvale k evakuaciji.
8
Posekati je treba 9,3 milijona kubičnih metrov gozdov. Cena sanacije - 36,3 milijona evrov Zaradi posledic žledoloma je treba posekati 9,3 milijona kubičnih metrov drevja, sanacija pa bo stala 36,3 milijona evrov, v sanacijskem načrtu ugotavlja Zavod za gozdove Slovenije.
35
"Vsaka tretja žlica svetovne hrane odvisna od opraševanja čebel" V sklopu projekta Pomagajmo čebelici v mestu so v Ljubljani odprli prvi urbani čebelnjak.
16
Referendum za gradnjo prvega vetrnega polja v Sloveniji V krajevni skupnosti Senožeče bodo ob evropskih volitvah izvedli tudi posvetovalni referendum, ali naj tam postavijo vetrno elektrarno s približno 40 vetrnicami.
61
Ekološki vinar kaznovan, ker ni želel uporabljati pesticidov Francoski ekološki vinar Emmanuel Giboulot, ki v svojem vinogradu v Burgundiji ni hotel uporabljati pesticidov, mora plačati 500 evrov kazni zaradi neupoštevanja uradnega odloka.
18

Kazalo