Okolje
slice
Supanje s psom - vodna aktivnost z vašim kosmatincem
Supajo lahko tudi psi, ki se bojijo vode, 22. julij 2016 ob 06:37 Dodobra smo zakorakali v poletje in vse več prostega časa preživljamo ob vodi. Tudi tukaj nam družbo lahko seveda delajo naši ljubljenčki.
Pomembni nasveti: Kaj storiti, ko najdemo pregretega psa?
9
21. julij 2016 ob 08:29 Pred nami so sončni in vroči dnevi, zato je treba posebno pozornost nameniti psom. Ti namreč vročino prenašajo veliko težje kot ljudje.
Veter je na Dolenjskem odkrival strešne kritine in podiral drevje
4
21. julij 2016 ob 07:50 Del Dolenjske je v sredo popoldne zajelo močno neurje, ki poškodovalo številne parkirane avtomobile in oviralo cestni promet.
Pripravljen akcijski načrt za 2.000 novih mladih kmetov v Sloveniji
14
20. julij 2016 ob 19:44 Kmetijsko ministrstvo je skupaj s Kmetijsko-gozdarsko zbornico in Zvezo podeželske mladine pripravilo akcijski načrt, s katerim želijo do leta 2020 spodbuditi dva tisoč novih mladih kmetov v ...
Poletne temperature znova na vidiku
4
17. julij 2016 ob 17:19 Po precejšnji ohladitvi, ki smo jo doživeli v zadnjih dneh, se vrača poletno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj Celzija, so sporočili z Agencije RS za okolje.
"Narava izrazov škodljiv ali koristen ne pozna. Vsaka vrsta ima svoj prostor v verigi." Hrošči - predvsem rogač ter hrastov, bukov in alpski kozliček - so najboljši kazalnik ohranjenosti naravnih sestojev.
17
Foto: Pasje pivo in sladoled - ko za pasjo ohladitev ni dovolj morje Kdo pravi, da psi na plažah ne morejo uživati tako kot njihovi lastniki? V Crikvenici so v odgovor odprli prvi pasji bar na (pasji) plaži, kjer ponujajo vse, od pasjega piva do pasjega sladoleda.
6
Debela toča, močan veter in hudi nalivi po državi Neurja so sinoči povzročala nevšečnosti skoraj po vsej državi. Ponekod sta nalive spremljala debela toča in močan veter.
12
Foto: V Velenju huda toča. Na Koroškem zalivala voda, v Pomurju odneslo strehe Po neurjih je meteorna voda zalila več objektov v severovzhodni Sloveniji. Na Koroškem so ceste zasuli zemeljski plazovi. V Celju, Velenju in Šmartnem ob Paki je padala toča.
50
Gneča v hotelih za živali Povpraševanje po nastanitvi v hotelih za male živali je v okolici Ljubljane veliko, zato so zmogljivosti polne. Cena prenočitve sicer znaša od 10 do 25 evrov.
7
Po vrhuncu vročinskega vala prihajajo krajevne nevihte Temperatura v teh dneh po državi presega 30 stopinj Celzija, živo srebro se lahko danes ponekod po nižinah povzpne tudi do 35 stopinj Celzija. V sredo pa so mogoča krajevna neurja s hudimi nalivi.
33
"Mi oblake izlivamo in ožemamo kot gobo" Stroka dvomi o letalski obrambi pred točo. Na Štajerskem kljub temu izvajajo svojo in tam zadnjih sedem let omembe vredne toče ni bilo, odgovarja vodja projekta Darko Kralj.
70
Si Kidričevo zasluži naziv degradiranega območja? V občini Kidričevo poteka analiza tal, ki bo pokazala onesnaženost območja in nujnost sanacije. Zdravje ljudi naj bi ogrožalo t. i. onesnaženo rdeče blato.
12
Vzreja mačk pasme maine coon Obiskali smo "mačkarno" Golden Maine coon in se pogovarjali z zakoncema Kovačič. Mačke se znajo prikupiti večini ljudi.
1
Neurje v Zagorju ob Savi bo občino stalo vsaj pol milijona V Zagorju ob Savi intenzivno odpravljajo posledice neurja, ki je divjalo v noči na sredo. Sanacija cestne infrastrukture bo občinski proračun predvidoma stala najmanj 500.000 evrov.
3

Živalski otok
link
Štorklji za raziskovanje potovalnih navad namestili sledilno napravo
1
22. julij 2016 ob 11:04 Eno izmed 20 štorkelj, ki se bodo v naslednjih dveh mesecih podale na pot proti Afriki, so opremili z GPS-sledilnikom, saj upajo, da bo ptica pomagala pri razkrivanju selitvenih poti in ...
Več novic ...
Kazalo