Okolje
slice
Foto: Zemeljski plaz v Šrilanki pokopal sto ljudi
Monsunsko deževje že od srede septembra, 29. oktober 2014 ob 19:23 Oblasti v Šrilanki se bojijo, da je zemeljski plaz po obilnem deževju v osrednjem delu države pod seboj pokopal okoli sto ljudi.
1
 • Nekatere hiše devet metrov pod blatom
 • "Pri hudourniških poplavah je skoraj nemogoče narediti karkoli vnaprej"
  33
  25. oktober 2014 ob 12:23 "Ljudi moramo naučiti, da morajo razmišljati preventivno in da so sami tisti, ki si morajo pomagati prvi," po novih poplavah, ki so prizadele Slovenijo, opozarja poveljnik civilne zaščite Srečko ...
  "Kako strokovno imenujemo obilne poplave, ki si sledijo na 4 leta? Stoletne."
  21
  25. oktober 2014 ob 07:21 "Kaj sledi: nadčloveški napori gasilcev, CZ in vojske. Nato dobrodelni koncerti in nato pozaba do naslednje katastrofe," je bil eden od odzivov v slovenski tvitosferi na poplave, ki so ta teden ...
  Zaveza EU-ja: Do leta 2030 za 40 odstotkov manj emisij
  42
  24. oktober 2014 ob 13:45 Članice Evropske unije so dosegle zelo ambiciozen dogovor o energetskih in podnebnih ciljih - do leta 2030 za vsaj 40 odstotkov zmanjšati izpuste toplogrednih plinov glede na leto 1990.
  Foto: Državna pomoč občinam bo zadostovala le za najnujnejše
  25
  24. oktober 2014 ob 19:19 Na prizadetih območjih se nadaljuje odstranjevanje posledic neurja, ki je zlasti Tolminsko, Poljansko dolino, okolico Polhovega Gradca in jugovzhodno Ljubljano prizadelo v noči na sredo.
  Na vrhu EU-ja o energetskih in podnebnih ciljih trenja glede delitve stroškov Voditelji članic EU-ja poskušajo v Bruslju doseči dogovor o energetskih in podnebnih ciljih do leta 2030, ki bo stališče Unije za svetovni podnebni vrh prihodnje leto v Parizu.
  9
  Odpravljanje posledic neurja se nadaljuje, reke spet lahko porastejo Vodotoki so se umaknili v svoje struge, po državi pa se nadaljuje odpravljanje posledic neurij. Največ škode je na Tolminskem, v Poljanski dolini in v Ljubljani.
  98
  Škoda je večdesetmilijonska. Država bo pomagala le toliko, kot je nujno. Neurje je samo na območju Poljanske doline povzročilo za več kot 30 milijonov evrov škode. Država bo zagotovila zgolj nujna sredstva (400.000 evrov) za očiščenje strug in sanacijo cest.
  31
  Foto in video: V Ljubljanski kotlini najhuje na območju Gradaščice Nočno neurje je bilo v Ljubljanski kotlini najhujše na območju porečja reke Gradaščice. Tako kot pred štirimi leti so narasle vode zalile območje Viča in sosednje občine Dobrova - Polhov Gradec.
  229
  Foto: Škoda neurja v Poljanski dolini ogromna Po nočnem neurju na širšem območju Poljanske doline vodotoki upadajo, Poljanska Sora pa se je vrnila v svojo strugo že dopoldne.
  46
  Neurje in sneg na Hrvaškem in v BiH-u, v Istri rdeči alarm Hladna fronta z močnim neurjem je zajela Avstrijo, jug Nemčije in Balkan. Veter je odkrival strehe in ruval drevesa, najhuje je bilo na severnem Jadranu.
  19
  Oranžni alarm: močan severnik bo s seboj prinesel močne nalive Ponoči bo državo prešla hladna fronta, ki bo prinesla močne nalive, pihal bo močan severni veter, ob morju tramontana, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da lahko manjše reke in hudourniki hitro ...
  22
  Oktobra letos temperature okoli štiri stopinje višje od običajnih Povprečne temperature v prvi polovici oktobra so bile okoli od tri do štiri stopinje višje, kot je običajno za ta letni čas.
  21
  Le še 11 odstotkov alpskih rek nismo uničili Nova študija Svetovnega sklada za naravo kaže, da le še desetina rek zagotavlja pitno vodo, hrano, rekreacijo in naravno zaščito pred poplavami. "V Alpah je ostalo le še 11 odstotkov naravnih ...
  11
  "Ni res, da se psov iz pasjih bojev ne da prevzgojiti" "Ves čas je bila zaprta v kleti, dneve je preživljala v temi. Manjkala ji je ta zgodnja socializacija, ki je za mladiče zelo pomembna," je dejala Alja, ki je posvojila psičko, vzrejeno za pasje boje.
  50

  Svet živali
  link
  "Ni res, da se psov iz pasjih bojev ne da prevzgojiti"
  50
  19. oktober 2014 ob 10:16 "Ves čas je bila zaprta v kleti, dneve je preživljala v temi. Manjkala ji je ta zgodnja socializacija, ki je za mladiče zelo pomembna," je dejala Alja, ki je posvojila psičko, vzrejeno za pasje boje.
  Več novic ...
  Kazalo