Okolje
slice
Žival kot darilo? Pred (ne)odgovornim dejanjem dobro premislite!
MMC-jev pogovor s Tilnom Pajkom, urednikom spletnega mesta Pes moj prijatelj, 20. december 2014 ob 06:23 "Ali smo na to pripravljeni in bomo zmogli biti odgovoren skrbnik nadaljnjih 10, morda 15 let?" je ključno vprašanje, ki si ga mora zastaviti prav vsak, ki razmišlja o posvojitvi živali.
19
Kje na svetu je koncentracija ogljikovega dioksida najvišja?
75
19. december 2014 ob 10:35 Nasin satelit je na Zemljo poslal prvi zemljevid sveta, ki prikazuje glavna območja, na katerih je v zrak izpuščenega največ ogljikovega dioksida.
Protest: sindikati in gospodarstvo družno proti vladnim dajatvam
1
19. december 2014 ob 18:20 Sindikalna centrala Pergam ter GZS bosta pred vlado protestirala proti napovedanim okoljskim obremenitvam za podjetja. Če ne bo posluha, GZS napoveduje tudi državljansko nepokorščino.
V žledolomu poškodovanega malce manj lesa od prvotnih ocen
5
18. december 2014 ob 16:43 V februarskem žledolomu je bilo poškodovanih 9,1 milijona kubičnih metrov dreves, kar je nekaj manj od prve ocene. Doslej so pospravili 57 odstotkov poškodovanih iglavcev in 25 odstotkov listavcev.
Na Japonskem zapadlo več kot dva metra snega
7
18. december 2014 ob 14:38 Na Japonskem se spopadajo z obilnim sneženjem. Snežna odeja je ponekod debela več kot dva metra, zaradi snega pa je umrlo že pet ljudi. Na severnem otoku Hokaido sta umrli dve starejši ženski.
Foto, video: Smetnjaki "protestirajo" proti odvrženi hrani Več kot 50 smetnjakov ljubljanske Snage je "protestiralo" proti zavrženi hrani. Podjetje jih je opremilo s transparenti, ki so pozivali k spremembi odnosa do nje.
10
Komunalna podjetja in embalažne družbe: Interseroh zmanjšuje stroške na naš račun Zbornica komunalnega gospodarstva (ZKG) sporoča, da ravnanje podjetja Interseroh povzroča težave komunalnim podjetjem ter preostalim petim embalažnim družbam.
7
Naravne znamenitosti Triglava, kljub denacionalizaciji, ostajajo državne Triglavski ledenik, triglavska severna stena in ostale naravne znamenitosti kljub večletnemu denacionalizacijskemu postopku ostajajo v državni lasti.
3
V Limi dosegli dogovor, ki ga okoljevarstveniki označujejo za neučinkovit kompromis Članice Združenih narodov so na podnebnih pogajanjih v Peruju dosegle dogovor, kako naj se spopadajo s podnebnimi spremembami. A dogovor je šibek, opozarjajo okoljevarstveniki.
35
Kriza temeljito spremenila količine hrane, ki romajo v smeti Jemo vse manj mesa in krompirja ter vedno več jajc in zelenjave, vse manj hrane pa tudi zavržemo, kažejo podatki Sursa. Podatki statističnega urada, tu predstavljene številke predstavljajo le delni ...
27
Brez dogovora se lahko ozračje segreje za štiri stopinje Pogajalci 195 držav na podnebnem vrhu v Limi niso dosegli napredka glede priprave podlage za nov podnebni sporazum. Zapletlo se je pri zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.
50
Foto: Žrtev zemeljskega plazu v Indoneziji naj bi bilo več kot 100 V osrednjem delu indonezijskega otoka Java je pod veliko gmoto zemeljskega plazu umrlo najmanj 12 ljudi. Smrtnih žrtev naj bi bilo še precej več, saj pogrešajo 108 ljudi.
Eko krog Pahorja spomnil na obljube glede Lafargea Cementa Društvo Eko krog, ki opozarja na onesnaževanje v Zasavju, je pred slovesnostjo ob dnevu človekovih pravic spomnil na obljube Boruta Pahorja glede problematike Lafargea Cementa.
8
Šrot: Celjska pitna voda ni ogrožena zaradi onesnažene podtalnice Celjski župan Bojan Šrot ni presenečen nad izsledki skrbnega okoljskega pregleda Cinkarne Celje, ki je pokazal, da je zemljišče onesnaženo.
36
Celjska tla onesnažena, kovine prehajajo v podtalnico Celjska tla so onesnažena s kovinami, ki prehajajo v podtalnico, je pokazalo okoljsko poročilo. Konzorcij prodajalcev je kljub temu odločen prodati onesnaževalca, Cinkarno Celje.
35

Svet živali
link
Žival kot darilo? Pred (ne)odgovornim dejanjem dobro premislite!
19
20. december 2014 ob 06:23 "Ali smo na to pripravljeni in bomo zmogli biti odgovoren skrbnik nadaljnjih 10, morda 15 let?" je ključno vprašanje, ki si ga mora zastaviti prav vsak, ki razmišlja o posvojitvi živali.
Več novic ...
Kazalo