Okolje
slice
Sodni dnevi na Hrvaškem, alarm tudi v Avstriji
Zaradi neurja začasno zaprli zračni prostor nad državo, 30. julij 2014 ob 21:58 Na hrvaških otokih je divjalo neurje, ki je povzročilo pravo razdejanje. Za Istro, Kvarner in Dubrovnik so razglasili rdeči alarm, močna nevihta pa je zajela tudi Zagreb.
52
 • Ciklon Melisa se zadržuje nad Jadranom
 • Avtomobili obtičali v meter globoki vodi
 • Neurja: v Murski Soboti strela poškodovala lastnico hiše, turisti bežijo iz kampov
  80
  30. julij 2014 ob 21:32 Popoldne so močnejši nalivi prizadeli predvsem vzhodno Slovenijo, najbolj Prekmurje. Na zahodu so bile padavine redkejše, a svoj (turistični) davek je plačala tudi Obala.
  Sreda bo prinesla močne nalive in morda tudi točo
  16
  29. julij 2014 ob 21:57 Vremenoslovci napovedujejo, da bodo v sredo ob nevihtah krajevno mogoči močni nalivi. Predvsem popoldne je v severovzhodni Sloveniji tudi možnost toče in močnih sunkov vetra.
  V okolici Ormoža voda zalivala kleti in poplavila gasilski dom
  5
  28. julij 2014 ob 11:43 Na vzhodu države so imeli gasilci polne roke dela - zaradi močnih nalivov je meteorna voda zalivala kleti in pritličja hiš, gospodarskih objektov in gasilskega doma.
  Borut Pahor: Podnebne spremembe so še obvladljive
  63
  25. julij 2014 ob 18:27 V Koper je priplula Greenpeaceova jadrnica Rainbow Warrior III. Na krovu so pripravili srečanje z gospodarstveniki in politiki o zelenem gospodarstvu, ki se ga je udeležil predsednik Borut Pahor.
  Zaščitili naraščaj sokola selca na plezalni smeri v Ospu V Ospu so februarja začasno zaprli plezalno smer, ki je potekala prav čez gnezdo sokola selca. Zapora smeri se je izkazala za dobro odločitev, saj so opazili, da sokol že hrani najmanj enega mladiča.
  12
  Naplavine legokock poglabljajo uganko skrivnostnih zakonov morskih tokov V morje ob obali Cornwalla je leta 1997 padel zabojnik, poln legokock. Namesto da bi za vedno potonile na dno morja, se posamezni delci še danes pojavljajo na tamkajšnjih plažah.
  12
  V Dalmaciji dež in toča ponoči povzročila preplah Območje med Zadrom in Šibenikom je ponoči zajelo hudo neurje. Močne padavine so zalile nekaj deset hiš. Na kvadratni meter je padlo tudi več kot 50 litrov dežja.
  13
  Najbolj vroč junij zadnjih 130 let Odkar poteka sistematično merjenje temperature na kopnem in morju, še niso izmerili tako vročega junija, kot je bil letošnji. Gre za povprečje celotnega sveta.
  72
  Šibek potres pri Ratečah Po poročanju urada za seizmologijo in geologijo so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 16.44 zaznali šibek potresni sunek.
  2
  Na najbolj vroč dan pijte veliko vode in poiščite senco Sončna nedelja bo eden najbolj vročih dni, saj se bodo temperature povzpele do 34 stopinj. Vremenoslovci opozarjajo na veliko toplotno obremenitev in svetujejo: pijte vodo in ostanite v senci.
  12
  Veliko nesreč v gorah je mogoče preprečiti že z osnovnimi ukrepi V slovenskih gorah je letos umrlo že 12 ljudi. Gorska policijska enota opozarja na nevarnosti ter svetuje dobro telesno pripravljenost, načrtovanje tur in spremljanje vremenske napovedi.
  2
  Število smrtnih žrtev tajfuna na Filipinih - najmanj 38 Tajfun Ramasun, ki je v sredo dosegel Filipine, je po zadnjih podatkih zahteval 38 smrtnih žrtev. Oblasti se bojijo, da je žrtev dejansko še več.
  Foto: Pande z ujetništvom rešili pred izumrtjem Zaradi vpliva človeka imamo danes na našem planetu veliko živalskih in rastlinskih vrst, ki so na robu izumrtja. Med njimi je tudi orjaški panda.
  19
  Močno deževje ohromilo Pulj, turistom odsvetovali potovanje Močno deževje, ki je zajelo del Istre, je povzročilo pravi kaos v Pulju, kjer je voda zalila stanovanja in ulice ter povzročila nevšečnosti na nekaterih vpadnicah.
  1

  Svet živali
  link
  Zaščitili naraščaj sokola selca na plezalni smeri v Ospu
  12
  24. julij 2014 ob 13:35 V Ospu so februarja začasno zaprli plezalno smer, ki je potekala prav čez gnezdo sokola selca. Zapora smeri se je izkazala za dobro odločitev, saj so opazili, da sokol že hrani najmanj enega mladiča.
  Več novic ...
  Kazalo