Okolje
slice
Naplavine legokock poglabljajo uganko skrivnostnih zakonov morskih tokov
Zabava na kopnem, katastrofa v morju, 23. julij 2014 ob 11:27 V morje ob obali Cornwalla je leta 1997 padel zabojnik, poln legokock. Namesto da bi za vedno potonile na dno morja, se posamezni delci še danes pojavljajo na tamkajšnjih plažah.
9
V Dalmaciji dež in toča ponoči povzročila preplah
13
22. julij 2014 ob 11:38 Območje med Zadrom in Šibenikom je ponoči zajelo hudo neurje. Močne padavine so zalile nekaj deset hiš. Na kvadratni meter je padlo tudi več kot 50 litrov dežja.
Najbolj vroč junij zadnjih 130 let
61
22. julij 2014 ob 21:04 Odkar poteka sistematično merjenje temperature na kopnem in morju, še niso izmerili tako vročega junija, kot je bil letošnji. Gre za povprečje celotnega sveta.
Šibek potres pri Ratečah
2
20. julij 2014 ob 17:58 Po poročanju urada za seizmologijo in geologijo so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 16.44 zaznali šibek potresni sunek.
Na najbolj vroč dan pijte veliko vode in poiščite senco
12
20. julij 2014 ob 10:50 Sončna nedelja bo eden najbolj vročih dni, saj se bodo temperature povzpele do 34 stopinj. Vremenoslovci opozarjajo na veliko toplotno obremenitev in svetujejo: pijte vodo in ostanite v senci.
Veliko nesreč v gorah je mogoče preprečiti že z osnovnimi ukrepi V slovenskih gorah je letos umrlo že 12 ljudi. Gorska policijska enota opozarja na nevarnosti ter svetuje dobro telesno pripravljenost, načrtovanje tur in spremljanje vremenske napovedi.
2
Število smrtnih žrtev tajfuna na Filipinih - najmanj 38 Tajfun Ramasun, ki je v sredo dosegel Filipine, je po zadnjih podatkih zahteval 38 smrtnih žrtev. Oblasti se bojijo, da je žrtev dejansko še več.
Foto: Pande z ujetništvom rešili pred izumrtjem Zaradi vpliva človeka imamo danes na našem planetu veliko živalskih in rastlinskih vrst, ki so na robu izumrtja. Med njimi je tudi orjaški panda.
19
Močno deževje ohromilo Pulj, turistom odsvetovali potovanje Močno deževje, ki je zajelo del Istre, je povzročilo pravi kaos v Pulju, kjer je voda zalila stanovanja in ulice ter povzročila nevšečnosti na nekaterih vpadnicah.
Posvojite žival: mešanec Bobi čaka v Društvu za zaščito živali Pomurja Kuža Bobi je mešanec srednje rasti, v drugem letu starosti. Je prijeten, miren kuža in se odlično počuti v družbi ljudi. Do drugih živali je zelo prijazen.
Predvolilni programi: Les, voda, hrana - naša bogastva. A kaj z njimi? Zagotoviti preskrbo s čisto pitno vodo, spodbujanje lesnopredelovalne industrije, večja samooskrba s hrano in subvencije za pridelavo hrane ...
2
Sojenje zaradi poplav na Dravi preloženo za nedoločen čas Sojenje v primeru občine Labot na avstrijskem Koroškem proti podjetju Verbund zaradi poplav, ki so jeseni 2012 prizadele tudi Slovenijo, so na deželnem sodišču v Celovcu preložili za nedoločen čas.
7
Za nami najhladnejši julijski dan v nekaj letih, na Kredarici sneg Temperatura te dni je nižja, kot smo je sicer vajeni v juliju. Današnji dan pa je bil še hladnejši, celo najhladnejši julijski dan v zadnjih nekaj letih. Na Kredarici je zapadlo 8 cm novega snega.
32
Sevanje ob uporabi mobilnika je na podeželju večje kot v mestu Načeloma je na podeželju izpostavljenost zaradi visokofrekvenčnih elektromagnetnih sevanj manjša kot v mestih. To pa ne velja za prenosne telefone.
26
Japonska trepeta pred Neogurijem Prebivalci Japonske se pripravljajo na prihod enega od največjih tajfunov letos. Neoguri je že dosegel hitrost 180 kilometrov na uro. Več kot pol milijona prebivalcem so svetovali evakuacijo.
6

Svet živali
link
Posvojite žival: mešanec Bobi čaka v Društvu za zaščito živali Pomurja
13. julij 2014 ob 06:33 Kuža Bobi je mešanec srednje rasti, v drugem letu starosti. Je prijeten, miren kuža in se odlično počuti v družbi ljudi. Do drugih živali je zelo prijazen.
Več novic ...
Kazalo