Okolje
slice
Odpravljanje posledic neurja se nadaljuje
Kako se pripraviti na poplave?, 23. oktober 2014 ob 17:17 Vodotoki so se umaknili v svoje struge, po državi pa se nadaljuje odpravljanje posledic neurij. Največ škode je na Tolminskem, v Poljanski dolini in v Ljubljani.
92
Škoda je večdesetmilijonska. Država bo pomagala le toliko, kot je nujno.
15
23. oktober 2014 ob 17:13 Neurje je samo na območju Poljanske doline povzročilo za več kot 30 milijonov evrov škode. Država bo zagotovila zgolj nujna sredstva (400.000 evrov) za očiščenje strug in sanacijo cest.
Foto in video: V Ljubljanski kotlini najhuje na območju Gradaščice
228
22. oktober 2014 ob 21:08 Nočno neurje je bilo v Ljubljanski kotlini najhujše na območju porečja reke Gradaščice. Tako kot pred štirimi leti so narasle vode zalile območje Viča in sosednje občine Dobrova - Polhov Gradec.
Foto: Škoda neurja v Poljanski dolini ogromna
45
22. oktober 2014 ob 16:52 Po nočnem neurju na širšem območju Poljanske doline vodotoki upadajo, Poljanska Sora pa se je vrnila v svojo strugo že dopoldne.
Neurje in sneg na Hrvaškem in v BiH-u, v Istri rdeči alarm
19
22. oktober 2014 ob 13:46 Hladna fronta z močnim neurjem je zajela Avstrijo, jug Nemčije in Balkan. Veter je odkrival strehe in ruval drevesa, najhuje je bilo na severnem Jadranu.
Oranžni alarm: močan severnik bo s seboj prinesel močne nalive Ponoči bo državo prešla hladna fronta, ki bo prinesla močne nalive, pihal bo močan severni veter, ob morju tramontana, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da lahko manjše reke in hudourniki hitro ...
22
Oktobra letos temperature okoli štiri stopinje višje od običajnih Povprečne temperature v prvi polovici oktobra so bile okoli od tri do štiri stopinje višje, kot je običajno za ta letni čas.
21
Le še 11 odstotkov alpskih rek nismo uničili Nova študija Svetovnega sklada za naravo kaže, da le še desetina rek zagotavlja pitno vodo, hrano, rekreacijo in naravno zaščito pred poplavami. "V Alpah je ostalo le še 11 odstotkov naravnih ...
11
"Ni res, da se psov iz pasjih bojev ne da prevzgojiti" "Ves čas je bila zaprta v kleti, dneve je preživljala v temi. Manjkala ji je ta zgodnja socializacija, ki je za mladiče zelo pomembna," je dejala Alja, ki je posvojila psičko, vzrejeno za pasje boje.
49
Svetovni dan hrane: Spremenimo odnos do hrane in zmanjšajmo zavržke Medtem ko je po neuradnih podatkih Svetovne organizacije za hrano in kmetijstvo po svetu lačnih že več kot 805 milijonov ljudi, pa se v razvitih državah spopadamo z vprašanjem zavržene hrane.
26
Kolpa bo nocoj poplavljala Po podatkih Arsa je Kolpa v zgornjem toku že presegla opozorilni pretok in še narašča, opozorilni pretok na Kolpi pa bo presežen tudi v spodnjem toku. Kolpa bo po podatkih agencije za okolje (Arso) ...
33
Deževna bilanca poletja: v 93 dneh nas je zmočilo vsaj 40-krat Občutek, da je bilo v letošnjem poletju veliko deževnih dni, nas ni varal, kaže poročilo, ki ga je pripravila Agencija RS za okolje (Arso).
31
Ciklon Hudhud pustoši na vzhodni obali Indije Zaradi pustošenja močnega ciklona Hudhud po vzhodni obali Indije, ki potuje s hitrostjo do 200 kilometrov na uro, je moralo svoje domove zapustiti 400.000 ljudi. Poročajo o treh smrtnih žrtvah.
4
Pasje borbe: Nevarnih psov ni. Nevarni so ljudje, ki pse naredijo takšne! "Mi se gremo neko Evropo, ni pa države, ki ima slabšo zakonodajo od nas," so glede varstva in zaščite živali v Sloveniji kritični v skupini Ustavimo pasje borbe.
318
Japonski preti nova nevarnost - tajfun Vongfong Po tajfunu Phanfone, v katerem je umrlo šest ljudi, se Japonski približuje drugi tajfun v tednu dni. Vongfong je dosegel območje južnega otočja Okinava, kjer je pustil razdejanje.
6

Svet živali
link
"Ni res, da se psov iz pasjih bojev ne da prevzgojiti"
49
19. oktober 2014 ob 10:16 "Ves čas je bila zaprta v kleti, dneve je preživljala v temi. Manjkala ji je ta zgodnja socializacija, ki je za mladiče zelo pomembna," je dejala Alja, ki je posvojila psičko, vzrejeno za pasje boje.
Več novic ...
Kazalo