Okolje
slice
Vremenska ujma dodatno otežila preživetje kmetij in zadrug
Praznike bodo zaznamovale nizke temperature in padavine, 29. april 2016 ob 16:57 Vremenska ujma je že tako slabo stanje v kmetijstvu še poslabšala, je stanje ocenil minister za kmetijstvo Dejan Židan in spomnil, da so slabe tudi splošne napovedi za kmetijski sektor na ravni EU-ja.
45
 • V nedeljo bo oblačno, dež pa bo zajel večji del Slovenije. Dnevne temperature bodo okoli 13 stopinj Celzija.
 • Klopi prenašajo nevarne bolezni tudi na pse
  3
  29. april 2016 ob 06:40 Na Primorskem je v naravi skozi vse leto veliko klopov. Ljudje morajo paziti, da se ne okužijo, pa tudi, da ne zbolijo njihovi psi.
  200 litrov solne kisline se je razlilo zaradi dotrajane cisterne
  48
  28. april 2016 ob 19:35 Na počivališču Barje je popoldne prišlo do razlitja solne kisline. Nevarnost je minila, okoli 80 evakuiranih prebivalcev se je že vrnilo na svoje domove.
  Bruselj spet opominja Slovenijo zaradi odlagališč
  4
  28. april 2016 ob 14:58 Evropska komisija je Slovenijo že drugič opomnila zaradi odlagališč odpadkov, ki niso usklajena z evropsko zakonodajo.
  Pozni sneg po 20 letih ponovno prekril Slovenijo
  7
  28. april 2016 ob 12:37 Po približno dveh desetletjih je Slovenijo znova presenetilo pozno sneženje.
  Terapevtski konji so potrpežljivi in prizanesljivi učitelji Terapije s pomočjo konj so namenjene vsem, ki imajo bipolarne, anksiozne, depresivne ali druge duševne motnje.
  1
  Pristojne službe odpravljajo škodo; ponekod so še vedno brez elektrike Potem ko je v sredo sneg pobelil velik del Slovenije, imajo pristojne službe polne roke dela z odstranjevanjem podrtih dreves in obnovo dobave električne energije.
  76
  Izpadi elektrike in motnje v telefonskem omrežju na Štajerskem in Koroškem Konec aprila je, Slovenijo pa je pobelil sneg. Ponekod na severu države ga je zapadlo celo 25 cm. Sneg lomi veje, ki padajo na električne vode, kar povzroča izpade električne energije.
  89
  Hrvaški ovčar - zelo živahen in inteligenten pes Hrvaški ovčar je srednje velik pes z gosto kodrasto dolgo črno dlako. Je vsestranski pes, ki je dober čuvaj imetja, drobnice in živine. Je tudi izjemen pes za agility.
  6
  Sindikat kmetov želi informativne izračune katastrskega dohodka po novem Sindikat kmetov Slovenije od ministrstva za finance zahteva informativne izračune katastrskega dohodka za vse kmetije po novem, saj obstajajo sumi, da bi nekateri morali plačevati zelo visoke zneske.
  1
  "Dolgotrajni poleti so izziv, saj lahko človek spoznava svoje lastne meje" " Vedno me je zanimalo, kako se počuti človek, daleč od vsega, z malo možnostmi, če gre kaj narobe. Izkazalo se je, da so strahovi bistveno manjši od pričakovanih ," je v klepetalnici MMC-ja povedal ...
  5
  V prihodnjih dneh nevarnost pozebe Na Gorenjskem je zjutraj naletaval sneg, temperature pa so se gibale malo nad nič stopinj Celzija. Čez dan bo topleje, meja sneženja pa se bo postopno dvignila nad 1000 metrov, navaja Arso.
  5
  Svilogojstvo se je pri nas razvilo sredi 16. stoletja Načine in stvari, ki prinašajo bogastvo, so in še vedno skrivajo. Še danes se ne ve natanko, kje in kdaj je svilogojstvo postalo kmetijska panoga. Nekateri pravijo, da na Kitajskem, drugi v Indiji.
  Prazniki v znamenju hladnega vremena; na Braču je sneg V Sloveniji bo v prihodnjih dneh prevladovalo spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami. Jutra bodo izjemno hladna, saj bo ponekod slana.
  25
  Mini prašički so zelo inteligentne živali S svojim rilcem veselo rije po tleh in išče sesek. Predstavljamo vam mini prašičko Piggy, ki ji je bila s poljubom sreče dodeljena nova priložnost.

  Živalski otok
  Videonovice
  Kazalo