Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 26. feb. 2022

TV Maribor • Sob, 26. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Obiskali smo razstavo v Galeriji Škuc; Nove prakse, nova orodja, arhitekturne prakse, bili smo tudi v Galeriji Kresija na razstavi 30 let s(r)amote in prebrali novo knjigo Kristine Kočan z naslovom Selišča.

Az adás tartalma:

- Horváth Ferenc funkcióinak összeférhetetlensége;
- a Vitrin című kiadvány;
- az Úrilány szobát keres című vígjáték;
- a Bódis lelkészházaspár 13 év után szolgálati helyet vált.

Vsebina oddaje:

- nezdružljivost funkcij Ferenca Horvátha;
- publikacija Vitrina;
- komedija z naslovom Gospodična išče sobo;
- duhovnika Bódis po 13 letih spremenila kraj službovanja.

Po olimpijskih igrah ni oddiha za alpske smučarke, takoj sta na sporedu dve smukaški tekmi v Crans Montani. Olimpijski smuk je bil zelo zanimiv, dobila ga je Corinne Suter. Zdaj gre še za veliki mali globus v tej disciplini. Že ta konec tedna si ga lahko zagotovi Sofia Goggia.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

V današnji oddaji Rojaki bomo spoznali zgodovino in delovanje Kluba koroških Slovencev v Mariboru. Odpravili se bomo v Trst in zaledje in se seznanili s slovenskimi spominskimi obležji. V Karlovcu so priravili razstavo novomeških likovnih umetnikov. Bili smo v Monoštru na literarnem večeru Slovenska zamejska književnost od Trsta do Porabja.

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

V maju smo na grajskem dvorišču v Oplotnici posneli 3. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek, na katerem so v drugem delu nastopili trije ansambli: Petovia kvintet, Aktual in Ansambel Gregorja Kobala. V uvodni točki nas pozdravi pohorski godec Tine Lesjak s prijatelji, v spremljevalnem programu pa boste videli lanskoletne nagrajence stroke in občinstva – Prleški kvintet in ansambel Udar. Voditelj je Andrej Hofer.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Petelinu nekega jutra na glavo pade slamna bilka in misli, da je doživel potres. Požene se v beg in prestraši še druge živali. Skupaj prispejo do gozdne koče, kjer so okoli mize ob večerji zbrani razbojniki. Živali razbojnike prestrašijo in se do sitega najedo. Razbojniki pa pobegnejo v gozd in kdo ve, ali od takrat sploh še počnejo nedovoljene stvari.

TISTA O VEČLONČNICI

Vse sestavine dati v en lonec? Dolgčas. Veliko sestavin dati v več loncev. To pa je zabavno. Bobek, ta poredni škrat, je Cmoku skril vse lonce.
Otroka in Cmok pa Bobka prelisičijo in lonci se v hipu vrnejo. Zdaj se kuhanje lahko začne. Kuhanje pa kar traja in traja, ...Bo lakota zdržala?

Mandi in Pipi si ogledujeta Peru, nato pa Pipi doživi nepričakovano pustolovščino. Mama kondorka ga zamenja za svojega mladiča in ga odnese v gnezdo na vrhu gore. Le kaj bo ukrenil Mandi?

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Za našo tokratno gostjo je šola življenjsko delo. Država ji je tudi podelila priznanje za življenjsko delo v osnovnem šolstvu. Začela je kot učiteljica razrednega pouka, poučevala je likovno umetnost, za nekaj časa zapustila šolo, in se vrnila kot ravnateljica. Poje v zboru, je lutkarica, učiteljica retorike in rotarijka.

V oddaji Obrazi naših rojakov bomo spoznali Tišlerjevega nagrajenca Nužeja Tolmaierja.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Usoda prekmurskih Judov je stalnica v opusu Dušana Šarotarja. Pisatelj obuja v novem romanu Zvezdna karta spomin na svojega starega očeta Franca Schwarza, uspešnega trgovca judovskega rodu, ki se je iz Čakovca preselil v Šalovce in si tam ustvaril družino. Njegova žena Rozika in sin Evgen sta bila v maju leta 1944 deportirana v Auschwitz, od koder se nista vrnila. Dušan Šarotar je tragično usodo dedove prve družine upodobil z izjemno umetniško zrelostjo. Avtor izjemnega literarnega opusa je tudi pesnik Milan Jesih. V svoji novi knjigi poezije z naslovom Namreč mojstrsko združuje tematiko s pesniško obliko in prepleta vsakdanje in presežno. Oddajo bomo sklenili s hudomušnim romanom Potopimo Islandijo! Borisa Kolarja. Avtorja, po poklicu biologa, ki deluje na področju ekotoksilogije, so spodbudile k pisanju pogoltnost, finančne prevare in špekulacije bank širom po svetu. Duhovita, humorna pripoved je prežeta z mislijo, da stara celina potrebuje velika dejanja malih ljudi.
Avtorica: Alenka Zor Simoniti
Režiser: Valentin Pečenko

Vabljeni k ogledu!

Po olimpijskih igrah v Pekingu se alpsko smučanje vrača v ustaljene tirnice svetovnega pokala. Koledar je zaradi epidemije še vedno nekoliko prirejen. Tako bomo ta konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu videli dva slaloma. Ker je konkurenca v slalomu najbolj izenačena, bosta tekmi na strmini Gudiberg morda odločilno vplivali na razplet boja za mali kristalni globus.

V Hinzenbachu bomo znova spremljali olimpijsko prvakinjo iz Pekinga Uršo Bogataj in bronasto Niko Križnar. Križnarjeva je lani na tem prizorišču prvikrat zmagala v svetovnem pokalu. Med najboljše se vrača vodilna tekmovalka sezone, Avstrijka Marita Kramer. Zaradi okužbe s koronavirusom je morala izpustiti olimpijske igre. Zaradi enakega razloga v Hinzenbachu ni srebrne s posamične tekme v Pekingu, Nemke Althausove.

V Lahtiju bomo spremljali četrto ekipno tekmo skakalcev v tej sezoni svetovnega pokala. Na zadnji v Zakopanah se je zmage veselila slovenska četverica. Peter in Cene Prevc ter Timi Zajc in Lovro Kos so na olimpijskih igrah osvojili srebrno medaljo in bodo znova v boju za stopničke.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov