Uredniški izbor
slice
Blue Whale Challenge - Destruktivni trend med nesrečnimi mladostniki
Fenomen izvira iz Rusije ter se širi v Evropo in ZDA, 24. maj 2017 ob 14:27 Izziv sinjega kita pretresa družbena omrežja po svetu. Pod ključnikom #BlueWhaleChallenge družbeni fenomen mlade v najstniških letih napeljuje k samodestruktivnim dejanjem.
46
(Pred)poročna pogodba aktivno določa, kaj komu pripada
127
22. maj 2017 ob 07:05 Slovenija kot ena zadnjih evropskih držav uvaja (pred)poročno pogodbo.
Velika Albanija – realna grožnja ali zgolj populizem za nabiranje političnih točk?
232
21. maj 2017 ob 08:22 Koncept Velike Albanije – združiti Albance iz Albanije, Kosova, Preševa, južne Črne gore, severozahodne Grčije in zahodne Makedonije pod eno državo – je star že 200 let, a je termin v zadnjem času s ...
Mandarić: Ne sedimo križem rok, sestavljamo ekipo za Evropo
125
20. maj 2017 ob 12:31 Ime predsednika nogometnega kluba Olimpija Milana Mandarića se je v zadnjem obdobju veliko omenjalo, govorilo se je o njegovem odhodu iz Olimpije in o izčrpavanju kluba.
Izvajalci pristaniških storitev: siva ekonomija na plečih mesečno opravljenih 90 nadur
41
19. maj 2017 ob 09:23 Izvajanje pristaniških storitev poleg že ugotovljenih kršitev pravic delavcev predstavlja tudi donosen posel, kar ugotavlja tudi finančna uprava.
Nataša Barbara Gračner: Z besedami iz Biblije smo sami sestavili monologe Povod za intervju z Natašo Barbaro Gračner je bila predvsem uprizoritev Biblije , v kateri igra in ki jo, kot pravi, doživlja vsakokrat različno, ustavili pa sva se tudi pri sinhronizacijah risank ...
10
"Slovensko ekološko mleko zlijejo v preostalo mleko in izgubi se sledljivost" "Večina evropskih kmetij dobiva pol svojega prihodka v subvencijah, zato da je hrana tako poceni, kot je," je poudarila Martina Bavec, ki vidi za Slovenijo v ekološkem kmetovanju veliko priložnost.
41
"EU pozivamo, naj ne financira izraelske okupacije, ampak naj jo konča" Izrael tako imenovan mirovni proces podaljšuje v neskončnost, čas pa izkorišča za širjenje naselbin, je za MMC opozorila Hanan Ašravi, članica izvršnega odbora PLO-ja in palestinskih delegacij v ...
140
Venezuela hodi po robu prepada. Kje so vzroki? Venezuela ima največje naftne rezerve na svetu, a hkrati tudi najvišjo inflacijo, ki naj bi konec leta dosegla 700 odstotkov.
359
Nejc Gazvoda: Zgodbo Vranjih vrat sem sestavil iz resničnih primerov Z Nejcem Gazvodo sva se pogovarjala v verjetno zadnjem "pajzlju", ki ga je še mogoče najti v središču Ljubljane, lokalu, kjer bi brez težav našli katerega izmed njegovih junakov – tudi tistih iz ...
6
Kako bo potekalo izobraževanje 21. stoletja? Pot bo pokazala Slovenija. "Slovenija je prva referenčna država na svetu, ki se gre sistematično in celovito preobrazbo izobraževanja," pravi Mitja Jermol z IJS-ja.
119
Francija dobila najbolj nekonvencionalno prvo damo doslej Še pred nedeljsko zmago Emmanuela Macrona je bolj kot njegova politična prepričanja pozornost vzbujalo njegovo zasebno življenje - konkretno, 25 let starejša soproga Brigitte Trogneux, ki jo je ...
346
Vse več mladih in mlajših odraslih se opija priložnostno V Sloveniji je alkohol lahko dostopen, tudi mladoletnim, uporablja se v običajih in kulturi, naš odnos do alkohola in tudi do pitja mladih je nekritičen. Vse to nas uvršča med t. i.
84
Ambicioznemu Macronu uspel meteorski vzpon na vrh francoske politike Ko je avgusta lani Emmanuel Macron odstopil s položaja ministra za gospodarstvo, da bi se posvetil kandidaturi za predsednika, je to večina označila za zanesenjaško potezo mladega politika.
69
V le dveh knjigah našel dovolj navodil za pot okrog sveta Čeprav je v življenju prekolesaril le 3000 kilometrov, se je odločil, da gre s kolesom okrog sveta. Tomaž Humar, amater s profesionalno mentaliteto, najmlajši kolesar, ki je obkrožil svet.
44

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo