Uredniški izbor
slice
Na leto vsak pridela 6 kilogramov e-odpadkov. Nujno je pravilno odlaganje.
Večji del se lahko reciklira in znova uporabi, 15. december 2017 ob 06:29 V povprečju je vsak prebivalec sveta lani ustvaril 6,1 kilograma e-odpadkov, med kar sodijo različne elektronske naprave.
35
Profesor Bohanec o (ne)prepovedi glifosata: Politiki so nebogljeni pred kvazizelenimi, ki strašijo z Monsantom
248
13. december 2017 ob 06:15 Kvazizelenim bi skoraj uspelo s prepovedjo glifosata, ker je politika nebogljena, je za MMC ocenil profesor biotehnologije Borut Bohanec.
Nič se nismo naučili iz krize: država še naprej vztraja v bankah
96
12. december 2017 ob 06:37 Sto tisoč Slovencev se je pred desetimi leti veselilo, kako narašča vrednost delnic Nove KBM in niti sanjalo se jim ni, da bo konec tako bridek. 10.
Ognjemet - lep, a tako strupen. Zakaj se mu torej ne bi odpovedali?
100
12. december 2017 ob 06:37 Na agenciji za okolje so letos vsem občinam poslali poziv, naj se zaradi zdravja prebivalcev in zmanjšanja onesnaženja odpovejo ognjemetom.
Zasvojenost že pri enem letu - nujne so časovne in prostorske omejitve uporabe naprav
46
11. december 2017 ob 06:29 "Nova tehnologija lahko nudi čudovite priložnosti, za ranjene ljudi pa je lahko tudi smrtno nevarna," ob porastu nekemičnih zasvojenosti opozarja Miha Kramli.
Zemlja - modri planet? Ne, Zemlja - planet Plastika. Vsako minuto, da, minuto, ljudje po svetu kupimo milijon plastenk. Leta 2021 naj bi to število naraslo še za 20 odstotkov.
90
Trump s selitvijo veleposlaništva "razkril hipokrizijo svetovnih voditeljev" Ob Trumpovi napovedi selitve veleposlaništva ZDA v Jeruzalem Hamas svari pred "odprtjem vrat v pekel" , medtem ko so svetovni voditelji zmernejši, a vseeno izrazito kritični.
187
Čarobni svet risank: otroke lahko povsem potegnejo vase Med asociacije na besedo otrok sodijo igra, zabava, druženje in seveda tudi risanke. Želja otrok po ogledu risank je neverjetna, včasih se zazdi, da jih povsem začarajo. Na podkastu Številke
Milan Gabor o hekerskem vdoru v NiceHash: Interna kraja kot teorija zarote "Ciljali so na človeka, ki ima popoln dostop, gotovo niso izbrali nekoga, ki skrbi za odnose z javnostjo," je etični heker Milan Gabor za MMC pojasnil, kdo je bil najverjetnejša tarča napada.
119
Decembrske nagrade: nekateri o njih molčijo, drugi bodo izplačali od 240 do 1.200 evrov Bliža se konec leta, ki je bilo za slovenska podjetja - sodeč po statističnih podatkih - izjemno gospodarsko uspešno. Pa bodo kaj od tega imeli tudi zaposleni?
76
Lara Jankovič: Umetnik mora povzdigniti glas proti vsem krivicam Vsestranska ustvarjalka po sedmih letih izdaja nov album z naslovom Kako diši svoboda, kakšne barve je mir?
94
Primer Gurlitt: čudaški starec sredi nacističnega zaklada ... to je "zavajanje, neumnost in škandal" Prignali so ga v smrt, bi lahko nekoliko prenapeto rekli, pravi Maurice Philip Remy, avtor knjige Primer Gurlitt, ki razkriva škandalozno zlorabo tako Corneliusa Gurlitta, v čigar stanovanjih so ...
5
"Kriminalizacija strank pomeni tudi stigmatizacijo spolnih delavcev" Ob legalizaciji spolnega dela na Novi Zelandiji je marsikdo mislil, da bo obogatel, bodisi z delom bodisi z odprtjem javna hiše, a na koncu se je izkazalo, da je donos primerljiv z nižjimi poklici v ...
128
"Vemo, česa Velika Britanija ne želi, ne vemo pa, kaj si želi v novem odnosu z EU-jem" "V Veliki Britaniji dejansko ni veliko strokovnjakov za trgovinsko politiko, kajti to področje je bilo več desetletij v rokah EU-ja. Zdaj pa se kar naenkrat vsi ukvarjajo s tem, kako deluje ...
37
Nosečnost zasvojene matere: "Zdaj se bom pa res morala zdraviti" "Matere, ki so pri nas, imajo enako rade svoje otroke kot vse druge mame, pač so se v nekem obdobju svojega življenja znašle v stiski, iz katere niso znale," je zasvojene mamice opisala psihologinja ...
65

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo