Uredniški izbor
slice
Ministrstvo prisluhnilo dimnikarjem in povišalo cene storitev, v načrtu tudi obvezne meritve
Nove zamude pri sprejemanju podzakonskih predpisov, 15. avgust 2017 ob 08:55 Prihodnost dimnikarskih storitev tudi več kot pol leta po uveljavitvi novega zakona ostaja nejasna, saj na ministrstvu še niso pripravili ustreznih pravilnikov, so pa prisluhnili dimnikarjem in ...
66
 • Ministrstvo vztraja pri sporni študiji narejeni po sistemu "izreži-prilepi"
 • Potopitev ladje USS Indianapolis: štiridnevna agonija sredi morskih psov
  112
  9. avgust 2017 ob 06:20 Ameriška vlada o potopitvi ladje USS Indianapolis govori kot o davku tajnih misij. Zgodovinska revija Smithsonian kot o najhujšem napadu morskih psov v zgodovini.
  Počitniški dom MNZ-ja na slovenski obali sameva že drugo poletje
  134
  8. avgust 2017 ob 06:27 Počitniški dom MNZ-ja na Debelem rtiču že drugo poletje sameva, ker je namenjen nastanitvi prosilcev za azil, vendar le če bi njihovo število naraslo.
  Kako sem šel čez mejo po nove zalivke in denarnico olajšal precej manj kot v Sloveniji
  162
  7. avgust 2017 ob 06:16 Ob visokih cena zobozdravstvenih storitev pri zasebnikih in dolgih čakalnih dobah pri koncesionarjih v Sloveniji so se začeli pacienti v iskanju rešitve svojih zobozdravstvenih težav ozirati tudi ...
  Če izklopiš možgane, si v petnajstih minutah na tleh
  8
  8. avgust 2017 ob 06:29 Slovenija ima v jadralnem letalstvu, tem psihično zelo napornem športu, kjer je treba sprejeti veliko odločitev, spet tekmovalca v evropskem vrhu – Boris Žorž se je z EP-ja na Češkem vrnil s srebrom.
  V boju za "play-off" nekateri stisnili zobe, čeprav so videli zvezde Avtobus z nogometaši Domžal je z glasnim hupanjem odpeljal iz garaže Stožic po veliki zmagi nad Freiburgom v 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo (2:0).
  62
  Na Norveškem so vse plače javne - transparentnost ali "finančna pornografija"? Norvežani lahko vse od sredine 19. stoletja v vsakem trenutku natančno vidijo, kakšne prihodke ima in koliko davkov plačuje njihov sosed, sodelavec, športni zvezdnik ali član kraljeve družine.
  243
  "Glasbeniki smo za prebivalce Malija kdaj tudi novinarji." Zakaj glasbeniki v Maliju niso vedno "zgolj" glasbeniki in kakšna je družinska zgodba, povezana s plemenom vojakov na eni in z glasbo na drugi strani, v intervjuju pred koncertom na blejskem ...
  2
  Bo ljubljanska univerza premaknila ustanovno letnico za več kot 200 let? Premik ustanovne letnice na leto 1704 bi ljubljanski univerzi močno popravil ugled in njene možnosti razvoja, je v intervjuju za MMC dejal fizik in zgodovinar Stanislav Južnič.
  140
  Kako "posoditi" oči slepim in slabovidnim Vsak lastnik pametnega telefona lahko slepim in slabovidnim pomaga prek danske aplikacije Be My Eyes. Ta prenaša videoklice med slepimi in prostovoljci, ki "posodijo oči", ko je to potrebno.
  7
  Alkotesti in hitri testi na droge: (Ne)zanesljivost preizkusov pod drobnogledom "Gospod, boste pihali?" Z alkotestom se je srečala že večina voznikov, v zadnjih letih pa nekateri tudi s hitrim testom na prisotnost drog. Toda, kako zanesljivi so ti?
  117
  Izraelski veleposlanik Ejal Sela: Kategorično zanikam, da je Izrael apartheidska država Izrael nikakor ni apartheidska država in vsi ljudje, ki to pravijo, so protiizraelski, je v intervjuju za MMC zatrdil izraelski veleposlanik za Slovenijo s sedežem na Dunaju Ejal Sela.
  155
  Airbnb: Na eni strani številni prispevki in birokracija, na drugi visoke kazni Slovenija postaja vedno bolj zanimiva država za turiste. Oddaja stanovanj prek spletnih platform, kot je Airbnb, je zelo mamljiva.
  111
  Stanovanjski skladi že preverjajo najemnike, ki jih leta niso smeli, a izkupiček bo pičel Po novi zakonodaji občinski stanovanjski skladi lahko preverjajo tudi najemnike, ki jih doslej niso smeli; teh je več sto.
  95
  "Izvirni greh Prekmurja je nizkocenovni turizem" Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase.
  38

  MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
  Kazalo