Uredniški izbor
slice
Mihael Žgank eksistencialno vprašanje rešuje v Turčiji
Podkast Številke (114), 25. maj 2018 ob 06:29 Velika večina športnikov v svoji karieri tekmuje za eno samo državo, a pri tem seveda obstajajo izjeme. Eden izmed teh je judoist Mihael Žgank.
Slovenski Datafund v zelje tehnoloških velikanov z blockchain varstvom osebnih podatkov
38
22. maj 2018 ob 06:36 Slovenski startup Datafund razvija rešitev veriženja blokov, s katero bi vsak posameznik lahko varno shranil svoje osebne podatke in jih obenem lahko ponudil podjetjem v zameno za plačilo.
Zahovič: Ronaldo ima neizmerno željo po osvajanju lovorik
53
22. maj 2018 ob 06:37 Sezona Lige prvakov bo v soboto doživela veličasten epilog. Spektakel je zagotovljen, razplet pa povsem negotov. Real z izkušnjami in Ronaldom ali Liverpool z "rokenrolsko igro" in izjemnim Salahom?
Tanja Starič: Že zadnjih 10 let SDS v anketah močno vodi, potem pa izgubi
498
19. maj 2018 ob 06:51 V anketah je vodstvo močno prevzela SDS Janeza Janše, a kar okoli četrtina volivcev je še neopredeljenih in prav slednji bodo po mnenju Tanje Starič odločili zmagovalca.
Pariz maja 1968 utrl pot novi družbi : "Bodite realistični, zahtevajte nemogoče!"
22
17. maj 2018 ob 09:11 Začelo se je s spontanim protestom študentov, ki so zahtevali preklic pravila, da se študenti in študentke ne smejo obiskovati v študentskih domovih, končalo pa z desetimi milijoni stavkajočih ...
Obljubljena dežela, sovražna dežela – 70 let Izraela "Izrael postaja svetovna sila, njegova svetloba bo premagala temo sovražnikov. Čez 70 let bomo še močnejši, saj je to, kar smo storili do zdaj, le začetek."
174
Spolne kvote: "Zakaj bi čakali sto let, da se odnos do žensk izboljša?" "V Evropi so se začeli pojavljati skrb vzbujajoči trendi in v nekaterih od teh političnih strank skrajne desnice oz. desnice vidimo, da močno prevladujejo moški. To predstavlja resno nevarnost za ...
354
S količino govorjenja se količina neumnosti poveča s kvadratom " Imamo skoraj največ športa v primerjavi z drugimi javnimi televizijami, " pravi Miha Žibrat, ki bo naslednji teden končal mandat odgovornega urednika športnega programa TV Slovenija.
89
Nasa izstrelila sondo InSight proti Marsu Nasa je izstrelila naslednjo marsovsko misijo: pristajalnik InSight, ki bo iskal potrese rdečega planeta in raziskoval njegovo notranjost.
42
"Nikoli me ne bo prepričala igralka, ki na odru zares joka" "V svetovni kinematografiji igralke v mojih letih nekatere bistvene vloge delajo prav zdaj, v zrelih letih," sicer brez grenkobe, a stvarno razmišlja Milena Zupančič.
29
Okolje v politiki običajno "potegne ta kratko" Samooskrba in varovanje kmetijskih zemljišč, energetski prehod in sanacija degradiranih območij so po mnenju Dušana Pluta le nekatere od okoljskih tem, ki bi jih morala politika nemudoma reševati.
31
S. p. mora za izplačilo minimalne plače zaslužiti med 1.200 in 1.300 evri Oblikovalka, arhitekt in novinarka ob prazniku dela opisujejo svoje življenjske poti, ki jih krojijo prekarnost, negotovost, nizki dohodki in celo delo na črno kot posledica neurejenega stanja na ...
420
Policisti ostali brez helikopterja in dela medicinskih prevozov Za dvajset milijonov evrov vredno dobavo helikopterja se ni prijavil nihče. Ministrstvo ne želi ugibati o vzrokih.
87
Prekarnost in zdravje: kaj je bolniški dopust? "Kar tretjina samozaposlenih v kulturi živi pod pragom revščine, polovica pa jih ne dosega minimalnega dohodka, kar pomeni, da ta prekarni status vpliva na vse vidike njihovega življenja, vključno z ...
180
Guštin: "Ne en, ne drugi, ne tretji okupator ni želel imeti Slovencev" "Boj proti fašizmu, želja po izboljšanju osebnega, socialnega in nacionalnega položaja. Pri današnji rdeče-beli optiki se nacionalna motivacija zelo pozablja," je zgodovinar Damijan Guštin naštel ...
80

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo