Uredniški izbor
slice
Evropska komisija bi morala "udariti po mizi, zastaviti svoj ugled, predlagati pot naprej"
Intervju ob 60-letnici rimskih pogodb, 24. marec 2017 ob 06:46 " Unija se še nikoli ni znašla pred takimi izzivi, kot jih ima danes. Z nekaterimi nepremišljenimi potezami si za njihovo nereševanje ali popolnoma zgrešeno naslavljanje lahko tudi sama pripiše ...
60
"Nova evangelizacija" Rusije: pravoslavje pod Putinom doživlja preporod
283
22. marec 2017 ob 06:30 "Vladati moramo z razumom. Razum mora temeljiti na moralnih načelih. Teh pa ni mogoče imeti brez verskih vrednot," je leta 2007 v intervjuju za revijo Time dejal ruski predsednik Vladimir Putin.
Tržni inšpektorat razvija aplikacijo za nadzor upoštevanja predpisov. Ministrstvo projekt podpira, a ne finančno.
44
21. marec 2017 ob 06:46 Obilica predpisov, ki jih morajo pri svojem poslovanju upoštevati podjetja, povzroča številne zaplete, ki bi se jim po mnenju tržnega inšpektorata lahko izognili z aplikacijo Pametni inšpektor, ki ...
Bohinjci nepotrpežljivo: "Resno že razmišljamo o tem, da bomo tožili državo"
67
20. marec 2017 ob 06:36 Kot gre razbrati iz besed župana Franca Kramarja, je potrpljenje Bohinjcev pri koncu. Zaradi neodzivnosti države, ki ji očitajo, da sistemsko uničuje njihov turizem, razmišljajo o tožbi zoper njo.
100 let po abdikaciji ruska družba glede carja Nikolaja povsem razdvojena
106
19. marec 2017 ob 06:45 "V tem trenutku, trenutku, ki je odločilen za obstoj Rusije, Nas Naša vest poziva, da storimo vse za čim tesnejšo zvezo med Našimi podaniki in za konsolidacijo vseh narodnih sil, ki bosta omogočili ...
"Izguba popkulturne nedolžnosti z Laibach je brutalna izkušnja" "Če je koncert Laibacha lahko utrdil severnokorejski režim, si režim to morda zasluži," prav po laibachovsko zaključi Morten Traavik, mož, ki je slovensko avantgardno zasedbo predlani odpeljal v ...
22
"Ruska duša ne pozna kompromisa" "Rusija je zelo razdeljena, kar se tiče mnenja o meni. Nekateri pravijo, da sem največji živeči pisatelj, drugi pa, da sem največji drekač," prostodušno izjavi Viktor Jerofejev, po (mednarodnem) ...
28
Omejevanje odjavljanja delavcev za nazaj nima pravne podlage. Ministrstvo predlaga obveščanje Poslovni model neupravičenega odjavljanja delavcev iz sistema socialnih zavarovanj za nazaj, s pogosto ponarejenimi listinami, je s svojim obsegom dosegel tudi pristojne institucije.
51
Video: 20 let od koša Stepanie za nepozabno zmago Olimpije v Zagrebu Pred 20 leti so košarkarji Smelta Olimpije odigrali eno najznamenitejših tekem v klubski zgodovini, ko so v osmini finala Evrolige z 62:61 v gosteh premagali Cibono.
87
Kdo bo Vivaldiju plačal dnevnice ali kako generala navdušiti za "nacistični" plakat za štafeto mladosti Sami sebe so predstavniki režima, branitelji rituala, ujeli, da so občudovali nekaj, kar ima – čeprav očiščeno ključnih simbolov – podlago v nacizmu.
24
Islam v Latinski Ameriki: Največ spreobrnitev med pripadniki srednjega razreda Medtem ko se islam povezuje predvsem z Bližnjim vzhodom, Azijo, tudi Evropo, se počasi in v omejenem obsegu širi tudi po Latinski Ameriki.
95
Se lahko zaradi ranljivosti na Ajpes podtikajo ponarejeni dokumenti? Na spletišču Ajpesa, ki upravlja obsežne baze občutljivih osebnih in poslovnih podatkov, so v zadnjem času odkrili številne in resne varnostne ranljivosti.
122
"Ljudje nas vidijo, a se pretvarjajo, da ne obstajamo, samo zato, ker smo demokracija" Demokracija v Tajvanu je zelo težko zaslužena, z nenehnim bojem njegovih ljudi in posledičnimi odzivi preteklega avtoritarnega režima, je v uvodu v seminar o vzhodni Aziji povedal predsednik ...
16
Je z gozdovi bogata Slovenija rešila tudi svoje gozdno gospodarstvo? Državno gozdarsko podjetje je lansko leto sklenilo nad načrti, in tudi številni strahovi, ki so se porajali na začetku, so se uresničili v zelo omejenem obsegu.
37
Video: Jeseničani na epski sedmi tekmi do naslova leta 1993 3. marca 1993 je bila v Tivoliju odigrana ena izmed najbolj nepozabnih tekem v slovenskem klubskem hokeju.
137

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo