Uredniški izbor
slice
Na dopust na prostovoljno delo na –45 stopinj Celzija in lov na severni sij
Osupljive podobe aurore borealis, 24. april 2017 ob 07:04 Ste kdaj razmišljali, da bi dopust preživeli drugače kot na oddihu na morju ali popotniškem potovanju?
32
Severna Koreja kot "strupeni škamp med kiti"
125
23. april 2017 ob 06:17 Režim v Pjongjangu krši mednarodno pravo, a je njegovo ravnanje glede na njegove strateške cilje povsem razumno, je za MMC dejal strokovnjak za severovzhodno Azijo pri think tanku International ...
Ko je izgubil na borzi, je spoznal, da je prava sreča v košarki
42
22. april 2017 ob 09:04 Sagadinovi "fizikalci", mulci brez imen, malo manj kot klošarji, kot se je v intervjuju za MMC izrazil Marko Milić, so pred točno 20 leti osupnili košarkarsko Evropo in igrali na turnirju Final f our.
"V Sloveniji imamo največ oldtimerjev na posameznika"
22
22. april 2017 ob 12:29 "Pred leti smo šli v Velenje gledat katrco, ki jo je imel lastnik še po 30 letih oblečeno v folijo iz tovarne, sedež je bil v plastiki, volan je bil v plastiki. Ves čas od nakupa jo je imel v garaži ...
Arriel McDonald: Rad bi bil pomočnik slovenskega selektorja
54
21. april 2017 ob 18:36 "Bili smo dovolj dobri, da bi lahko postali evropski prvaki," se je ekskluzivno za MMC final foura spomnil Arriel McDonald, ki bi rad znova deloval v Sloveniji - če bi lahko, bi bil pomočnik v ...
Tri desetletja življenja pod soncem in zvezdami v Miklošičevem parku "Tone je legenda tega parka," pripoveduje starejši brezdomec o svojem kolegu, ki je klopi v ljubljanskem Miklošičevem parku z litrom vina v roki zasedel še v času nekdanje Jugoslavije in v tej svoji "
88
Foto: Kako je Slovenec zmagal na maratonu v Severni Koreji Fotografije slovenskih tekačev z maratona v Pjongjangu, na spletnem omrežju objavljene ravno v dneh, ko raketni poskusi Severne Koreje polnijo naslovnice medijev po svetu, so se mnogim zdele kot ...
87
Sindikalisti bi povečali minimalno plačo – rešitev ali poguba? Sindikalisti pozivajo k novi skupni akciji za dvig minimalne plače na 646,53 evra neto.
226
Na snemanju novega slovenskega filma Prebujanja Nemalo zadrževanja je bilo treba, da prispevka nismo naslovili "V postelji s Katarino in Jurijem" : točno tak je namreč prizor, ki radovedne povabljence pričaka v šišenskem stanovanju, kjer v teh ...
73
Reportaža: Med sirskimi begunci v Libanonu Visoki komisariat Združenih narodov za begunce je sporočil, da je konec marca število sirskih beguncev preseglo pet milijonov.
87
Odkrili eno najstarejših galaksij, edinstveno zato, ker je navadna Raziskovalna skupina pod vodstvom astrofizičarke Maruše Bradač je odkrila 13,1 milijarde let staro galaksijo.
112
Ethereum - bo to nova velika stvar po internetu? Niti dve leti še ni platforma Ethereum pri življenju, pa se o njej govori kot o naslednji stvari, ki bi lahko popolnoma preobrazila številne vidike elektronskega poslovanja in življenja na spletu.
63
Najdražja prodana likovna dela so rezultat prestižnega boja Najdražje umetnine na platnu so brez dvoma kakovostne, a na njihove izjemne cene vplivajo tudi osebne zgodbe avtorjev, ki spodbudijo prestižni boj bogatih naložbenikov. Ta teden na podkastu Številke
21
Na lovu za najugodnejšim stanovanjskim posojilom Zaradi dviganja fiksnih obrestnih mer in napovedi, da bodo banke takšna posojila počasi umaknile iz ponudbe, se okoliščine za posojilojemalce spreminjajo.
"Ko gredo fotografi na vojna območja, ne prirejajo poslovilnih zabav" Robert Capa velja za enega ključnih vojnih fotografov.
7

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo