Žiga Vavpotič Foto:
Žiga Vavpotič Foto:
Žiga Vavpotič in Matjaž Nahtigal

Usklajenost službe in zabave, želja po nagrajevanju, zahteva po natančnih navodilih, potreba po priznanjih, svoboda, velika radovednost, hitra prilagodljivost, samozavest, podjetnost in inovativnost, optimističnost ... to je le nekaj glavnih značilnosti generacije Y, ki pa ne mara avtoritete in rutine ter je hitro samozadostna. Generacija, ki zase pravi Tu smo, zabavajte nas! Radi smo genYalci!
Zgovoren 27-letni Žiga Vavpotič, predstavnik generacije Y in strokovni direktor Zavoda Ypsilon v eni osebi, je pripravil zanimivo predavanje na koprski fakulteti za management. Povedal je, zakaj je generacija mladih, rojenih med letoma 1981 in 2000 – v t. i. digitalnem svetu, tako posebna in kaj je zanjo značilno. Izpostavil je njihov pogled na svet in možnosti medgeneracijskega sodelovanja. Predvsem pa je poudaril, da je treba krepiti zavest bodočih moralnih in etičnih ter družbeno odgovornih posameznikov kot odgovor na vse večje družbene izzive.
Predavanje si lahko ogledate v videu, ki je dostopen na spletni strani FM.
[video]<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/zTv9PZr9V_A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/video]
Foto: Alen Ježovnik
Novico je napisal uporabnik Dejan Šraml.