Foto:
Foto:
Škofi: Neodgovorno bi bilo, če se volitev ne bi udeležili.

Pri tej odločitvi se morajo volivci ravnati po krščanskih vrednotah, neudeležba na volitvah pa je neodgovorno dejanje.Škofje so še zapisali, da bomo volili tiste kandidate, ki bodo zagovarjali spoštovanje človekovega življenja od rojstva do naravne smrti.

Izvoljeni poslanci naj bi branili še družinsko življenje, predvsem pa pravico staršev, da v skladu s svojim prepričanjem svobodno izberejo izobrazbo in vzgojo za svoje otroke.

Poslanci naj bi zagovarjali velik pomen verskih vrednot
Škofi še upajo, da bodo poslanci priznavali velik pomen verskih vrednot v družbi in še posebej pomen krščanske dediščine. Škofje so še zapisali, da je smisel demokracije v tem, da enakopravno izrazimo svojo voljo in zamisel o tem, kako naj bi zgledala naša prihodnost. Ravno zato bi bilo neodgovorno, če se volitev ne bi udeležili.

Pod izjavo so se podpisali mariborski škof Franc Kramberger, koprski škof Metod Pirih, upravitelj ljubljanske nadškofije Andrej Glavan, mariborski pomožni škof Jožef Smej, ljubljanski pomožni škof Alojz Uran, mariborski pomožni škof Anton Stres in koprski pomožni škof Jurij Bizjak.