Pri Miniju verjamejo, da bodo z novincem privabili kupce, ki radi pokažejo svoj slog in petičnost. Foto: Mini
Pri Miniju verjamejo, da bodo z novincem privabili kupce, ki radi pokažejo svoj slog in petičnost. Foto: Mini

Mini bo spomladi poslal na trg novinca, opremljenega po okusu zahtevnih kupcev, ki si lahko privoščijo vpadljivo štirikolesno igračo.

Clubman Bond Street nosi ime po znameniti nakupovalni ulici v Londonu, kamor naj bi zahajali kupci s prefinjenim okusom in ustreznim finančnim stanjem na računu. V tem zahtevno petičnem duhu so pri Miniju opremili tudi novinca, ki se bo javnosti prvič predstavil na začetku meseca marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Kmalu za tem pa ga bodo začeli tudi prodajati na prvih trgih.

Za prepoznavnost na prvi pogled bo poskrbela dvobarvna karoserija, na kateri bo prevladovala kovinska črna barva z uradnim imenom midnight black, za kontrast pa bo poskrbela svetlejša streha z obrobami prtljažnih vrat, obarvana v barvo 'cool champagne'. Temni odtenki bodo prevladovali tudi v potniški kabini z usnjenimi sedeži, v usnje pa so oblikovalci odeli tudi armaturo.

Na izbiro naj bi bili, odvisno od posameznega trga, štirje pogonski agregati, in sicer v mini cooperju S clubman s 135 kilovati (184 KM), v mini cooperju SD clubman s 105 kilovati (143 KM), v mini cooperju clubman z 90 kilovati (122 KM) in v mini cooperju D clubman z 82 kilovati (112 KM). V serijski izvedbi bodo imele vse štiri različice šeststopenjski ročni menjalnik, kupcem pa bodo na izbiro ponudili tudi šeststopenjski samodejni menjalnik.