V poletnih dopustniških dneh bi se našli tudi kupci za prvoaprilsko šalo minijevih oblikovalcev. Foto: Mini
V poletnih dopustniških dneh bi se našli tudi kupci za prvoaprilsko šalo minijevih oblikovalcev. Foto: Mini

Minijevi oblikovalci so pustili domišljiji prosto pot in pripravili prototip male prikolice za kampiranje in strešnega šotora. Prikolica tehta le 300 kilogramov, v njej pa je postelja za dve osebi. Dostop do male spalnice na kolesih je mogoč skozi dvoje vrat, ki sta hkrati tudi v vlogi oken. Kot se spodobi za sodobno prikolico, pa čeprav oblikovano v retroslogu, so oblikovalci v notranjosti našli prostor tudi manjši lcd zaslon, audio in video sistem, dodatne vtičnice in manjši zaprti omarici.

Kuhinjski del v zadku pa pod velikim pokrovom skriva plinski kuhalnik z dvema gorilnikoma, mini hladilnik, kuhinjsko korito in nekaj prostora za posodo. Z malce spretnosti pa je verjetno mogoče za pot od enega do drugega dopustniškega postanka v kuhinjo zložiti tudi »jedilnico«.

Tistim manj zahtevnim popotnikom, ki bolj cenijo mobilnost, pa so hudomušni minijevi oblikovalci namenili strešni šotor v klasični barvni shemi John Cooper Works, ki ga je mogoče namestiti na modela clubman ali countryman.

Ker sta bila oba minijeva kamping pripomočka zamišljena le kot prvoprilska šala, seveda ni bilo govora o serijski izdelavi, ob dovolj velikem zanimanju morebitnih kupcev, ki želijo izstopati tudi na tem področju in ne le s trendovskimi vozili, pa se morda pri Miniju kdaj še premislijo. Navsezadnje je znamka v preteklih nekaj letih močno razširila ponudbo modelov, tudi s takšnimi, ki jih ne bi nikoli pripisali Miniju, na primer minidostavnikom clubvan.