Edo je stare uspešnice na novo posnel z odličnim funk bendom, z novimi aranžmaji in produkcijo. Foto: Kino Šiška
Edo je stare uspešnice na novo posnel z odličnim funk bendom, z novimi aranžmaji in produkcijo. Foto: Kino Šiška
Doša je letos izdal prvi samostojni album z naslovom Memento mori. Foto: Kino Šiška

Na koncertu v Kinu Šiška bo Edo Maajka predstavil svojo zadnjo izdano ploščo z naslovom Spomen ploča, na kateri so zbrane vse njegove največje uspešnice preteklih štirih plošč. Album presega klasični "best of" koncept, saj je Edo stare hite na novo posnel z odličnim funkbendom, z novimi aranžmaji in produkcijo, hkrati pa ponuja dva nova komada z gostom Damirjem Avdićem. Pesmi imajo tako novo funky preobleko, ki ob spremljavi vrhunskih glasbenikov in še posebno opazne vloge pihalne sekcije spominja na funk v svojih najboljših časih, ki se kombinira z Edovimi pronicljivimi, angažiranimi in vedno aktualnimi besedili.

Doša prvič v živo s prvim albumom
Vladimir Kosović
, bolj znan pod umetniškim imenom Doša, se je slovenskemu prizorišču hiphopa predstavil že konec 90. let z dvojcem Da II Deuce, ki sta ga ustanovila skupaj z Anžetom Kacafuro. Nadarjeni raper in producent se je pozneje pridružil "crewu" Sami norci, katerega ustanovitelj je raper Nikolovski. Sledila so številna sodelovanja s slovenskimi glasbeniki, kot so Zlatan Čordić - Zlatko, Dravle records, Klemen Klemen, Maya, Jadranka Juras in Siddartha, ki jih je spremljal kot predskupina na turneji po Sloveniji. Z mnogimi sodelovanji se je uveljavil kot odličen producent in se preizkusil tudi v drugih glasbenih zvrsteh.

Leta 2007 je ustanovil samozaložbo Datura in k njej povabil nadarjene, še neuveljavljene raperje, ki vsak s svojim slogom pripomorejo k raznolikosti in hkrati enotnosti "crewa". Daturo sestavljajo: Doša, Dufam, Perro & Rudstah, Simpl in Šaba. Leta 2010 je prišel čas za prvi samostojni album – Memento mori. Po izidu Doševega prvenca bo to prvi predstavitveni koncert plošče z bendom. Na odru se bodo ob nekaterih že znanih članih benda, kot so Jani Hace, Teo Collori, Anže Metod Breskvar, pojavili tudi številni drugi gosti, ki so sodelovali na plošči.