Pevka je vsak aplavz pospremila z zahvalo, na koncu pa tudi sama zaploskala zbranim. Foto: MMC RTV SLO
Pevka je vsak aplavz pospremila z zahvalo, na koncu pa tudi sama zaploskala zbranim. Foto: MMC RTV SLO
Koncert Alenke Godec
Med drugim so ji na odru delali družbo basist Jani Hace, bobnar Ivo Rimc in saksofonist Lovro Ravbar. Foto: MMC RTV SLO
Koncert Alenke Godec
Alenka je nosila kreaciji modne oblikovalke Urške Drofelnik. Foto: MMC RTV SLO
Alenka takoj po koncertu za MMC
Kolaž Alenkinih pesmi

Slabi dve uri trajajoče skupinsko večerno časovno potovanje v preteklost se je začelo s predelano pesmijo legendarne Prizme Pogum. Alenka je v vlogi "časoplovke" krmarila med trinajstimi pesmimi z albuma priredb So najlepše pesmi že napisane, v repertoar pa je vključila tudi nekatere stare uspešnice z avtorskih albumov, med njimi V meni je moč, Če verjameš ali ne in Poglej me v oči.

Polne Križanke so po ponedeljkovi in nedeljski organski poeziji dveh glasbenih svetov in po sledeh dalmatinskega temperamenta, ki se je tja naselil v torek s koncertom Danijele, pričakale tudi Alenko. "Več kot polnih Križank si ne bi mogla zaželeti," je takoj po koncertu za MMC povedala glavna zvezda večera.

Desno spodaj si poglejte, kaj je Alenka za MMC povedala takoj po koncertu.


Nova 'oblačila' zimzelenih pesmi
Iz njenega grla je med drugim izvenela "preoblečena" pesem slovenskega ljudskega poeta Andreja Šifrerja - Stoj, Marija, ki je zazibala zadnje vrste stojišča. Skupaj z zbranimi je risala solze na obraz Juliji. V razpetem ozračju se je začela tudi prva kitica Vsi ljudje hitijo.

Spremljevalni kvartet
Z Alenko pa niso peli le (nekateri) obiskovalci, saj se je pevka "oborožila" s posebnimi gosti. Prva se ji je na odru pridužila Nina Pušlar. Po združitivi z mlado močjo slovenske scene ob pesmi Dekle iz zlate ladjice je Nina zapela najnovejšo pesem iz prihajajočega albuma Slečeno srce. "Ena predstavnica te mlade generacije, ki je res pevka v pravem pomenu besede in ji ni treba delati nič drugega kot peti, ker ji gre to odlično," je izbiro pevke pojasnila Alenka v intervjuju za MMC pred nekaj dnevi.

"Zlati zvok harmonike", za katerega je poskrbel Janez Dovč, je v spremljavi nikoli odsotnega padanja dežja po strehi nad Križankam pospremil Kreslinovo Tvoje jutro. "On je bil tudi ena takšna logična izbira, zato ker sva z Janijem (Hacetom) že pri tej plošči - So najlepše pesmi že napisane - razmišljala, da bi nekje vpletla harmoniko," je v pojasnila Alenka za MMC.

Zlata obala, avantgardne slovenske vokalno-inštrumentalne rock skupine Srce, je na "odrski plaži" združila glasova Jadranke Juras in Alenke ter poskrbela za nekajminutno vokalsko poigravanje. Jadranka je, preden se je poslovila od zbranih, zapela še Drugače ne znam.

Za pravo razigranost in sinergijo med mladostjo in izkušenostjo pa je poskrbel ljubljanski mojster rim Trkaj. "Všeč mi je, kako je on vpletel legende, tako poimensko kot s kakšnimi melodijami, ko je na primer z Benčem na novo posnel pesem Ta noč je moja," je v intervjuju navdušenje nad raperjem delila pevka. Alenka je sicer včeraj nadomestila pevske vložke Benča, Trkaj pa je nadomestil odsotnost gibanja na koncertu s pesmijo Pleš in s plezanjem na ogrodje koncertnega odra.

Desno si poglejte še kolaž pesmi s koncerta.

Nenapovedani član spremljevalne skupine - dež
Alenko je ves čas poleg inštrumentalne zasebe spremljal zvok deževne prhe, ki je na trenutke celo nadomeščal zvok činel. S tem je nehote dopolnjeval pevkine intimnejše pesmi (Boljša kot prej) in dopolnjeval bučne aplavze do zadnjega kotička napoljenih Križank.

Udarci na klavirske tipke so predvsem ob koncu pri Domiceljevi ponarodeli Danes bo srečen dan dobili spremljavo ploskajočih rok. In čeprav je bila to njena zadnja pesem, so jo roke in vzkliki priklicali še enkrat na oder, Alenka pa jih je nagradila s Hazardovo Vsak je sam.

V spodnji galeriji si lahko pogledate še par utrinkov s koncerta.


Alenka takoj po koncertu za MMC
Kolaž Alenkinih pesmi