Foto:
Foto:
Rock Partyzani brez dlake na jeziku
Dvoboj med Rock Partyzani in Ivo Stanič

Rock Partyzani, skupina obstaja približno štiri leta, so si takšno ime izbrali, ker so se "dolgo skrivali po gozdovih in pripravljali glasbena presenečenja", so malo v šali, malo zares povedali med klepetom. Pa tudi zato, ker beseda party, torej žur, pove veliko o njih. Navdih za svojo uspešnico Cela Slovenija je žgala rock pa so dobili v množici dobre slovenske rockglasbe iz 80. let.

Klepet z Rock Partyzani si v celoti preberite tukaj.
Seksi "partyzanka" Didi navdušuje
Člani skupine Didi, Vojo, Giovani, Klinči, Srš in Zabukowski so se kalili v več priljubljenih slovenskih skupinah: Botri, Martin Krpan, Agropop, Magnifico & Pismejkersi, Don Mentony Band, She ..., zase pa pravijo, "da jih združuje ljubezen do dobre glasbe". Naše klepetalce pa je zelo zanimala njihova pevka Darja, znana pod vzdevkom Didi. Najmlajša članica skupine, ki se je na vokalih pridružila "staremu mačku" Vojotu, je bralce MMC-jevega spletnega portala očarala tako z glasom kot s stasom.

"Namesto pušk kitare!"
Na desni si oglejte MMC-jev pogovor z Rock Partyzani.
Rockerji - na svojo ploščo Dan zmage so uvrstili dolg venček partizanskih revolucionarnih pesmi - imajo za svoje najmočnejše orožje koncerte in se držijo svojega mota: "namesto pušk kitare, pripravljeni na vse, da narod dvignemo na noge". "Mislimo, da do zdaj še na nobenem nastopu nismo razočarali naše publike - ravno obratno, nastopi so vse boljši in boljši!" pravijo.

Nekoč tudi Turbo Partyzani?
V videointervjuju za MMC so Rock Partyzani razkrili, na katerih žurih najraje igrajo in kakšni so bili njihovi glasbeni začetki. Se bodo kdaj preizkusili tudi v vodah turbofolka? Odgovori so oddaljeni le en klik. Na desni pa si oglejte tudi, kako so rockerji v Glasbenem dvoboju v NLP-ju premagali mlado slovensko pevko Ivo Stanič, ki smo jo v naši klepetalnici že gostili.

J. R., A. K.

Rock Partyzani brez dlake na jeziku
Dvoboj med Rock Partyzani in Ivo Stanič