Rok je na oder Eme pripeljal harmoniko. Foto: EPA
Rok je na oder Eme pripeljal harmoniko. Foto: EPA
Ansambel Žlindra in Kalamari
Žlindra in Kalamari so sodelovali skupaj še po nastopu na Evroviziji. Foto: EPA
Rok Žlindra in Kalamari
Lanskoletni zmagovalci letos niso bili povabljeni, da bi nastopili v 'šovprogramu'. Foto: MMC RTV SLO
Žlindra in Kalamari
Kot je povedal Rok v intervjuju, gre ansambel zdaj po svoji poti naprej. Foto: RTV SLO

Ta sicer ne izključuje možnosti, da bi se še kdaj podali v bolj zabavne glasbene vode, ampak pravi, da o tem za zdaj ne razmišljajo. V pogovoru za MMC je Žlindra še priznal, da so z zmago na Emi dosegli svoj cilj - povečali so si prepoznavnost tudi v drugih krogih poslušalcev. Tudi odziv kolegov na njihov "duet" s Kalamari je bil dober, se je pohvalil Žlindra in dodal, da so Slovenci z njihovo zmago na Emi dobili tisto, kar so si želeli - harmoniko tako na Emi kot pozneje na Evroviziji.

Letošnjo Emo lahko spremljate na Facebooku, Twitterju, Sound Cloudu in na uradni spletni strani.

Vodja ansambla je med drugim še pojasnil, da jih na letošnjem izboru slovenskega predstavnika evrovizijsko tekmovanje ne bomo videli, ker "imajo letos popolnoma drugače zasnovano Emo".


Se je za vas v letu od zmage na Emi kar koli spremenilo?
Za nas se je zelo veliko spremenilo, predvsem glede naše prepoznavnosti. Seveda s tem pa pridejo tudi, ne toliko večje število nastopov, ampak večji nastopi. Kar pomeni, da smo s tem dosegli tudi cilj, ki smo si ga zastavili pred Emo.

Glede na to, da ste bili že prej, vsaj v narodno-zabavnih krogih, precej prepoznavni, v kakšnem smislu se je ta prepoznavnost še povečala?
Ema nam je prinesla predvsem prepoznavnost v drugih krogih, da so nas spoznali tudi drugi poslušalci. Je pa res, da so nas tisti, ki poslušajo narodno-zabavno glasbo, poznali že prej.

Je bil Narodnozabavni rock vaš edini izlet v bolj zabavne glasbene vode ali načrtujete še kakšno podobno skladbo?
To je bil naš prvi in za zdaj edini projekt, kar se tiče zabavne glasbe. Dobro, sicer smo na nastopih tudi že prej igrali zabavno glasbo, nismo pa nikoli prej razmišljali, da bi posneli svojo zabavno skladbo.

Pa morda razmišljate o tem, da bi posneli še kakšno?
Za zdaj niti ne, ker je bil to projekt bolj namenjen temu, da smo naredili nekaj zanimivega, nekaj novega. Vendar mi ostajamo v narodno-zabavnih vodah. Sicer pa se nikoli ne ve. Morda še kdaj naredimo kakšno podobno zadevo.

Kako so na vašo zmago na Emi in skladbo Narodnozabavni rock gledali vaši kolegi iz kroga narodno-zabavnih glasbenikov?
Moram reči, da so projekt dobro sprejeli. Tudi zato, ker se je že pred našo zmago veliko govorilo o želji poslušalcev, da enkrat pride na Emo in na Evrovizijo harmonika, kar so z nami tudi dobili. Normalno, vsak je pa vedel, da popolnoma narodno-zabavne pesmi na Evroviziji ne more biti.

Pa vas ne žalosti ravno to - da 'čista' narodno-zabavna pesem na Evrovizijo ne pride?
Mislim, da je tako prav, ker je Evrovizija festival točno določene glasbe. Če bi se tam začela igrati narodno-zabavna glasba, bi kmalu kdo poskušal še na primer s klasiko, kar pa, mislim, ne bi bilo tisto pravo.

V preteklih letih so na Emi pogosto nastopali zmagovalci prejšnjega leta, navadno z rahlo prirejeno skladbo. Lahko tudi vas letos pričakujemo v t. i. revijalnem programu in kaj pripravljate?
Ne. Mi letos nismo vabljeni, ker kolikor vem, imajo popolnoma drugače zasnovano Emo, kot je bila do zdaj.

Torej sploh niste povabljeni?
Ne.

Je pritisk zaradi zmage na Emi kakor koli vplival na vaše zasebno življenje? Vas je to motilo?
Normalno, da se je spremenilo, ampak nas to ni motilo, ker smo hitro sprejeli to kot del zmage.

Ob tem je bila tudi vajina zveza z Barbaro pod žarometi ...
To je bilo res malo manj prijetno. Ampak tako pač je. Pride in mine. Tako, kot gre življenje mimo, gredo mimo tudi vse te zgodbe.

Še zadnje vprašanje: čemu se pa zdaj posvečate?
Takoj, ko smo prišli z Evrovizije, smo izdali nov album, zdaj pa pripravljamo še enega z našimi najlepšimi vižami, vmes smo posneli še dve skladbi z nekim oktetom ... Pač, mi gremo po svoji poti naprej.

VRSTNI RED NASTOPAJOČIH POVABLJENIH IZVAJALCEV (s klikom na posameznega izvajalca si lahko ogledate tudi njegovo Emino razglednico):

Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini
-
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem