Boy George bo v četrtek tako le nastopil v Sloveniji. Foto: EPA
Boy George bo v četrtek tako le nastopil v Sloveniji. Foto: EPA
Spletna stran
Na uradni pevčevi spletni strani je bilo objavljeno, da koncert v Sloveniji odpade zaradi poplav, ki so prizadele to območje. Foto: Spletna stran pevca
Twitter
Najnovejši pevčev zapis - koncert v Sloveniji bo! Foto: EPA
Boy George, Twitter
Včerajšnje oznanilo Boya Georgea na Twitterju o odpadlem koncertu. Foto: Twitter

Zdaj pa nam je organizator potrdil: "Pevec je že na poti v Slovenijo, tako da koncert zagotovo bo!"

V urednišvu MMC-ja smo že dopoldne poskusili dobiti organizatorja koncerta razvpitega angleškega pevca, da bi izvedeli, zakaj koncert odpade, vendar brez uspeha. Popoldne pa je Boy George na Twitterju objavil nov zapis: "Slovenija je spet na sporedu!"

To najnovejšo informacijo nam je nazadnje le uspelo potrditi tudi pri organizatorju koncerta: "S pevcem sem osebno govoril, ravno preden ste me poklicali, zato vam lahko s popolno gotovostjo zatrdim, da njegov koncert jutri v Hali Tivoli bo! Pevec je s svojo ekipo namreč že na poti k nam," nam je zagotovil.

Začelo se je s Culture Club
Boy George se je na svetovnem glasbenem prizorišču pojavil na začetku 80. let kot del angleškega "novoromantičnega" gibanja. S svojim androgenim videzom je najprej pritegnil pozornost legendarnega "punkguruja" Malcolma McLarena, ki ga je uvedel na londonsko klubsko "sceno", in kmalu je nastala uspešna zasedba Culture Club, ki je navdih črpala predvsem iz R & B-ja in reggaeja.

Med zvezde jih je leta 1982 izstrelila svetovna uspešnica Do you really want to hurt me?, še več navdušenja je požel njihov naslednji album Colour By Numbers, medtem ko tretji album zasedbe Waking Up with the House on Fire ni bil tako uspešen.

Kot pevec ne tako uspešen, a še vedno opazen
Čeprav George uspehov iz 80. ni dosegel nikoli več, je še danes opazna javna osebnost. Imel je uspešno kariero glasbenega didžeja, igral je tudi v muzikalu Taboo po zgodbi svojega življenja (a ni igral samega sebe). Eksperimentiral je z najrazličnejšimi glasbeni žanri, številne projekte pa opustil, saj se je posvečal tudi svoji ljubezni do fotografije, pisanja in mode - ima lastno znamko B-Rude. Pisal je skladbe za številne znane glasbenike.

V zadnjih petih letih je polnil tabloide zaradi burnih dogodkov v zasebnem življenju: leta 2005 je bil na Manhattnu aretiran zaradi suma posedovanja kokaina in lažne prijave vloma. Izkazalo se je, da mamil ni imel pri sebi, je pa priznal lažno prijavo vloma, zaradi česar je moral opravljati javna dela na newyorških ulicah - seveda so ga ves čas spremljali paparaci. Januarja lani se je znašel za zapahi, saj je v s vojem londonskem stanovanju proti njegovi volji zadrževal mlajšega moškega.