Naslov mladinske svetovne prvakinje je osvojila Staša Tušar. Foto: Plesna zveza Slovenije
Naslov mladinske svetovne prvakinje je osvojila Staša Tušar. Foto: Plesna zveza Slovenije
Nova svetovna prvaka med članskimi dvojicami sta Klara Lainšček in Jan Ravnik. Foto: Plesna zveza Slovenije

Svetovno prvenstvo v show danceu se je za člane končalo uspešno - s tremi solistkami v finalu. Najuspešnejša med njimi je bila Klara Lainšček, ki se je povzpela na 3. stopničko, na 4. mesto se je uvrstila Petra Zupančič, tik za njo, na 5. mestu pa je bila Nika Horvat (vse D Kazina).

Naslov mladinske svetovne prvakinje in podprvakinje pa sta si priplesali solistki Staša Tušar (PK Urška LJ) in Arnika Matko Juvančič (D Kazina), med fanti pa si je 2. mesto priplesal Matic Bizjak (D Kazina).

Slovenci prvaki med dvojicami
Med članskimi dvojicami je bilo v igri za medaljo več kandidatov. Nova svetovna prvaka sta Klara Lainšček in Jan Ravnik (D Kazina), medtem ko sta si sestri Staša in Ingrid Tušar (PK Urška LJ) priplesali 5. mesto, sestri Teja in Sandra Rupnik (PK Bolero LJ) pa sta se uvrstili na 11. mesto. Naslov mladinskih prvakov sta si priplesala Sabina Pajmon in Matic Bizjak (D Kazina).

Žal se je odličje za las izmuznilo mali članski skupini Pandora's box (PK Urška LJ), ki je zasedla nehvaležno 4. mesto, so pa zato med malimi skupinami slavili mladinci, saj je skupina The news (D Kazina) postala mladinski podprvak.

Prvenstvo so tradicionalno sklenile formacije. V finalu je formacija 400 metrov mešano (PK Bolero LJ) naslovu evropskih prvakov dodala 6. mesto na SP-ju. Formacija Scrabble (PK Forma) se je uvrstila na 8. mesto, formacija Gigolo (PK Urška LJ) pa na 15. mesto.