Aktualno
link
Tik pred premiero predstave Mate Parlov v gledališču Ulysses na Brionih jo je ustvarjalcem "zagodla" boksarjeva vdova in jim prepovedala vsakršno uporabo imena pokojnega moža.
Film
link
Katera izmed pogumnih režiserk je najboljša, bo znano v Locarnu
28. julij 2017 ob 13:45 Francesca Comencini, Noemie Lvovsky, Helene Cattet, Astrid Johanna Ofner, Valerie Massadian, Alessandra Celesia, Sonia Kronlund, Lea Forest, Aurelie Mertenat in Angelika Spangel.
Več novic ...
Oder
link
Izza rešetk na oder: zaporniška izkušnja članice Pussy Riot
4
27. julij 2017 ob 14:16 Kar se je zgodilo meni, se lahko zgodi komur koli, sporoča članica ruske pankovske skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonikova s svojim svežim interaktivnim gledališkim projektom.
Več novic ...
Razstave
link
Na Finskem odprli muzej pomanjšanim nilskim konjem podobnih muminov
1
26. julij 2017 ob 19:58 V mestu Tampere na Finskem so odprli muzej muminov, likov, ki jih je zasnovala pokojna umetnica Tove Jansson v številnih risbah, akvarelih in tridimenzionalnih modelih.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Bravo!
23. julij 2017 ob 17:07 Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Mihajlov Trio - Redemption & Submission
1
27. julij 2017 ob 15:00 Presneto dobro mu gre, pa čeprav je le Počasen vlak. Velenjski trio zveni zavzeto in tehnično brezhibno.
Več novic ...
Glasba
link
Carmen manet: "Želeli smo si le, da Slovenijo predstavimo v najlepši luči"
28. julij 2017 ob 12:58 "Razglasitev nas je vse popolnoma presenetila. Nismo vedele, ali naj se smejemo ali jokamo, skačemo, objemamo, kričimo ... Na koncu smo počele vse od naštetega hkrati. Zdi se nam, da je na posnetku ...
Več novic ...
Drugo
link
Je šel predlog za poklon žrtvam na Utoyi predaleč?
34
27. julij 2017 ob 19:32 Norveška vlada je letos poleti dokončno preklicala načrte za izvedbo kontroverznega spomenika 77 žrtvam pokola Andersa Breivika pred petimi leti.
Več novic ...
Beremo
link
Jurij Hudolin: Osnove ljubezni in zla
19. julij 2017 ob 11:02 Najnovejši Hudolinov roman Osnove ljubezni in zla predstavlja protagonista srednjih let Ivana Hvalico, pisatelja seveda, ki iz svojega zornega kota komentira politično in kulturno stanje v državi.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Veliko je lepo: več kot štirideset slovenskih umetnikov v dialogu z naravo
1
13. julij 2017 ob 14:56 Narava od nekdaj ponuja navdih likovnim umetnikom, ki so jo dolga stoletja slikali predvsem kot kuliso osrednjemu prizoru, po nastopu razsvetljenstva pa so v njej predvsem našli zatočišče za ...
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Marko Hatlak
27. julij 2017 ob 15:21 Vedno mora obstajati neka neusahljiva inspiracija, imeti moraš neusahljive sanje.
Več novic ...
Kazalo