Aktualno
link
Danes poznamo marsikatero podrobnost o življenju in zadnjih dneh Ötzija, 5.300 let stare mumije, velike arheološke senzacije 20. stoletja.
Film
link
Bill Murray v novem dokumentarcu igra harmoniko v Ljubljani
8
16. marec 2018 ob 13:25 Na filmskem festivalu South by Southwest v ameriškem mestu Austin je pretekli teden premiero doživel dokumentarni film z naslovom The Bill Murray Stories (Zgodbe o Billu Murrayju).
Več novic ...
Razstave
link
Gradnja muzeja za milijardo dolarjev, ki bo razstavljal tudi Vaderjevo čelado
1
15. marec 2018 ob 12:11 Kultni režiser Vojne zvezd George Lucas je začel gradnjo dolgo načrtovanega Muzeja pripovedne umetnosti v Los Angelesu, ki ga v veliki meri financira sam.
Več novic ...
Gledamo
link
Padam, torej sem
2
13. marec 2018 ob 08:10 Uprizoritev 365padcev tisto, kar običajno dojemamo kot napako, nesrečo, zdrs, odklon in kar je še takšnih neprijetnosti, postavi na piedestal.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: King Krule - The Ooz
2
11. februar 2018 ob 12:15 Pisalo se je leto 2010, ko je javnost dobila v posluh skladbo Out Getting Ribs , ki jo je podpisoval ustvarjalec z imenom Zoo Kid.
Več novic ...
Glasba
link
Tresk znova v službi povezovanja domačih založnikov, distributerjev in ustvarjalcev
15. marec 2018 ob 16:15 Letošnji, deveti Tresk , glasbeno-založniški dogodek Radia Študent - ki v četrtek zavzema Kino Šiška, v petek pa Klub K4 -, tudi tokrat povezuje sejmišče nosilcev zvoka, vizualne natečaje, delavnice ...
Več novic ...
Drugo
link
Einstein sestri Maji: "Edino, kar je neomajno, so zvezde in matematika"
16. marec 2018 ob 16:23 "Možgani z leti ugašajo, čeprav to niti ni tako neprijetno. Ker to pomeni, da za poznejša leta nisem več tako odgovoren," je leta 1924, devet let po tem, ko je zaokrožil teorijo splošne ...
Več novic ...
Beremo
link
Chimamanda Ngozi Adichie: Škrlatni hibiskus
14. marec 2018 ob 20:41 Prvenec nigerijske pisateljice, ki je bil izdan leta 2003, morda kaže tipične hibe mladega dela, vendar ponuja fascinanten, čeprav nepopoln vpogled v žalostno nigerijsko realnost, zaznamovano s ...
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Trobentar: "Sliko gradim kot stavbo v vsemirju."
14. marec 2018 ob 12:33 V Bežigrajski galeriji 1 bodo drevi odprli razstavo risb in temper Andreja Trobentarja. Avtor v zadnjem desetletju ustvarja dela, ki po zasnovi spominjajo na dela v prani temperi, le da sta zanje ...
Več novic ...
Izbor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Frank Lloyd Wright
16. marec 2018 ob 20:41 Oblika sledi funkciji – to se napačno razume. Oblika in funkcija morata biti eno, združeni v duhovni zvezi.
Več novic ...
Kazalo