Aktualno
link
Na novo definiran javni interes v kulturi, odmik politike od kulturnih vsebin, povečanje pristojnosti civilne družbe, okrepitev stroke ter odmik politike od kadrovanja v javnem sektorju, to je nekaj ...
Več kulturnih novic
link
Fenomen Đilas - od položaja ob Titu do izobčenega disidenta je le 17 člankov
56
31. oktober 2014 ob 08:54 Ko je bil kot predsednik zvezne skupščine pravzaprav celo nad Titom, je v seriji člankov razvil pluralističen koncept demokracije. O starih revolucionarjih je pisal kot o utrujenem novem razredu.
Več novic ...
Citat
link
Bernard Shaw
1
31. oktober 2014 ob 20:04 "Naša pravica do tega, da bi uživali srečo, ne da bi jo ustvarjali, ni nič večja od naše pravice, da bi uživali v bogastvu, ki ga nismo ustvarili."
Več novic ...
Izbor
Razglednice preteklosti
link
Alešovec - uspešen pisatelj in urednik, ki je končal med brezdomci (1. del)
6
26. oktober 2014 ob 06:24 Starejši možakar, ki je sedel nasproti slikarja Ferda Vesela, je bil znan ljubljanski berač. Že več let se je potikal po mestnih ulicah in prosil za "vbogajme".
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Razstava Mladena Stropnika - do umetnosti s pomočjo praznine
5
22. oktober 2014 ob 15:54 " Za čuda se objekt povzdigne v umetnost s pomočjo praznine, " je citat Gerarda Wajcmana, ki kar natančno opredeli določen vidik Stropnikovega dela, meni kustos razstave Vladimirja Vidmar.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Kazalo