Aktualno
link
Številne generacije staršev in otrok so odraščale ob pesmih Svetlane Makarovič, katerih osrednje teme so drugačnost, drugost in tujost. In to so teme, ki znova postajajo vse pomembnejše.
Film
link
Za Matildo oziroma proti njej gorijo avtomobili v Moskvi
5
22. september 2017 ob 15:11 Ruska policija je pridržala štiri ljudi, osumljene požiga, povezanega s filmom o zadnjem ruskem carju Nikolaju II. in njegovem ljubezenskem razmerju, v katero se je spustil še pred poroko.
Več novic ...
Oder
link
Ker ni tako hudo, če si majhen in boječ
23. september 2017 ob 13:46 V Lutkovnem gledališču Ljubljana se bodo v prvi predstavi nove sezone posvetili strahu. Škrt škrt kra čof!
Več novic ...
Razstave
Gledamo
link
Filmska recenzija: Kingsman: Zlati krog
22. september 2017 ob 19:15 Navdušenje, ki ga je pred približno tremi leti požel film Kingsman: Tajna služba – zaradi spretne prepletenosti klasične bondiade z drznimi akcijskimi prizori in še bolj predrznim črnim britanskim ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Smaal Tokk - “Sindrom druge plošče”
14
22. september 2017 ob 10:24 Na razstavi političnih karikatur iz obdobja nekdanje države se mi je v spomin utrla le ena.
Več novic ...
Glasba
link
Umrl je hrvaški skladatelj in nekdanji urednik Jugotona Pero Gotovac
1
22. september 2017 ob 12:07 Poslovil se je znani hrvaški skladatelj, dirigent in glasbeni producent Pero Gotovac, znan kot avtor številnih uspešnic s hrvaških glasbenih festivalov.
Več novic ...
Knjige
link
Elfriede Jelinek nagrajena s faustom za življenjsko delo
20. september 2017 ob 20:31 " Ne želim imeti občutka, da pišem tako rekoč za večnost, " je o svojem ustvarjanju nekoč izjavila avstrijska pisateljica in nobelovka Elfriede Jelinek, ki je letošnja prejemnica najpomembnejše ...
Več novic ...
Drugo
link
DEKD letos o ogroženi dediščini, povezani z vodo
23. september 2017 ob 11:59 Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD) postavljajo letos v središče vodo. Tudi dediščina namreč pripoveduje o tesni vezi, ki jo ima človek od nekdaj s tem življenjskim virom.
Več novic ...
Beremo
link
Timothy Snyder: O tiraniji: dvajset stvari, ki smo se jih naučili iz dvajsetega stoletja
2
19. september 2017 ob 18:25 Timothy Snyder je ameriški zgodovinar in intelektualec, ukvarja se predvsem z evropsko zgodovino 20. stoletja.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Prva velika posthumna pregledna razstava del Bojana Golije
1
18. september 2017 ob 21:14 " Začela sem v dedkovem kabinetu, nato pa se je to raziskovanje širilo še na druge lokacije. Bilo je zelo vznemirljivo popotovanje, saj je vsaka mapa razkrila nekaj novega, prikazala neki nov vidik ...
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Mark Rothko
22. september 2017 ob 20:19 Pesnik ali slikar občasno naleti na metaforo, ki za tisoč let vnaprej napove rojstvo resnic … (Iz dela: Mark ROTHKO, Umetnikova realnost.
Več novic ...
Kazalo