Aktualno
link
Film Pr' Hostar se z dozdajšnjimi 200.347 gledalci in šestimi zlatimi rolami uvršča na drugo mesto najbolj gledanih slovenskih celovečernih filmov, kar ga umešča takoj za mladinski film Mihe ...
Film
link
Slovo filmskega ustvarjalca Aleša Šege
28. marec 2017 ob 14:20 V starosti 55 let je umrl Aleš Šega, direktor fotografije, snemalec in režiser ter dolgoletni stalni zunanji sodelavec TV Slovenija.
Več novic ...
Oder
link
Bujno življenje gledališču omogoča, da se upira prostoru in času
27. marec 2017 ob 10:29 "Gledališče nas varuje , nam daje zavetje ... Verjamem, da nas gledališče ljubi, kakor mi ljubimo njega," je v poslanici ob svetovnem dnevu gledališča zapisala Isabelle Huppert.
Več novic ...
Razstave
link
Iztek triletnega povezovanja med ideologijo, identiteto in socialistično umetnostjo
5
28. marec 2017 ob 17:45 " To so bili spomeniki, ki so zdaj popolnoma pozabljeni. Niso uničeni, niti drugod po nekdanji Jugoslaviji, ker so bili toliko odmaknjeni od naše realnosti, da niso bili škodljivi ali pomembni, "
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Lepotica in zver
7
27. marec 2017 ob 19:13 Lahko je razumeti, zakaj se je nova adaptacija Lepotice in zveri mogulom industrije zdela dobra ideja: končno imamo računalniško tehnologijo, ki bo govorečim uram in svečnikom vdahnila človeški ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Hamo & Tribute 2 Love - 3p
28. februar 2017 ob 14:56 Bluzovska pripovednost ne zahteva odkrivanja novih estetskih tehnik. Tudi če se verzi, zapeti po bluzovsko, ponavljajo minuto ali več ali pa kar pol songa je še vedno vse lepo in prav.
Več novic ...
Glasba
link
Noctiferia v Drami? Ne bodo se tresle šipe.
25. marec 2017 ob 17:21 Prvaki domače metalske scene, zasedba Noctiferia, so lani s svojim prvim akustičnim albumom Transnatura dokazali, da njihova glasba svoj čar ohrani tudi brez "težkih" ritmov.
Več novic ...
Knjige
link
Knjiga portretov predsednika Busha je uspešnica
6
27. marec 2017 ob 20:45 Zbirke portretov, ki jo je v obliki knjige izdal nekdanji predsednik George W. Bush, ne more prehvaliti eden od vodilnih likovnih kritikov.
Več novic ...
Drugo
link
Aj Vejvej bo z ogromnimi kletkami "zavzel" veliko jabolko
6
28. marec 2017 ob 12:23 Kitajski umetnik in aktivist Aj Vejvej bo jeseni v sklopu projekta Good Fences Make Good Neighbors po New Yorku postavil več kot 100 instalacij, med katerimi bo okoli deset ogromnih kletk.
Več novic ...
Beremo
link
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe
28. marec 2017 ob 10:01 So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Portreti sodobnikov: kulturniki v fotoobjektivu Uroša Abrama
15. marec 2017 ob 13:40 Uroš Abram je tisti fotograf, ki portrete kulturnikov v tedniku Mladina pospremi s fotografskimi portreti - portreti, ki presegajo format zgolj informativne upodobitve. Dokaz?
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Paul Auster
28. marec 2017 ob 20:59 "Sestavimo si svojo pripoved in njeni niti sledimo iz dneva v dan. Ljudje, ki razpadejo kot osebnosti, so tisti, ki izgubijo to nit."
Več novic ...
Kazalo