Aktualno
link
V starosti 73 let je po krajši, a težki bolezni v rodnem Skopju umrla legendarna makedonska pevka Esma Redžepova.
Film
link
Boj za enakost: Emmy Rossum zahteva izenačitev honorarja, tudi za pretekla leta
11
11. december 2016 ob 14:13 Dan za tem, ko so mediji poročali, da serija Shameless stoji zaradi trdega pogajanja glavne igralke Emmy Rossum za enako plačo kot njen soigralec William H. Macy, je prišlo na dan, da je TV-mreža ...
Več novic ...
Oder
link
Gromozanska straniščna školjka ali brezizhodnost mlade generacije
10. december 2016 ob 11:43 V Prešernovem gledališču Kranj drevi premierno uprizarjajo predstavo Dol , nadrealistično in tragikomično igro, v kateri je dramatik Spiro Scimone ujel krik proti gnilobi družbe in odnosom, ki ...
Več novic ...
Razstave
link
Preboj: umetniška eksplozija v 90. letih na Koroškem
9. december 2016 ob 20:06 V pritličnih prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja v Slovenj Gradcu so odprli razstavo Preboj - Nove umetniške prakse in alternativna kultura v devetdesetih: primer Koroške, ki nadaljuje nedavno ...
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Ljubezen in prijateljstvo
1
10. december 2016 ob 10:10 Za filmsko priredbo del Jane Austen bi si težko zamislili koga bolj primernega od ameriškega neodvisnega režiserja Whita Stillmana.
Več novic ...
Poslušamo
link
Liffe: Poslušamo - Cliff Martinez: Neonski demon
6
15. november 2016 ob 06:29 Neonski demon (The Neon Demon) je zadnji izdelek danskega filmarja Nicolasa Winding Refna, za katerega je glasbo ustvaril Cliff Martinez, glasbena stalnica filmov Stevena Soderbergha.
Več novic ...
Glasba
link
Pevci sveta za mir, solidarnost in razumevanje
1
10. december 2016 ob 16:32 Venezuelski skladatelj Alberto Grau je pred 26 leti praznovanje mednarodnega dneva zborovskega petja predlagal predvsem zaradi dveh razlogov.
Več novic ...
Knjige
link
Kako zveni Doberdob v esperantu?
1
9. december 2016 ob 15:03 Prežihova ustanova in Esperantsko društvo Maribor sta podprla izdajo prevoda vojnega romana Prežihovega Voranca Doberdob v esperanto. Roman je prevedel pisatelj, publicist in prevajalec Vinko Ošlak.
Več novic ...
Drugo
link
S filmskimi in gledališkimi junaki novemu letu naproti
10. december 2016 ob 18:30 Za tiste, ki želijo zadnji večer leta preživeti ob umetnosti, gledališke hiše in kinodvorane po Sloveniji tudi letos odpirajo vrata in vabijo na tradicionalne silvestrske predstave.
Več novic ...
Beremo
link
Milan Dekleva: In Darwinu zadrhti roka
4
7. december 2016 ob 18:55 Deklevovo zbirko In Darwinu zadrhti roka je na neki način napovedovala že njegova lanska dvojezična antologija z naslovom Darwin gre v jedilnico , katere zadnji razdelek so sestavljale pesmi, ki so ...
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Pionirji in kopjenosci novomeške fotografije se predstavijo
9. december 2016 ob 11:30 Novo mesto je bilo od nekdaj živahen center slovenske fotografije. Zakaj je tako, s sprehodom v zgodovino in pregledom aktualnega ustvarjanja raziskuje nova razstava Dolenjskega muzeja.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Jajoi Kusama
1
7. december 2016 ob 21:49 Sem zgolj ena izmed pik tega sveta.
Več novic ...
Kazalo