Aktualno
link
V SNG Drama Ljubljana na veliki oder postavljajo premiero krstne uprizoritve priredbe Visoška kronika po romanu Ivana Tavčarja v režiji Jerneja Lorencija.
Oder
link
V Sloveniji bo prvič zapel španski operni zvezdnik Placido Domingo
1
20. januar 2018 ob 11:00 Eden najbolj priznanih opernih pevcev španski tenorist Placido Domingo se bo drevi z izborom opernih arij, španskih zarzuel in crossover pesmi predstavil občinstvu v ljubljanskih Stožicah.
Več novic ...
Razstave
link
"Kaj si imela oblečeno?" Vprašanje lahko tudi destigmatizira žrtve posilstva.
9
19. januar 2018 ob 17:29 Nova razstava v Bruslju ljudi o posilstvu ozavešča s konfrontacijo: zgodbe študentk, ki so bile žrtve spolnih napadov, so pospremili z razstavo oblačil, ki so jih nosile v času zločina.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Zamolčani dokumenti
9
19. januar 2018 ob 19:14 Steven Spielberg v Zamolčanih dokumentih išče vzporednice med Nixonovo in Trumpovo administracijo.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Iztrebljevalec 2049
9
1. december 2017 ob 15:09 Ob glasbi za film Iztrebljevalec 2049 se postavlja predvsem vprašanje, kako izpolniti režiserjevo željo, da bi bila ta čim bliže tisti za prvi del iz leta 1982, če tvoje ime ni Vangelis in če nočeš ...
Več novic ...
Glasba
link
Prihaja večkrat obljubljena avtobiografija Beastie Boys
4
19. januar 2018 ob 21:26 Še živeča člana legendarne zasedbe Beastie Boys, Michael "Mike D" Diamond in Adam "Ad-Rock" Horovitz, bosta izdala knjigo, ki bo dokumentirala začetke in vzpon newyorškega hiphopovskega tria.
Več novic ...
Knjige
link
Poslovil se je Peter Mayle, avtor romanov Leto dni v Provansi in Čudovito leto
19. januar 2018 ob 13:53 Umrl je britanski pisatelj Peter Mayle, ki ga širša javnost najbolj pozna po romanu Leto dni v Provansi , v slovenščini pa imamo poleg tega na voljo še romana Čudovito leto in Hotel Pastis ter ...
Več novic ...
Drugo
link
Med nostalgijo, razbijanjem stereotipov in novo domovino
3
20. januar 2018 ob 06:21 Edina televizijska oddaja, ki spremlja življenje pripadnikov narodov nekdanje Jugoslavije v Sloveniji, je v treh letih, z izjemo smučarskih prenosov, postala najbolj gledana oddaja v terminu ...
Več novic ...
Beremo
link
Miklavž Komelj: Liebestod
16. januar 2018 ob 09:15 Pesniška zbirka Miklavža Komelja preseneča vsaj po dveh plateh: po obsegu in vsebini.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Podobo Maribora že od nekdaj krojijo prišleki
4
19. december 2017 ob 19:31 V Muzeju narodne osvoboditve Maribor so odprli razstavo, ki prikazuje kulturno, etnično in jezikovno raznolikost Mariborčank in Mariborčanov.
Več novic ...
Izbor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Keira Knightley
3
19. januar 2018 ob 15:53 "V svojem zasebnem življenju, ko sem bila v lokalih, se lahko spomnim štirih primerov manjših spolnih napadov. Mislim, da se je vsaka že bojevala s pošastmi, ne samo igralke - tudi učiteljice, ...
Več novic ...
Kazalo