Aktualno
link
Dejstvo, da je glavni protagonist knjige homoseksualec, je razburilo palestinske oblasti, ki so zasegle večino izvodov tega knjižnega dela pisatelja Abbada Yahye, naslovljenega Zločin v Ramali.
Film
link
Bette Davis proti Joan Crawford: "Bitka div", ki so jo zakrivili moški
4
20. februar 2017 ob 12:20 Ko je leta 1962 v kinematografe prišel film Kaj se je zgodilo z Baby Jane?, je Joan Crawford o Bette Davis izjavila: "Seveda, ukradla je nekaj mojih prizorov, a razumem, zakaj: videti je kot ...
Več novic ...
Oder
link
Jubilejni Pašjon: Mlakar bo že stotič križal svojega Jezusa
1
21. februar 2017 ob 10:54 Obeta se že jubilejna 100. uprizoritev predstave Pašjona Iztoka Mlakarja v režiji Vita Tauferja – tako rekoč domača komedija, četudi je dogajanje postavljeno v davno Judejo.
Več novic ...
Razstave
link
Perkovi znani Slovenci se predstavijo še New Yorku
20. februar 2017 ob 13:21 V galeriji slovenske cerkve sv. Cirila v New Yorku je na ogled razstava slik Tomaža Perka Slovenija skozi čas, nastala ob 10. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo.
Več novic ...
Gledamo
link
Antigona v SNG Drami: (post)revolucionarka v rdečem
5
13. februar 2017 ob 14:47 Antigona Eduarda Milerja v priredbi dramaturginje Žanine Mirčevske je sodobna upornica, ki izstopa iz grobne sivine, zazveni v težkih pankovskih akordih, stoji sama zase, globoko zasidrana v ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Artbeaters: Life Compass On!
4
2. februar 2017 ob 17:22 Izberi življenje, izberi dober jazz, izberi Life Compass On! Kajti … ni ga čez dober jazz! Toda, kaj je to dober jazz?
Več novic ...
Glasba
link
Sviz: Nevzdržne razmere v SF-ju onemogočajo vrhunsko poustvarjanje
10
15. februar 2017 ob 17:32 Člani orkestra Slovenske filharmonije (SF) so sklenili, da bodo, če do konca meseca ne bo sklenjen pisni dogovor o razrešitvi krize v SF-ju, glasovali o ponovitvi stavke.
Več novic ...
Knjige
link
Preslišani krik Viktorja Frankla: "Človek je izgubil smisel, za kaj živeti"
8
20. februar 2017 ob 17:00 Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšla knjiga avstrijskega psihiatra in ustanovitelja logoterapije Viktorja Frankla Preslišani krik po smislu.
Več novic ...
Beremo
link
Marij Čuk: Molk koloradskih hroščev
14. februar 2017 ob 10:54 Roman Marija Čuka Molk koloradskih hroščev je pripoved o slovenski manjšini in njenem položaju v Italiji.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Prostor, vržen iz tira – 50 let ustvarjanja Sreča Dragana
23. december 2016 ob 09:58 Ob 50-letnici medijskega ustvarjanja Sreča Dragana se po njegovem delu ozirajo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
William Shakespeare
20. februar 2017 ob 21:38 "Norec misli, da je pameten, a pameten človek ve, da je norec."
Več novic ...
Kazalo