Aktualno
link
Predstava Višnjev vrt v režiji Gaborja Tompe in v izvedbi SNG Maribor je prepričala žirijo vodilnih romunskih gledaliških strokovnjakov mednarodnega gledališkega festivala Fest(in) on the Boulevard.
Film
link
Donald Glover bo mladi Lando Calrissian v Vojni zvezd
1
23. oktober 2016 ob 13:02 Igralec in raper Donald Glover je dobil vlogo mladega Landa Calrissiana v napovedanem spin-offskem filmu iz sveta Vojne zvezd, v katerem bomo spremljali dogodivščine Hana Sola v mladih letih.
Več novic ...
Oder
link
Učene ženske pometle s konkurenco gledaliških odrov
10
24. oktober 2016 ob 08:50 Najboljša uprizoritev pretekle gledališke sezone so po soglasni presoji žirije Festivala Borštnikovo srečanje Učene ženske po motivih Molierovih Učenih žensk v režiji Jerneja Lorencija ter izvedbi ...
Več novic ...
Gledamo
link
Cruise in Affleck (in McQueen)
14
23. oktober 2016 ob 13:17 Igralec, ki se ukvarja z akcijskimi filmi, mora s svojim videzom, izrazom in vedenjem prepričati gledalce, da je zares zmožen početi tisto, kar v filmu počne.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Санн О))) - Нежить
2
7. september 2016 ob 12:09 Hrupna glasba za nežne duše z odpornimi ušesi, bi lahko najbolj poenostavljeno opisali ustvarjanje zasedbe Sunn O))) z zahodne obale ZDA, ki bo drevi nastopila v Kinu Šiška in je nedavno izdala ...
Več novic ...
Glasba
link
Glasbeni festival Slowind letos veje z italijansko noto
22. oktober 2016 ob 10:48 Koncertni večer Dve luni dva v Slovenski filharmoniji odpira 18. festival Slowind, ki so ga letos naslovili Utrip svetlobe, in program, ki je večinoma italijansko obarvan, na sporedu pa so tudi dela ...
Več novic ...
Knjige
link
Grafični roman podoživlja grozo v Bataclanu
2
24. oktober 2016 ob 09:37 V Franciji, Belgiji in Švici je izšel grafični roman Mon Bataclan ( Moj Bataclan ), v katerem avtor Fred Dewilde, ki je tragedijo preživel, tematizira dogajanje med terorističnim napadom v pariški ...
Več novic ...
Beremo
link
Aleš Berger: Povzetki
18. oktober 2016 ob 17:41 Ne bi bilo narobe reči, da smo v času, v katerem je knjižni trg izrazito naklonjen najrazličnejšim oblikam spominske literature. Vsi jih pišejo, vsi izdajajo in naposled vsi kupujejo ter preberejo.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
O migracijah - umetniški odgovor na popolnoma politično vprašanje
2
14. oktober 2016 ob 19:28 V mariborski galeriji Kibla se tokrat sprašujejo o človekovem premikanju.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Virginia Woolf
1
22. oktober 2016 ob 19:18 "Izgubila sem prijatelje, nekatere zaradi smrti, druge zaradi čiste nesposobnosti prečkati cesto."
Več novic ...
Kazalo