Alya je znana po svoji energiji in nevsakdanjem stilu. Foto: MMC RTV SLO
Alya je znana po svoji energiji in nevsakdanjem stilu. Foto: MMC RTV SLO
Alya in Rudi
Alya in Rudi sta skupaj nastopila na Emi s pesmijo Zadnji dan. Foto: MMC RTV SLO
Alya
Pevka rada preseneti, letos se je odločila za kratko pričesko. Foto: MMC RTV SLO

Energična pevka je peti začela že zgodaj in kot deklica igrala klaviature. Na sceno je prodrla leta 2001 s pesmijo Mr. Poželenja, sledil pa je preboj na radijske lestvice. Večkrat je tekmovala tudi na Emi, prvič leta 2003 s pesmijo Explozivno, nazadnje pa skupaj z Rudijem in pesmijo Zadnji dan.

V zadnjih letih je Alya imela mnogo koncertov in nastopov, posebna čast pa ji je bilo nastopati skupaj z legendarno skupino Beach Boys, ki je gostovala v Sloveniji. Poleg petja se Alya udeležuje tudi akcij proti nošenju krzna in ima lastno blagovno znamko, pod katero je prodajala nakit.

V spodnjem intervjuju z divjo in simpatično pevko lahko izveste, kaj bo počela med prazniki in kdaj lahko pričakujemo njeno božično uspešnico.

V oddajo Igramo se z zvezdami ste bili poleg Darje Švajger in Neishe povabljeni kot ženska predstavnica kakovostnega popa. Kaj vam to pomeni?
Počaščena sem. Moram pa reči, da se z Darjo vedno pogosteje srečujeva prek raznih projektov, festivalov, nazadnje na primer na festivalu Otroški Tobogan, z Neisho pa predvsem na terenu, na koncertih. Krasni punci sta.

Menite, da je pri nas dovolj kvalitetnih popizvajalcev?
Mislim, da jih je kar nekaj, vendar bi jih lahko bilo več. Verjetno je vse skupaj pogojeno tudi z vložkom, vendar poznam kar nekaj izvajalcev, ki znajo iz malega narediti veliko. Važna je kakovost. Če se spomnim sebe kot najstnice, sem vse prihranke porabila za studio, pesmi in ure petja, da je bilo na nivoju. Zdaj mi ni težko poslušati mojih starejših pesmi, kot so Balzam za mlade, Ne vzemi me zares in Mr. poželenja, ampak jih poslušam z veseljem.

Vedno polni energije z nastopi ne odnehate niti v prazničnem času. Vas delo med prazniki ne moti?
Zelo rada delam in uživam ob tem, kar počnem, sem kar nekako deloholik. Oder je moje igrišče, tam se sprosti vsa energija. Za zdaj kljub obveznostim nekako lahko uskladim vse, tudi v prazničnih dneh.

Gostja ste tudi v novoletni oddaji Mario. Ali to pomeni, da boste novo leto dočakali v studiu?
(Smeh) Ker je oddaja vnaprej posneta, za Silvestrovo nisem v studiu, ampak bom tokrat doma z družino, ob dobri jedači in pijači, na toplem. Je pa december drugače zelo vesel, tako da imam koncert celo za božič.

Ste morda razmišljali, da bi posneli kakšno božično pesem?
Vsake toliko časa me malo prime, da bi posnela kakšno božično, ampak se potem vedno spomnim, da jih je že ogromno pri nas, poleg tega pa so vse tako standardne, da si potem premislim. Mogoče pa vseeno kdaj, ampak bo morala biti zelo posebna in drugačna.

Za kaj ste letos prosili Božička? Ste si morda zaželeli lasne podaljške ali vaša pričeska ostaja kratka?
Podaljškov imam ogromno, tako da zdaj, ko sem "načeloma" kratkolaska, nimam težav, če si čez noč zaželim biti dolgolaska. Potem pa ponovno nazaj. Pisala sem mu, da si želim ... Ne smem povedati, ker se potem želja ne uresniči. Lahko samo namignem, da je v zvezi z glasbo.

Katero je najlepše darilo, ki ste ga prejeli?
Ogromno lepih daril sem prejela, se mi je pa eno najbolj vtisnilo v spomin. Pri šestih letih mi je Božiček kar sapo vzel (smeh). V sneg pred hišo je položil voziček s punčko v roza oblekici, ki sem si jo želela dolgo, in ko sem jo našla ... Mislim, da ni treba posebej poudarjati, kako vesela sem bila. To je darilo, ki se ga še zdaj spominjam.

"Vesele praznike želim," še sporoča Alya.

Video: Kratek predstavitveni film za Emo 2003.