Deček s piščaljo je nemo opazoval kršenje prometnih predpisov pred vhodom v RTV na Kolodvorski 2-4. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Kosovel
Deček s piščaljo je nemo opazoval kršenje prometnih predpisov pred vhodom v RTV na Kolodvorski 2-4. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Kosovel
NLP
Davek nastopa v oddaji NLP? Za ekipo Michaela Boltona 80 evrov. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Kosovel
Michael Bolton v oddaji NLP

Z grammyjem nagrajeni ameriški pevec bo v ponedeljek nastopil na koncertu v ljubljanski Hali Tivoli, poročali pa smo že, da je Bolton že pred prihodom v Slovenijo poslal cel seznam zahtev, ki se lahko kosajo z muhami največjih svetovnih zvezdnikov. V sobi za izvajalca na koncertnem prizorišču ne smejo manjkati sveče v nežnih vonjih vanilje, sivke, agrumov in sporiša, prav tako morajo biti na voljo tri vrste brisač, milo najboljše kakovosti, yogi zeleni čaj s superoksidanti, vino višjega cenovnega razreda in voda Fiji. To so le nekatere Boltonove zahteve.

Pevec se je na svojih turnejah očitno vajen povsod pripeljati kar neposredno pred vhod, kar je storil tudi to nedeljo, ko je nastopil kot gost v oddaji NLP na RTV Slovenija. Njegov osebni voznik, ki je na Kolodvorsko ulico pripeljal pevca, je svojega velikega črnega mercedesa z nemško registracijo zapeljal čisto pred vrtljiva vrata RTV-jeve stavbe, ga tam parkiral in skupaj z Boltonom odšel v studio. Velika napaka, saj je vozilo takoj opazil mestni redar na obhodu. RTV-jev receptor mu je pojasnil, da gre za avtomobil slavnega gosta iz tujine, ki je prišel na intervju, a vestnega redarja to ni niti najmanj ganilo. En, dva, tri ... in kazen za napačno parkiranje v znesku 80 evrov se je znašla nalepljena na vetrobransko steklo!

Nato je iz stavbe le prišel voznik, ki se zaradi kazni ni razburil, na njegovem obrazu se je prikazal le izraz iskrenega presenečenja. Ker so bila parkirišča pred RTV-jem polno zasedena, možakarju pa se še sanjalo ni, kje so garažne hiše, je sklenil, da se ne bo več vrnil v studio, ampak bo pevca raje počakal v prižganem avtomobilu.

Ali je bilo presenečenje iskreno ali ne presodite sami, saj nam je RTV-jev receptor povedal drugačno zgodbo. Voznik naj bi namreč že pred prihodom dobro vedel, da sme parkirati le na parkirnem prostoru. V primeru, da so ti zasedeni (kar je na Kolodvorski prej pravilo kot izjema) pa bi moral zapeljati na dvorišče RTV-ja, kjer ga je čakal parkirni prostor.

Pa so šli slavni kodrčki!
O pestrem dogajanju pred vhodom v stavbo Michael Bolton ni vedel nič, saj so ga ravno takrat lepotičili in pripravljali na nastop v oddaji. Pevca so gostili voditelji Tjaša Železnik, Maša Kljun in Andrea F, ki jih je, tako kot mnoge druge, zanimalo tudi, zakaj si je pevec postrigel svoje slavne kodrčke. "Spoznal sem frizerja, ki je strigel tudi Brada Pitta in Toma Cruisa, zato sem želel biti tako lep, kot sta onadva. Frizer mi je sicer takoj zagotovil, da to ne bo mogoče," se je posmejal Bolton. "A sem se nato vseeno ostrigel, bil je že čas. Zdelo pa se mi je zelo smešno, ko sem nato gledal poročila in se je med novicami znašlo tudi to, da imam jaz zdaj novo pričesko. To moje striženje je dejansko naletelo na velik odziv," je pripovedoval pevec, ki se je ravnokar vrnil s Kitajske močno prehlajen, a je na koncu svojega gostovanja v oddaji vseeno tudi zapel.

Če bi radi izvedeli, zakaj je bilo prvo srečanje z legendarnim Bobom Dylanom zanjzunajtelesna izkušnja in vas zanima še kaj več o njegovi dobrodelni organizaciji, si lahko v priloženem videu ogledate posnetek njegovega gostovanja v oddaji NLP.

Michael Bolton v oddaji NLP