Dragan Bulič je prejel viktorja za življenjsko delo. Foto: MMC RTV SLO
Dragan Bulič je prejel viktorja za življenjsko delo. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Romih za MMC o viktorjih

Guzej je povedal, da je ponosen na ustvarjalce vsebin RTV-ja, "ki so najpomembnejši člen te hiše". Poleg domačih nagrad pa na kakovost vsebin kažejo tudi nagrade v tujini. Pred kratkim je namreč poslovno-podjetniška oddaja Prava ideja! (urednica in voditeljica je Edita Cetinski Malnar) dobila nagrado za inovativno novinarstvo v San Franciscu.

Sprejema za letošnje nagrajence (dobili so jih Dragan Bulič, Boštjan Romih, Seku M. Conde in Slavko Bobovnik ter Na zdravje!, Enajsta šola, Angela Vode, skriti spomin, Darfur - vojna za vodo, Odmevi, Val 202) se je udeležilo kar nekaj znanih obrazov hiše, ki so ob prigrizku sproščeno poklepetali. Pred MMC-jevo kamero pa smo ujeli Boštjana Romiha, ki je dobil viktorja popularnosti v kategoriji televizijska osebnost, kot sovoditelj Jasne Kuljaj v oddaji Na zdravje! pa je tudi "krivec" za viktorja popularnosti za televizijsko oddajo.

Boštjan bi težko izbral ljubšega
Kot pravi, se težko odloči, kateri viktor mu več pomeni. "To je tako, kot bi moral za otroke povedati, katerega imam rajši. Seveda mi osebno bolj laska tisti, na katerem je napisano moje ime, po drugi strani pa je fajn tudi tisti za oddajo, ki ga je dobila cela ekipa," je povedal Boštjan.

Presenečeni so bili že nad nominacijo, ko pa so viktorja tudi dobili, še toliko bolj. "Smo v dotičnem segmentu in naša oddaja ima zelo veliko nasprotnikov, celo ostrih sovražnikov," pravi Boštjan. Gre za potrditev, da imajo široko gledanost in prepoznavnost, verjame pa tudi, da ima tovrstna oddaja mesto v vsakršni garnituri, "ne glede na oblast in tudi na kateri koli televiziji".

Boštjan nam je še zaupal, da za viktorja za oddajo skrbi "gonilna sila oddaje" Jože Potrebuješ, za svojega pa še išče polico.

Boštjan Romih za MMC o viktorjih