Delo in druženje z ekipo je že pošteno pogrešala. Foto: Žiga Culiberg
Delo in druženje z ekipo je že pošteno pogrešala. Foto: Žiga Culiberg

Po štirih mesecih počitka, kolikor ga je imela oddaja, bi pogrešala kakršno koli delo, tudi delo za trakom.

Jasna Kuljaj
Jasna Kuljaj in Boštjan Romih
Jasna se zaveda, da je Boštjan zaposlen moški, zato ga ne 'gnjavi' z druženjem izza TV-kamer. Foto: Žiga Culiberg
Oddaja Na zdravje!
Zvečer preverite, kaj vam je pripravila ekipa oddaje Na zdravje!: voditelja Jasna in Boštjan, Strašna Jožeta, Ivan Serpentinšek, režiser Marko Naberšnik in producent Jože Potrebuješ. Foto: Milan Simčič

Korekcija nosu je eno, tlačenje silikona v telo pa drugo.

Jasna Kuljaj

Ob 20.35 se na prvi program TV Slovenija vrača zabavna oddaja Na zdravje!, zato smo iz MMC-ja poklicali lepšo polovico voditeljskega para Jasne Kuljaj in Boštjana Romiha. Za Jasno, pol Dolenjko in pol Korošico, so kljub televizijskem premoru pestri tedni, saj je pri 27 letih le napisala diplomsko nalogo, mnogi pa so opazili tudi kirurško popravljen nos. O vsem tem v intervjuju.

Zvečer se na televizijske zaslone vrača oddaja Na zdravje! Ali z novo sezono prihajajo kakšne novosti?
Večja sprememba se nam obeta šele z naslednjo oddajo, tale, ki bo na sporedu nocoj, pa bo še 'po starem'. Verjetno pa ste že kje prebrali, da bomo odslej iskali novo natakarico, ki bo pomagala Strašnima Jožetoma v gostilni pri strežbi. Gostje, kot je gospod Serpentinšek, žal niso zadovoljni, če jih streže moški, haha.

Ste komaj čakali na začetek nove sezone oddaj ali vam je prijal poletni dopust? Menite, da oddaja še ni izčrpala vseh tem in da lahko še kaj pove?
Lahko mi verjamete, da bi po štirih mesecih počitka, kolikor ga je imela oddaja, pogrešala k kakršno koli delo, tudi delo za trakom. In res sem odštevala minute do začetka snemanja, priznam. Brez skrbi za teme, nam jih ne bo zmanjkalo.

Ste bili tudi med dopustom v stikih s sovoditeljem Boštjanom Romihom? Sta le sodelavca ali tudi dobra prijatelja?
Poleti smo se z ekipo enkrat sestali, ker sem morala dati za rundo na račun diplome. Da bi se družila brez kakšnih delovnih razlogov, pa pri nama ni običajno, fant je namreč tudi jutranji voditelj na komercialnem radiu, oče dveh otrok, mož, učitelj retorike in še kaj, tako da ko potrebujem partnerja za Šmarno goro in grem po imeniku od A do Ž, njega ne pokličem samo zato, ker že vnaprej vem, da nima časa. Sicer pa se dobro razumeva, po mojih podatkih o zakulisnih igricah najbolje od vseh voditeljskih parov v Sloveniji, haha.

Pred kratkim vam je sicer uspelo diplomirati. Kakšno temo ste si izbrali, kaj v povezavi s televizijo?
Televizija je moje življenje, zato sem kot študentka novinarstva izbrala televizijsko temo. Naslov diplome: Vloga voditelja v oddaji TV Dnevnik skozi čas. Strašno zanimiva zadeva, ki odpira veliko novih vprašanj.

Ali vam je vaše medijsko delo zadnja leta vzelo toliko časa, da res niste utegnili napisati diplome, ali je bila televizija predvsem priročen izgovor?
Jaz sem mojster izgovorov in mislim, da ste vse kar zadeli.

Kot Dolenjko vas moramo vprašati - ste letos že bili na kakšni trgatvi?
Pol Dolenjka – pol Korošica, da ne bo pomote ... (Veste, tudi Korošci tole berejo in se pritožujejo, da si me Dolenjci preveč lastijo.) Jutri - se pravi dan po prvi oddaji - moram biti ob 9. uri zjutraj na Dolenjskem, v delovnih škornjih in s škarjami v rokah, kajti imamo prvo letošnjo trgatev. Kar pomeni, da moram nocoj kmalu spat.

Pred kratkim ste javno priznali, da ste si ope rirali nos, vendar iz zdravstvenih razlogov. Kakšno pa je vaše mnenje o lepotnih operacijah, ste njihova zagovornica?
Popravek: Bili so zdravstveno-estetski razlogi. Oboje. Povedala sem tudi že, da je korekcija nosu eno, tlačenje silikona v telo pa drugo. S tem sem vse povedala.

Po štirih mesecih počitka, kolikor ga je imela oddaja, bi pogrešala kakršno koli delo, tudi delo za trakom.

Jasna Kuljaj

Korekcija nosu je eno, tlačenje silikona v telo pa drugo.

Jasna Kuljaj