Zasedba Uwu Lena v polni postavi. Foto:
Zasedba Uwu Lena v polni postavi. Foto:

Skupina nemških študentov je za navijaško himno priredila kar letošnjo zmagovalno skladbo izbora za Evrovizijo Satellite, ki jo prepeva mlada Nemka Lena. Za neuradno nemško nogometno himno letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki z naslovom Schland o Schland pa so posneli tudi videospot.

Poleg navijača v mali črni oblekici (podobni kot jo je Lena nosila na nastopu na Evroviziji v Oslu konec maja) in s črno lasuljo na glavi v videospotu nastopajo še navijači, oblečeni v drese nemške reprezentance. Na glavah imajo lasulje v barvah nemške zastave, v rokah pa vuvuzele, prav tako v nemških nacionalnih barvah.

Od kršenja avtorskih pravic do izdaje singla
Videospot nemških študentov je postal prava uspešnica na Youtubu, a so ga zaradi kršenja avtorskih pravic Lene oz. skladbe Satellite umaknili s spleta. Zagreti fantje pa niso obupali, ampak so z Lenino založbo podpisali pogodbo in skladba je izšla kot singel kot neuradna nemška navijaška himna.

Osem fantov se je namreč takoj odpravilo v Berlin na založbo Universal Music, da bi uredili zadevo. "Tisti, ki smo imeli čas in voljo, smo se odločili izpeljati to noro stvar do konca. Neverjetno je vse skupaj. Skladbo smo naredili le za prijatelje, sorodnike, za zabavo. Potem pa je nastala prava norija, nismo mogli verjeti," je povedal Christian Landgraf, eden izmed članov skupine, ki se je poimenovala Uwu Lena.

Upajo na zmago
Nemci zdaj upajo, da jim bodo zvezde, tako kot na letošnji Evroviziji (Nemčija je zmagala po 28 letih), naklonjene tudi v Južnoafriški republiki. A kot pravi, Landgraf, bodo svoji ekipi, četudi ne bo postala nogometni svetovni prvak, stali ob strani.

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot skladbe.