Zakonca sta si na lastne oči ogledala opustošenje v New Orleansu. Foto: Reuters
Zakonca sta si na lastne oči ogledala opustošenje v New Orleansu. Foto: Reuters
Camilla Parker Bowles
Camillo so Američani dobro sprejeli. Foto: Reuters
George W. Bush, Camilla, Laura Bush in princ Charles
Kraljevi par se je v Beli hiši udeležil svečane večerje. Foto: EPA

Britanski kraljevi par se je povzpel tudi na rečni nasip, da bi bolje videl posledice divjanja Katrine, hkrati pa sta s svojim obiskom pozvala javnost, naj še naprej pomaga pri obnovi opustošenega zgodovinskega mesta.

Dobrodelni Charles
Britanski princ je tudi sam obljubil, da bo daroval 25.000 dolarjev za obnovo sosesk, opustošenih po divjanju Katrine. Oba sta bila ob pogledu na uničenje pretresena, saj je del mesta bolj podoben vojni fronti kot četrti ameriškega mesta.

Po ogledu nasipa sta se ustavila še ob prostovoljcih in pripadnikih narodne garde, kjer je dedič britanske krone pohvalil njihovo predanost in trdno delo. Obiskala sta še katoliško šolo, kjer ju je pričakala 500-glava množica, v cerkvi pa jima je zapel študenstki pevski zbor.

Gala večerja v New Yorku
Charles in Camilla sta pred New Orleansom obiskala tudi New York in mesto, kjer sta nekoč stala dvojča WTC, ter se poklonila žrtvam napada 11. septembra 2001, med dvodnevnim obiskom Washingtona pa sta bila tudi gosta svečane večerje v Beli hiši. Zakonca sta že odletela v San Francisco, kjer naj bi ostala do torka.

Američani niso pozabili Diane
To je za par, ki se je poročil aprila letos, prvi obisk v ZDA. Čeprav so Camillo Američani dobro sprejeli, pa nad njo niso tako navdušeni kot nad Charlesovo prvo ženo Diano, ki je umrla v prometni nesreči v Parizu leta 1997.