Od ljubezni do sovraštva je očitno le korak ... Foto: EPA
Od ljubezni do sovraštva je očitno le korak ... Foto: EPA

Boj nekdanjih zakoncev se tako nadaljuje, potem ko se je po nekaj mirnih mesecih že zdelo, da se je nekdanja prva dama zadovoljila z določeno višino preživnine. A 54-letna Veronica je zdaj na sodišče naslovila zahtevo za višjo preživnino in od 74-letnega Silvia po dvajsetih letih zakona zahteva 3,5 milijona evrov preživnine mesečno. To se ujema z njeno prvotno zahtevo za preživnino v višini 43 milijonov evrov letno. Sodna obravnava bo potekala v decembru.

Maja se je Lariova sicer že sprijaznila s precej nižjo preživnino - prejemala naj bi 300.000 evrov na mesec, poleg tega pa je dobila dosmrtno pravico prebivanja v razkošni vili v Milanu. Vendar naj preživnina ne bi zadostovala za vzdrževanje vile in posesti v velikosti 120.000 kvadratnih metrov ter za stroške varovanja, kot pravi Lariova. Berlusconi je za te stroške ponudil vsoto 1,8 milijona evrov mesečno, a je Lariova to zavrnila kot "nezadostno".

Mati treh izmed petih Berlusconijevih otrok je zahtevo za ločitev vložila maja lani. Za to se je odločila, potem ko je Berlusconijeva stranka na kandidatno listo za junijske volitve v Evropski parlament uvrstila televizijske voditeljice, manekenke, igralke in druge lepotice. Jezna je bila tudi, ker se je Berlusconi udeležil rojstnodnevne zabave neke 18-letnice.