Suzana Zeković se bo potegovala za naslov najlepše evropske neveste. Foto: IFM
Suzana Zeković se bo potegovala za naslov najlepše evropske neveste. Foto: IFM

Licenco za omenjeno lepotno tekmovanje je modna akademija IFM - Image Fashion Management - pridobila novembra 2012, zato so priprave na dogodek potekale v veliki naglici. Največji izziv je bilo seveda iskanje najprimernejše slovenske predstavnice, ki bo s svojo zunanjostjo, izkušnjami in vedenjem zastopala Slovenijo.

Prva Slovenka, ki se bo udeležila izbora za najlepšo nevesto v Evropi, je Suzana Zeković iz Murske Sobote. 21-letna Prekmurka ima za seboj že nekaj izkušenj z lepotnimi tekmovanji: bila je tudi tekmovalka in nosilka licence za mis bikini v Sloveniji, so sporočili z IFM-ja.

Celoten dogodek bo poleg poročne tematike tudi mednarodnega značaja. Udeležile se ga bodo predstavnice 20 evropskih držav – bodisi v okviru poročne razstave bodisi lepotnega tekmovanja. Poročno razstavo si je mogoče ogledati do 14. januarja, ko bo sklepno dejanje z lepotnim izborom.

Suzana bo Slovenijo zastopala v obleki znamke Maja Ferme fashion in z nakitom s "100 milijonov let starim slovenskim draguljem", pod katerega se prav tako podpisuje Maja Ferme. Suzanina prtljaga je težja še za nekaj spominkov, ki predstavljajo slovensko kulturo: med njimi so izdelki tradicionalnega medičarstva in lectarstva, lončarstva, idrijska čipka, pa tudi prekmurska narodna noša.