Dosedanji nagrajenci projekta Osebnost primorske so bili srčni kirurg dr. Tomislav Klokočovnik (leta 2005), onkolog dr. Erik Brecelj (leta 2006), duhovnik  Franc Prelc (leta 2007), pisatelj Boris Pahor (leta 2008, na fotografiji), direktorica bolnišnice Stara Gora Tea Leban (leta 2009) in gasilec Peter Ventin (leta 2010). Foto: BoBo
Dosedanji nagrajenci projekta Osebnost primorske so bili srčni kirurg dr. Tomislav Klokočovnik (leta 2005), onkolog dr. Erik Brecelj (leta 2006), duhovnik Franc Prelc (leta 2007), pisatelj Boris Pahor (leta 2008, na fotografiji), direktorica bolnišnice Stara Gora Tea Leban (leta 2009) in gasilec Peter Ventin (leta 2010). Foto: BoBo

Vodilni primorski mediji so preteklo leto že sedmič zapored merili naklonjenost bralcev in poslušalcev pri izbiri ljudi, ki so na različne načine pozitivno zaznamovali življenje na Primorskem v letu 2011.

Namen akcije, katere uspešnost se odraža v vse večjem odzivu poslušalcev in bralcev, je izpostavljanje ustvarjalnih, etičnih, pogumnih, požrtvovalnih, skratka izjemnih posameznikov.

13 Primorcev, 13 osebnosti, 13 finalistov
"Ustvarjalnost, človečnost in pogum so besede, ki povezujejo 13 Primorcev, 13 osebnosti, 13 finalistov, ki so jih poslušalci Radia Koper, bralci Primorskih novic in gledalci TV Koper - Capodistria v minulih dvanajstih mesecih prepoznali kot izjemne in častne posameznike v družbi. Vsak od njih je s svojim delom, etično držo in osebnostnim zgledom na svoj način potrjeval misel, da samo ideja ni dovolj. Z njo je treba nekaj narediti, jo spraviti v življenje. Za to pa je potreben pogum. Prav to Primorci in Primorke nagrajujemo,"
pravijo organizatorji projekta.

Na slovesni podelitvi bodo program oblikovali Obalni komorni orkester pod taktirko Patrika Grebla, pevka Polona Furlan, igralec Danijel Malalan ter novinarka in voditeljica Nataša Benčič. Zmagovalka oz. zmagovalec bo prejel zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

Poslušalci Radia Koper bodo lahko slovesnost spremljali v neposrednem prenosu, enourni posnetek prireditve pa bo na sporedu TV Koper - Capodistria v četrtek, 26. januarja, ob 22.30 in v soboto, 28. januarja, ob 22.30 na 2. programu TV Slovenija.