Koncerti na Trgu Leona Štuklja se bodo začeli nocoj z nastopom skupine Kingston. Foto: BoBo
Koncerti na Trgu Leona Štuklja se bodo začeli nocoj z nastopom skupine Kingston. Foto: BoBo
Tinkara Kovač
Preostali koncerti na Trgu Leona Štuklja so še vedno pod vprašajem. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Razočarani gostinci, ki so računali na številne obiskovalce, pa so se povezali z organizatorjem in tako bodo spravili pod streho nocojšnji koncert sredi Maribora. Za preostale pa se še dogovarjajo.

Iz družbe Vinmar, ki je v stečajnem postopku najelo premoženje Vinaga, so sporočili, da bodo sodelovali kot pokrovitelj programa veselega decembra v Mariboru. "S to odločitvijo želimo mestu Maribor, predvsem pa meščankam in meščanom omogočiti neokrnjeno praznovanje letošnjih praznikov, hkrati pa poudariti, da Vinag še naprej ostaja družbeno odgovorno podjetje, trdno povezano z Mariborom," so navedli.

Sponzorski vložek Vinaga bo omogočil nocojšnji koncert skupine Kingston na Trgu Leona Štuklja. "Upamo, da se bodo na podoben način odzvali tudi drugi potencialni pokrovitelji iz gospodarstva ter na ta način pokazali svojo družbeno odgovornost in povezanost z Mariborom in ljudmi, ki tu živijo," so še pojasnili v Vinmarju.

To odločitev so sprejeli, ko so zaradi kritičnega finančnega stanja občine z Zavoda za turizem Maribor - Pohorje v četrtek sporočili, da ne bo koncertov na Trgu Leona Štuklja, ki so bili v okviru Čarobnega decembra predvideni od 11. do 20. decembra. Zaradi odpovedi koncertov so gostinci in drugi ponudniki, ki so že postavili svoje stojnice na Trgu Leona Štuklja, omenjali možnost odškodninske tožbe zoper občino.

Med napovedane koncerte, ki naj bi brezplačno potekali v Mariboru, med drugim sodita današnji nastop skupine Kingston ter sobotni Tinkare Kovač na Trgu Leona Štuklja. Sledijo še Abba Tribute show, AC/DC tribute ter Uroš Perič Show.