Družabna kronika
Nives Orešnik
Nives je v rekordnih štirinajstih dneh postala nova mis Slovenije. Foto: Dejan Nikolić
Nives Orešnik
Nives je v preteklosti krasila že številne naslovnice revij. Foto: Organizator izbora
Lana Mahnič Jekoš
Lento je prejela iz rok Lane Mahnič Jekoš. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lana Mahnič Jekoš
Lana tako le ni doživela podobne usode, kot jo je Tadeja Ternar, ki je ostala brez svoje naslednice leta 2008. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mis Slovenije Tina Petelin
Repičeva je za MMC še pojasnila, da ko so pri agenciji Ideja Ideja prevzeli za licenco za mis Slovenije leta 2010, so jo želeli pridobiti za prihodnje leto, toda Morleyjeva ni želela, da bi Slovenija ostala brez predstavnice tisto leto in dejala - zdaj že nekdanjim - organizatorjem, naj ji pošljejo dekle na svetovni izbor. Tam je takrat odšla Tina Petelin. Takrat pa so za organizacijo izbora imeli dvajset dni časa. Foto: MMC RTV SLO
Mis sveta 2011
Aktualna mis sveta, ki bo svojo krono predala na Kitajskem, je mis Venezuele. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Lana le ima naslednico. Nova mis Slovenije je Nives Orešnik!

Licenco prevzel nov organizator
2. julij 2012 ob 09:31,
zadnji poseg: 2. julij 2012 ob 11:23
Ljubljana/Maribor - MMC RTV SLO

Slovenija bo tudi letos imela svojo predstavnico na izboru za mis sveta. V rekordnih štirinajstih dnevih je na hitri vlak proti Notranji Mongoliji stopila Nives Orešnik, ki je sinoči postala nova mis Slovenije.

Stran od oči javnosti in bliskovito hitro se je razpletlo novo poglavje v sagi, imenovani Mis Slovenija: "Glede na to, da smo v imenu tega, da Slovenija ne bo zopet brez svoje predstavnice na tem najbolj prestižnem svetovnem lepotnem projektu, pristali, da kompletni projekt Miss Slovenija 2012 izvedemo v 14 dneh, smo res v veliki časovni stiski," je za MMC pojasnila vodja projekta Jelka Šajn.

"Vse to se je zgodilo v rekordnih dneh dneh po vrnitvi našega direktorja iz Londona, ko se je mudil na obisku pri Juliji Morley skupaj z vodstvom AMC Studia, ki je naš poslovni partner pri projektu," je še pojasnila Šajnova.

Izmed štiridesetih deklet je lento najlepše letos prejela Nives Orešnik. Sam izbor se je zgodil včeraj v prestolnici. "Nives je bila izbrana na uradnem zaključnem castingu v hotelu Austria Trend v Ljubljani 1. julija po mnenju šestčlanske strokovne žirije izmed desetih izbrank, ki so bile prej izbrane na predhodnih castingih izmed štiridesetih deklet," je za MMC pojasnila Šajnova.

Kdo je Nives Orešnik?

20-letna Nives je po podatkih na predstavitveni strani za modele Model Manegement visoka 173 centimetrov. Nives ima za seboj že kar nekaj manekenskih izkušenj. Med drugim je krasila naslovnice priznanih slovenskih revij, delala je tudi za blagovno znamko Collection 69 in La Vie, kjer je celo pozirala kot nosečnica.

Iz rok Lane v roke Nives
Lento je prejela iz rok lanske mis Slovenija Lane Mahnič Jekoš. Za medije pa bo dosegljiva v sredo, ko bo tudi organizirana tiskovna konferenca. "Nives je trenutno na že predhodno dogovorjenem snemanju, tako da bo na voljo v sredo tako za intervjuje kot za fotografiranja," je pojasnila Šajnova iz agencije Queen.

Era mis Slovenije se nadaljuje
Še maja smo poročali, da bo - zdaj že nekdanja mis Slovenije - Lana doživela podobno usodo, kot jo je leta 2008 Tadeja Ternar in bo ostala brez svoje naslednice. Nekdanja vodja projekta Eva Repič iz agencije Ideja Ideja, ki je imela v rokah licenco zadnja tri leta, je namreč še maja za MMC zatrjevala, da so izbor za mis "zamrznili". Nato pa so licenco vrnili.

Spomnimo: za letošnji izbor, ki bo poleti potekal na Kitajskem, so organizatorji po besedah Repičeve že imeli potrjene sponzorje, opravljene castinge in izbranih deset finalistk. "Izbor je bil pripravljen do te mere, da bi morali samo še potrditi lokacijo, primerno za prireditev, ampak enostavno je izbor naredil v zadnjih treh letih 100.000 evrov škode, kar je resničen podatek," je dejala Repičeva za MMC maja in poudarila, da je ena izmed težav zastarelost izbora, ki naj bi bil manj zanimiv tako za javnost kot za sponzorje in medije.

Repič: "Pinkponk z licenco ni OK"
Repičevo smo poklicali za odziv na novo izbrano mis, in povedala nam je, da je sicer vedela, da bo lastnica licence za Miss sveta Julia Morley, potem ko je agencija IdejaIdeja vrnila licenco, začela iskati novega lastnika v Sloveniji. "Prejšnji teden me je klicala gospa Šajn in mi je povedala, da so oni in gospod Leon Ribnikar prevzeli licenco za mis Slovenije. Povedala mi je tudi, da bodo v nedeljo imeli casting, in me hkrati prosila, če ji posredujem kontakte od vseh deklet, ki smo jih izbrali za finalistke. Da sicer oni že imajo dekleta za casting, ampak naj vseeno pošljem kontakte za vsa dekleta. Jaz sem jim zjutraj poslala kontakte in sinoči sem od novinarke izvedela, da je nova mis izbrana," je pojasnila Repičeva za MMC.

Slovenija je tako v manj kot petih letih zamenjala tri lastnike licence za mis Slovenije. Podjetje IdejaIdeja je k projektu Mis Slovenija pristopilo leta 2009, ko je dolgoletni lastnik licence Mis Slovenije za Mis sveta Zdravko Geržina ostal brez nje. Zdaj pa je licenca pristala v rokah agencije Queen in AMC Studia.

"Zagotovo ni ugodna situacija. Konec koncev je imel gospod Geržina licenco dvajset let. Tudi mi smo nameravali imeti licenco dvajset let in še več. Ampak enostavno je takšna situacija v državi, da ne moremo. Mi smo jo želeli obdržati pod pogojem, da delamo na svoje stroške. Zdaj poskuša nekdo drug, in želim mu, da uspe. In da bodo ostali lastniki licence. Pinkonk z licenco za mis Slovenije ni OK. Mi smo se z gospo Morley lepo razšli in ona se je odločila, komu bo dala licenco," je pojasnila Repičeva za MMC in poudarila, da bodo novim organizatorjem na voljo za vsakršno pomoč in oporo, saj nočejo, da bi projekt mis Slovenije propadel.

Klavdija Kopina, spremljate me lahko tudi na Twitterju.

Prijavi napako
Komentarji
Borat Sagdijev
# 02.07.2012 ob 09:49
wau lepa. Ena najlepših misic do slej. Ne pa kokoši, od katerih so bile lepše celo hostese na prereditvah.
Valuk_
# 02.07.2012 ob 10:09
Še dobro da tega sr**a ne prenašajo več po TV.
soulstripper
# 02.07.2012 ob 09:55
Če bi dal men 100 eur bi v enem kratkem sprehodu po LJ najdu lepšo punco od lanske miss, tko da vrjamem da tudi letošnja miss zaradi na manj pomopozne prireditve ne bo slabša, po samo eni sliki pa težko sklepamo kako v resnici zgleda:)
Puysek
# 02.07.2012 ob 09:52
20-letna Nives je po podatkih na predstavitveni strani za modele Model Manegement stara 20 let.

Zanimiva ugotovitev =D
Stilsko je besedilo ujemajoče s predsodki o missicah
mr.miyagi
# 02.07.2012 ob 12:18
Kaj spet komplicirate?! Tiste punce, ki se prijavijo, tekmujejo. Ne more zmagat neka "lepa Jožica", ki ste jo videli na ulici. Lepota je relativna, plus to show...
JVK
# 02.07.2012 ob 12:41
končno nekaj normalnega ne pa neka rebeka dremelj ki se je vstrašiš če jo srečaš v mraku
perice
# 02.07.2012 ob 12:39
ka še zbirajo to :)
Borat Sagdijev
# 02.07.2012 ob 13:18
Na Tajskem bi itak vsi turisti mislili, da je Dremljca shemale :)
M-filter
# 02.07.2012 ob 18:58
za moj okus. boljše misice še nismo mel :)
pingvini slo
# 02.07.2012 ob 13:03
počakajmo še na kak intervju...bojim se, da bo vaša navdušenost nad tem, kako je normalna, hitro minila....
ales24
# 02.07.2012 ob 13:02
JVK

Se ne bi mogelj bolj strinjati s tabo! Tale je super lepa proti Dremeljci.
Matjaz82
# 04.07.2012 ob 09:32
No ja, na prvi sliki je ok, sam je slika prirejena, na drugi se pa vidi kakšna je, prijetna simpatična punca, kar mje v bistvu v redu, ni neka playboy bejba. Ne vem pa če bo to kaj pomagalo v Mongoliji, pa v bistvu mi je tudi vseeno.
lolipop*
# 03.07.2012 ob 13:04
Tale Mahnič Jekoševa je bila prava katastrofa! Najlepša doslej je bila zagotovo Tadeja Ternar, letošnja tudi ni slaba...pa vendar, ali ni škoda denarja porabljati za takšne stvari?! :O
Štrumfek
# 10.07.2012 ob 03:18
Mimogrede - napis pod sliko Tine Petelin je, če se izrazim po domače, za skozlat. Ste pred objavo sploh prebrali, kar ste napisali?
Štrumfek
# 10.07.2012 ob 03:15
Saj je kar čedna. Slabše kot lani pa itak niso mogli izbrati.
LFC
# 04.07.2012 ob 01:12
in kokoš leta je?
tweety7
# 02.07.2012 ob 17:05
Tole dekle me na prvi pogled spominja na Severino.
Metrodusa
# 02.07.2012 ob 09:37
Saj ni čudno, da je mis 2008 ostala brez naslednice, ko pa ima zakleto ime.
Mushroom
# 02.07.2012 ob 11:20
Če nebi pogledal podpisanega teksta pod slikama 1 in 2 tko nebi vedel da gre za isto žensko. Na prvi sliki zgleda pa res nekaj posebnega oz. lepa, bi blo treba videt vse stas, ki ga premora da bi rekel kaj objektivnega.

Sicer pa mi gre pri tovrstnih tekmovanjih na bruhanje, vedno je bilo tako ni vedno bo, da ima vsako selo lepše dekle od miss države. Bi bilo treba tudi kakšno besedo slišati od njeg, ker intelekt je še vedno na prvem mestu pri človeku, ki ima 6 razredov osnovne šole, da ni kakšna tipična kafanska Ceca...
Kazalo