Na ogled bodo najrazličnejše torbice. Foto: Facebook Muzej torbic Portorož
Na ogled bodo najrazličnejše torbice. Foto: Facebook Muzej torbic Portorož

Z muzejem damskih torbic tako Portorož dobiva neobičajno, a vseeno izjemno privlačno vsebino, ki je tesno povezana tudi s turistično zgodovino kraja in modo.

Torbice so že od nekdaj zelo opazovani kosi ženske opreme in precej hitro so poleg funkcionalnega dobile tudi estetski pomen. Tako so že pred koncem 18. stoletja začele postajati prave umetnine, navajajo na spletni strani zavoda Mediteranum, pod okriljem katerega muzej tudi deluje.

Z odprtjem muzeja ne samo Portorož, ampak celotna piranska občina in seveda tudi Slovenija dobivajo neobičajno in izjemno zanimivo vsebino, ki je povezana s turistično zgodovino Portoroža in z modo. To je na področju hitro razvijajočega se kulturnega turizma, ki ga v Portorožu primanjkuje, nadvse pomembna nova vsebina.

Obiskovalce v muzeju pričakuje več kot 500 torbic od 18. stoletja do danes, njihovi lastniki pa so bili znani oblikovalci in druge slavne osebnosti. Poleg torbic bodo na ogled tudi obleke, h katerim so sodile torbice, in še marsikaj "pikantnega," obljubljajo v zavodu.