V Barceloni so med najboljšimi navijači Slovenci, v Madridu pa ta naziv pripada Argentincem. Foto: EPA
V Barceloni so med najboljšimi navijači Slovenci, v Madridu pa ta naziv pripada Argentincem. Foto: EPA

Od prve do zadnje minute so glasno navijali za svoje fante. Navijati so začeli že pred dvorano, vztrajali pa so tudi po tem, ko je bilo že dolgo jasno, da ni več upanja na argentinsko zmago. In to čeprav jih je premagal njihov največji tekmec.

Nabito polna dvorana je bila tudi med dvobojem Španije in Senegala, ampak španski navijači niso ustvarili peklenskega vzdušja. Za to pa ne gre kriviti pozne ure, saj so Španci znani kot ponočnjaki. Vsi tisti novinarji, ki so si ogledali tekme tudi v Granadi, povedo, da je bilo navijanje Špancev daleč bolj goreče v predtekmovanju kot v sami prestolnici. Ampak, kot je dejal glavni informacijsko središče v navijaškem delu na trgu Colon, bo zanimanje Špancev naraslo s pomembnostjo tekem. Dodajo, da je pri njih šport številka ena nogomet, ne košarka. Ali je res tako, bomo videli že v sredo, ko se bodo Španci s Francozi borili za vstop v polfinale.

V spodnjem videu si lahko skozi naše oči pogledate, kakšno je navijaško vzdušje v Madridu. V dvorani ga dodatno dvigujejo mične plesalke, med katerimi daleč največ vzdihov izvabljajo članice zasedbe Red Foxes iz Ukrajine. Pogledate si lahko utrinke iz navijaške cone, kjer pravi naval pričakujejo 14. septembra, ko bomo v dvorani Palacio de los Deportes de la Comunidad dobili novega svetovnega prvaka.