Družabna kronika
Tina Maze
Videospot za skladbo My Way is My Decision je Mazejeva snemala v nekdanji tovarni Rog. Foto: Karo Media
Tina Maze
A skladba je smučarki - kot je dejala sama - služila le kot dodatna motivacija za premagovanje težkih treningov med pripravljalnim obdobjem. Foto: Karo Media
       Že precej časa nazaj sem čez komentarje pod internetnimi članki potegnil vodo v kotličku.       
 Raay o komentarjih na pevski prvenec Tine Maze
Raay, Tina Maze in Matjaž Jelen
Mazejeva je tako med pripravljalnim obdobjem nekaj časa preživela tudi v studiu skupaj z avtorjema glasbe Matjažem Jelenom in Raayem (hkrati tudi avtorjem aranžmaja in producentom). Foto: Osebni arhiv

Dodaj v

Video: Pevski prvenec Tine Maze dobil še vizualno podobo

Štart smučarske šampionke v novo sezono s pesmijo
26. oktober 2012 ob 20:18
Ljubljana/Sölden - MMC RTV SLO

Tina Maze je bele strmine zamenjala za ulično, t. i. "underground" okolje. A samo v videospotu, ki je nastal za njen pevski prvenec My Way is My Decision, s katerim bo štartala v novo smučarsko sezono.

Najuspešnejša slovenska smučarka je skupaj z ekipo Karo Media posnela videospot v nekdanji tovarni Rog. Kot nam je dejal mož za videospotom - Niko Karo -, so priprave na snemanje potekale slab teden, saj so se za sodelovanje z našo najboljšo smučarko dogovorili zelo na hitro.

"Potrebovali smo lokacijo snemanja in po pogovoru o Tininih pričakovanjih smo se z Matjažem Jelenom in Raayem odločili, da njen prvi glasbeni videospot posnamemo v nekdanji tovarni Rog, kjer so nam prijazno odstopili prostor. Ekipa se je zbrala ob štirih zjutraj, snemanje pa je potekalo od sedme do enajste ure," je pojasnil Karo in dodal: "Kar je za glasbeni videospot zelo malo, a Tini je uspelo, saj ima neverjetno sposobnost koncentracije in predanosti tistemu, kar počne."

Smučarko so za potrebe snemanje videospota tako postavili stran od zasneženih podlag. "Tino Maze po navadi vidimo prek njenih smučarskih podvigov na belih podlagah, snegu, zato sem si zamislil, da bi jo postavili v čisto drugačno okolje, kot smo je po navadi vajeni gledati. V spotu lahko tako Tino vidimo v uličnem 'underground' okolju. Tega odlično dopolnjujeta njen 'styling' in makeup, ki smo si ga z ekipo zamislili, smuči pa smo dodali prav tako notri, na čisto drugačen način," je razložil Karo.

Na samem snemanju pa se je Mazejeva izkazala za veliko profesionalko, je dejal Karo: "Tina je res prijetna in sproščena punca, hitro se je vživela pred kamero in znova dokazala, da zna prevzeti kamero in tiste za kamero. V jutranjih urah je bilo v snemalnem okolju zelo hladno, treba je bilo odmisliti veliko drugih okoljskih faktorjev, a Tina se ni niti enkrat samkrat pritožila nad čimer koli in je nalogo znova izpeljala kot prava profesionalka."

Združitev športno-glasbenih sil
Pod glasbo za skladbo My Way is My Decision sta se podpisala Matjaž Jelen in Raay. Angleško besedilo je prispeval Charlie Mason, ki je med drugim letos napisal pesem L'amore è femmina za letošnjo italijansko predstavnico na Evroviziji Nino Zilli, svoj prispevek pa je dodal tudi soavtor besedila Leon Oblak, priznani slovenski besedilopisec. Raay je podpisan tudi pod aranžma in produkcijo.

Ta je delil Tinine občutke po včerajšnji predpremieri videa za novinarje: "Tina je navdušena nad tem, kar se ji dogaja. Vesela je, ker se sliši, da je izdelek - tako video kot skladba - kvaliteten in na nivoju, da ga lahko zavrtijo kjer koli po svetu. A seveda so vse njene misli uprte v jutrišnjo tekmo - ki se je tudi sam, letos še posebej, veselim - in v začetek smučarske sezone. Tisto pa je njen pravi rokenrol."

Videospot si lahko pogledate spodaj.

Klavdija Kopina, <a href="https://twitter.com/#!/KK_MMC">spremljate me lahko tudi na Twitterju.</a>
Prijavi napako
Komentarji
Goorden
# 26.10.2012 ob 20:29
Preden sem kliknil play, sem bil zelo skeptičen to tega eksprementiranja Tine, ampak sem res pozitivno presenečen. Ne bom rekel da je vrhunski komad, ampak res ni slabo.
mohn
# 26.10.2012 ob 20:22
Bravo Tina!
nevihtnik
# 26.10.2012 ob 20:35
el CARTEL, kar sanja......, tvoja fošija je neizmerna
Senna-Maze 28
# 26.10.2012 ob 20:27
Videospot mi je tudi svetovni, tako kot že sam komad. To bo hit letošnje bele karavane, svetovna uspešnica.
Hijena
# 26.10.2012 ob 20:40
Tina, čestitam...komaj čakam na začetek sezone
elan elan
# 26.10.2012 ob 21:44
Tina, radi te imamo! Lušna punca si!
hepimen
# 26.10.2012 ob 21:34
Tudi meni je komad krneki... Nek zlajnan pop, slišan pred 20 leti od posameznikov iz razpadlih boybandov, ruska angleščina, videospot je pa sicer brez zgodbe očitna promocija Milke...

Gremo zdaj minuse vsi Maze fani :P
zigc
# 26.10.2012 ob 20:44
Še ena marketinška poteza za čokolado in smučke ...
iowa
# 26.10.2012 ob 21:35
ko bi vsaj pet znala, ne pa da je glas studijsko predelan. je pa besedilo, kar dobro ker hoče povedat, da uspeh ne pride sam od sebe. sem pa prepričan, da bi bil komad v verziji balade zelo boljši. ah kaj češ, če Raay nima pojma o muski
generusus
# 26.10.2012 ob 20:54
Zelo preprosta glasba za nezahtevno občinstvo. Reciklažni izdelek, ki jih je na tržišču tisoče, "všečni" akordi in video scene za zelo povprečnega kupca. Glasbeni prispevek si bo pri nekaterih prislužil pozornosti zgolj zaradi tega, ker ga je posnela ena najboljših smučark tega časa.
nevihtnik
# 26.10.2012 ob 20:33
Bravo Tinca, še bolj si mi simpatična. I love You
fosfat
# 27.10.2012 ob 11:56
Hahahaha, prav nasmejat se vam moram.

Reklama???

Ko pa Pitbull v svojem komadu uporabi neverjetno rimo:
....kodak,
....kodak. Je pa vse v redu?

Ko v vsakem filmu igralci nastopajo z Applovimi izdelki, BMW-ji, to pa ni reklama? ;)

Gremo, Tina!!!
L_Matthaus_2006
# 26.10.2012 ob 21:33
Product placement - ljudje, to je poden od glasbe in besedila. Gre za sponzoriranje. Sramota in katastrofa.
Zaradi takih spotov in projektov ljudje izgubljajo občutek za kvaliteto. Resno. NIč nimam proti Tini Maze, super je smučarka in navijam zanjo tudi ko je zadnja... ampak ob tem mi je pa slabo.
BudSpencer
# 26.10.2012 ob 21:26
Samo slišal sem auto tune na začetku in zaprl. Mater mi gre to na živce. Zakaj dajat te auto tune v komade? Čisto nič pozitivnega ne prinesejo v komad, samo nervira za brezveze. Ne hvala. Ni zame ta american crap.
Senna-Maze 28
# 26.10.2012 ob 20:34
Tina je športnica, nismo je vajeni v takšnih pevskih vodah, ampak lahko trdim, da je boljša od kake Alye, Žage, Rebeke in podobnih wannabe pevk.
loonik
# 27.10.2012 ob 10:12
Haha, kolk mate (mamo) za povedat, haha. Čist njena stvar, kaj dela.
Nikec3
# 26.10.2012 ob 23:18
Ne vem če na svetu obstaja še kak producent ki dela tako ogabno glasbo kot Raay.
victory 80
# 26.10.2012 ob 21:47
Tina dober komad sploh za nekoga, ki se do zdaj ni ukvarjal s petjem. Vseeno pa upam, da bo ostalo smučanje vsaj še nekaj časa glavni oder nastopanja. Pa veliko sreče jutri na veleslalomu ....
frisk2k
# 26.10.2012 ob 20:36
Čist solidno, brez M&M (Milka & Massi) bi bil pa spot še boljši.
sonchek
# 26.10.2012 ob 20:46
tina ima super energijo, obenem pa je v svoj spot pametno vključila svoje sponzorje. jelen pa bo - naj nam bo komad všeč ali ne - po dolgih letih končno naposled ob naslednjem letnem obračunu pobral lep mošnjiček od avtorskih. win-win situacija, ni kaj :)
Drncl
# 26.10.2012 ob 20:43
To je pač šov. S tem pride keš. Vse po ameriškem vzorcu. Danes pač ni dovolj, da si samo smučar.
axx
# 26.10.2012 ob 22:13
Ne razumem takih hudih kritik. Čisto simpatičen komad, boljši od marsikaterega pop komada pevcev, ki se imajo za glasbenike. Sicer pa je čisto lepo razložila, da je to posnela za zabavo in ker je komad bil napisan zanjo. Promocija Milke pa je tudi mene zmotila..del ko prinese čokolado Massiju...brrrrr.
Medo
# 26.10.2012 ob 21:42
Ok zdej pa resno. Eno vprašanje za kritike. Ste vi resno pričakovali nek nadintelegentno sestavljen komad in mindblowing uber vrhunski video? Je Mazejeva kadarkoli omenila, da snema nadpovrečen videospot z nadpovprečnimi lirkami?
Vse kar je Tina hotela je, da posname skladbo in naredi videospot. Malo za večjo prepoznavnost v svetu, malo za lastno dušo...... In kaj se najpres zgodi? Najdejo se vrhunski komentatorji na tem portalu, ki podajo svoje "strokovno" mnenje. Smeha kako nekateri silijo v odspredje, da bi se dokazali, da so nekaj "več". Faušija močno zaudarja na tem portalu pod novicami o Tini Maze, vse od kar je zahtevala(po vaše izsiljevala heh) več denarja zase, ki bi ga btw odščipnila prav tako na tem portalu vedno večno kritiziranim TURISTOM, ki tako ali tako nimajo kaj zadela v reprezentanci a ne?... OH THE IRONING LOOOOOOOL
Ps.: Tina je 2. smučarka na svetu.......

ps2.:Komad mi ni bil všeč. Ni moja zvrst glasbe. Ji pa vsaka čast, da uživa in dela stvari, ki jo razveseljujejo

Za vas kritike pa to. Ni važno kako, kdaj, zakaj, važno je samo, da se kritizira, it makes you feel good man a ne? LOLFAUŠIVCI....
Rotty
# 27.10.2012 ob 15:49
Sam ste res eni ubogi in na duši in na...sej je res trdoglava in samovoljna, samo, da poleg tako natrpanega urnika še takle komad naredi...pa kapo dol. In najboljše pri temu pa je, da je od večine na forumu prava Adele...o smučarski primerjavi seveda ne bom zgubljal besed.

Pričakoval sem komad ala Košir - Včasih smučam hit (ponavad) včasih pa počas, nato pa mi je zaprlo sapo. Produkcija gor ali dol...res sem pozitivno presenečen!
čak mal noris
# 27.10.2012 ob 02:07
Pa dejte ljudje,tole je navadno sranje! A res rabmo še en produkt ala Lendero ali Verboten? Očitno ga.
Kraner
# 27.10.2012 ob 01:16
spominja na kako evrovizijsko pesem iz tađikistana izpred desetih let
Selines1
# 27.10.2012 ob 00:47
Punci privoscim vse kar si zeli dosec na snegu in se vec, ter da ostane brez hujsih poskodb in posledic tega napornega sporta.

Ce pa ne posname nikoli vec nobenega spota in komada, kot je tale, pa bo ohranila se tisto malo dostojanstva, ki ga je po temle se sploh obdrzala. Kdorkoli tole hvali, naj gre magari poslusat se drugic, tretjic, ma se 200x ce je res treba maltretirat vasa usesa.. Skoda. Nekako tko kot vcasih smucam hit, vcasih pa pocas od jurcka pred leti...
clarus
# 26.10.2012 ob 22:29
Glavni vzrok izleta v glasbene vode sta določeni znamki smuči in čokolade.
krypto
# 26.10.2012 ob 21:05
ououououoouooooooooooouuuuuuuuuuuuuuuuuu
oooooooooohhhhhhh
tily
# 26.10.2012 ob 20:58
Glede te pesmi pa, zjutraj, ko so na Radiu 1 rekli da bodo predvajali prvenec Tine Maze, sem mislil da bo šlo spet za kakšno norčevanje. Čez 5 minut mi ni bilo nič več jasno...
tim sein
# 27.10.2012 ob 18:40
Yanker...
A res ne razumeš da nikogar ne čakam? Torej še enkrat: "ne čakam". Samo povem tisto, za kar imam argument. To se pa menda še sme... Ne pravim, da je to simpl k pasulj, ampak pravim da je to crap. NIti nisem rekel, da si lahko slab producent pa ti to lahko rata, niti tega, da Slovenci poslušajo ogabno muziko in so neumni. Zatorej mi (nam) nehaj polagati besed v usta.

Nadaljevanje pa ne bom komentiral, saj je spet neka tvoja teorija, ki ne sloni na mojih besedah.
member12
# 27.10.2012 ob 12:04
super.... narediti glasbeni videospot, v katerem reklamiraš svoje sponzorje in sebe :)
Arsenal_fan1
# 27.10.2012 ob 10:58
Nocem slisati tega brez autotuna :D
Ulikses_
# 27.10.2012 ob 00:22
jao mene, jao bože :))) tina, sej je vse lepo in prav, ma smučke ti res grejo boljše od rok/nog. raay in jelen pa sta pač malo izkoristila, da se prislinita edini mednarodni zvezdi, ki ji bosta kadarkoli prisla blizu.
Nikec3
# 26.10.2012 ob 23:58
Nikec3... ja ne vem no. Zadnje čase se vse kar naredi vrti, za druge pa tega ne moreš rečt!!!

Najbolj gledane stvari na TV so tudi Kmetija, Big Brother, Gostilna in ostalo sranje. Raayu priznavam da je zelo dober poslovnež, ki ve kaj je všeč glasbeno nerazgledani raji.
OLIMPIJAvSRCU
# 26.10.2012 ob 22:27
Tina Maze je bele strmine zamenjala za ulično, t. i. "underground" okolje

a to je underground okolje???

jst sm pa mislu da bo uletela s kakšnim gangsta rap komadom (sej veste bling bling, golden teeth :)) )
19Miha90
# 26.10.2012 ob 22:17
Men se pesem in spot dopadeta. Res dobro je izpadlo, pa še Tina je simpatična.
iowa
# 26.10.2012 ob 21:40
@Ehehe

najstniki so vsega zmožni
tokio hotel, bieber,... sej veš :)
iowa
# 26.10.2012 ob 21:39
aja kje je pa dnar dobila? ker tisti Charlie Mason sigurno ni bil poceni. pa kako za boga lohka temu rečeš rokenrol?!?!? to je navadna komercjala
anarch
# 26.10.2012 ob 21:13
Za pogledat spot do polovice je. Za kaj več je pa že škoda časa.
Senna-Maze 28
# 26.10.2012 ob 20:49
Treba je pa tudi pohvaliti MMC portal za hitrost, saj je med prvimi objavil tale super videospot.
pistaiga
# 26.10.2012 ob 20:39
ce bo to dokazala tudi na snegu ji bom pa cestital. ni pa slabo
turbogas1
# 27.10.2012 ob 19:55
damn she's hot! =)
peter*
# 27.10.2012 ob 19:07
bravo TINA
pesem ki gre v uho je preprosta,poskočna in ni zapletena
najbrš bi še na evrosongu doživela večji uspeh kot vsi ostali slovenski komadi do sedaj
ko bi se vsaj slovenske pevke in pevci odločili posneti kaj v angleškem jeziku da bi lahko uspeli tudi v tujini.
Galaxy
# 27.10.2012 ob 15:25
L_Matthaus_2006

Ljudje, pa vi niste normalni. Sploh NE ZNA peti, v kateri harmoniji pa poje... koliko pa poje?
Saj to je ta zarukanost slovenskega naroda, ker ena športnica zdaj še poje?
POtem pa argumenti, pa daj še ti... saj to je problem, da ne more vsak vse, če pa skušamo ohraniti nek nivo, se je pa drugače treba lotit...
Skratka, Tina sram te je lahko.


Kdo si pa ti piščanec mali, da boš ljudem ukazoval kaj delajo in kaj ne. Pokaži jajčka mala pa ji to povej v fris. Laske ti bo razmšila, se ti posmejala iz žepa bo vzela Milko in ti jo dala, očiju zdraven pa bo rekla : Mali je hud.
Nikec3
# 27.10.2012 ob 10:50
Tole se pa sliš kot rokenrol:)

I don't want to live in this planet anymore.
borut*
# 27.10.2012 ob 10:17
Bolj ustrezen naslov prispevka bi bil Tina Maze posnela reklamo za milko.
lookaaa
# 27.10.2012 ob 07:53
itak, da puncina prioriteta ni petje, ampak smucanje. zaradi tega spota bo se bolj prepoznavna v beli karavani, milka, stockli bosta navrgla se kak evrcek... in ce se je ob napornem treningu se zabavala, je ze naredila svoje.
verjamem pa, da toliko negativnih komentarev ne boste slisali izven nasih meja. nekaterim se bo zdelo simpaticno, tistim ko pa ne bo, pa se ne bodo pretirano ukvarjali s tem.

je pa jasno, da se zelezo kuje, ko je se vroce. pa saj to delajo vsi (kosir, voonova, miller...). ko npr. vonova slece majcko, vsi orgazmirate, ko zapoje take me out to the ballgame je vse ok, ko hoce smucat z moskimi, da pritegne pozornost nase, tudi... le ce nasi naredijo kaj simpaticnega zraven smucanje, se nekateri ze zgrazajo. pa saj ni nikogar ubila!
tim sein
# 27.10.2012 ob 03:07
Yanker...
eh ne... sploh ne pričakuj nič vokalnega od mene, ker jaz nisem dovolj dober v tem. Zato pač takšnih stvari ne počnem. Korektno. Kritiziral pa sem, ker preprosto imam argumente... In če pride produkt na svetlo, ki se hoče prodajati kot tak, pač mora bit deležen kritike. Saj nisem s tem blatil njenih športnih uspehov, ki jih globoko spoštujem. Te mam na sumu da si pomešal to dvoje namreč.

In še za ostale... Kaj pa ima ta producent Raay za pokazat? Copy-paste efekte iz audio softvera? Kar se njega tiče ga je dovolj opisal Nikec3.
Nikec3
# 27.10.2012 ob 00:25
Nikec3... ja in vse te showe očitno delajo slabi producenti, da so tako gledani?

Ne ločiš med kvaliteto in kvantiteto.
Kazalo