Družabna kronika

Poudarki

  • Bo Janša objavil fotografije novega člana družine?
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 111 glasov Ocenite to novico!
Janez Janša, Urška Bačovnik Janša
Prvi skupni otrok za zakonca Janša. Foto: Facebook/Janez Janša

Dodaj v

Zakonca Janša dobila sina Črtomirja

Izbrala ime slovanskega izvora
18. avgust 2011 ob 16:10
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Urška Bačovnik Janša je v celjski porodnišnici rodila fantka, ki je ob rojstvu tehtal 3440 gramov. Za njenega moža Janeza Janšo je to že tretji otrok, za njo pa prvi.

Da bosta dobila sina, se je govorilo že dolgo, ime novorojenčka pa je ostalo skrivnost. V medijih so že pisali o tem, da naj bi imela ime izbrano že od samega začetka nosečnosti in da naj bi bilo staroslovansko. Zdaj je znano, novorojenčku je ime Črtomir.

Ime Črtomir je slovanskega izvora, zloženo iz besed črt in mir. Povezujemo ga predvsem z glavnim junakom Prešernove zgodovinske epske pesnitve Krst pri Savici. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije pa je bilo med letoma 2001 in 2009 v Sloveniji rojenih le 18 dečkov z imenom Črtomir.

Na socialnem omrežju Facebook sta že začela prejemati čestitke. Z zanimanjem pa lahko pričakujemo, ali bo tam predsednik največje opozicijske stranke, tako kot to zadnje čase počnejo mnogi slavni, objavil fotografije novega člana družine.

Pred časom je na svojem profilu na Facebooku namreč že objavil album z naslovom 2. obletnica poroke. Fotografije prikazujejo Janšo in njegovo nosečo ženo med pohajkovanjem po gorskih travnikih.

P. S.
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo