Pevka je bila nekaj časa odsotna tudi zaradi rojstva prvorojenca Everja Imreja konec leta 2010. Foto: EPA
Pevka je bila nekaj časa odsotna tudi zaradi rojstva prvorojenca Everja Imreja konec leta 2010. Foto: EPA

Na novi album 37-letnice, ki je bila v 90. letih glas vseh jeznih in samozadostnih deklet, bo treba počakati še nekaj mesecev, a vse najbolj neučakane pevkine oboževalce bo razveselilo to, da bo prvi singel Guardian že 11. maja mogoče slišati na radijskih valovih po vsem svetu.

Alanis na novem albumu sodeluje s producentom Guyom Sigsworthom, ki je sodeloval tudi z Madonno in Britney Spears, pevka pa bo sedmi album izdala za glasbeno založbo Collective Sounds, in nič več za Warner Music Group, s katero je sodelovala dolga leta.

"Ta album je, kot vsi prejšnji, trenuten posnetek vsega, s čimer sem zdaj obsedena, vsega, za kar skrbim, in vsega, kar me 'udari' ob štirih zjutraj v mojih najbolj introspektivnih trenutkih. To je moje čustveno, psihološko, socialno in filozofsko komentiranje skozi pesem," je pokomentirala svoj novi izdelek Alanis.

Alanisin zadnji album Flavors of Entanglement iz leta 2008 se je uvrstil na osmo mesto na Billboardovi lestvici najboljših 200 albumov, pevka pa je še danes najbolj znana po albumu Jagged Little Pill iz leta 1995, ki so ga le v ZDA prodali v 14,7-milijonski nakladi.