Dogodek pripravlja Radio Koper skupaj s kulturno-športnim društvom Samo Bertoki, radijski koncert pa obenem pomeni tudi uvod v tradicionalne poletne glasbene večere v Bertokih. Foto: Davor Remec
Dogodek pripravlja Radio Koper skupaj s kulturno-športnim društvom Samo Bertoki, radijski koncert pa obenem pomeni tudi uvod v tradicionalne poletne glasbene večere v Bertokih. Foto: Davor Remec

Pred tremi leti, ko je svetovno znana skupina Rolling Stones slavila pol stoletja obstoja, je Radio Koper pripravil niz oddaj Rolling Stones: način življenja, v katerih so poleg znanih in manj znanih uspešnic predstavili tudi podrobnosti iz življenja teh angleških rokerjev.

Za veliki finale sta avtorja oddaje, Iztok Novak - Easy in Goran Gregorič - Jagger, pripravila koncert z največjimi uspešnicami Rolling Stonesov, letos pa bosta ta velik spektakel ponovila. Radio Koper bo poskrbel, da se bodo v soboto, 20. junija, v palači Panatoiopolo v Bertokih skupaj zlili štirje vokali in zvoki kitar ter obilica dobre volje in ljubezni do legendarnih Stonesov.

Vse oddaje Rolling Stones – način življenja so na voljo tudi v spletnem avdio-videoarhivu RTV Slovenija.

"Ne gre za standardni koncert, saj so izvajalci na odru, sredi prizorišča, obkroženi z občinstvom in med izvajanjem pesmi sedijo za mizo, kar ustvarja posebno vzdušje med samimi glasbeniki in občinstvom. Pred koncertom bodo obiskovalci koncerta lahko slišali raritete Rolling Stonesov, sledil pa bo nastop Divjih žrebcev, ki so si naziv nadeli po pesmi Wild Horses. Hamo, Samo, Rudi ter Tokac bodo zaigrali priredbe znanih in tudi manj znanih pesmi tega največjega rokbenda," je povedal Gregorič.

Pisalo se je leto 1965
Skupino Rolling Stones so ustanovili Mick Jagger, Keith Richards in Brian Jones. Prvič so skupaj zaigrali v klubu Marquee, skupaj s še tremi glasbeniki, pisalo se je leto 1962. Peta simfonija rok glasbe, (I Can't Get No) Satisfaction, velja za eno najbolj znanih rokovskih skladb vseh časov s statusom rokovske klasike. Avtor te znane melodije, ki jo je zasedba izdala leta 1965, je legendarni kitarist skupine Rolling Stones, Keith Richards.