Chris in Rihanna sta se ponovno zbližala, kar pa ne pomaga njegovi glasbeni karieri. Foto: Reuters
Chris in Rihanna sta se ponovno zbližala, kar pa ne pomaga njegovi glasbeni karieri. Foto: Reuters

24-letni pevec bo 20. avgusta izdal svoj šesti studijski album z naslovom X, ki pa bo tudi njegov zadnji, poroča Huffington Post. "Brez skrbi, 'mainstream' Amerika. Album X bo najverjetneje moj zadnji," je zapisal Brown in dodal: "Če si slaven zaradi svoje glasbe in talenta, je to krasno. Naveličal pa sem se biti slaven zaradi napake, ki sem jo storil pri 18."

Pri tem se je nanašal na dogodek iz leta 2009, ko je tik pred podelitvijo grammyjev pretepel pevko Rihanno, njegovo takratno dekle. Krivdo je na sodišču priznal in bil obsojen na petletno pogojno kazen in šest mesecev družbenokoristnih del. Dobil je tudi prepoved približevanja Rihanni.

Po incidentu so mediji večinoma objavljali le novice o njegovih prekrških in aferah, pozitivno medijsko pozornost, ki se je nanašala na njegovo glasbo, pa so številni obsojali. Z Rihanno sta se sicer lani ponovno zbližala in pevka je priznala, da mu je napako odpustila, vendar pa mu to ni povrnilo stare slave in je kljub temu še naprej deležen kritik.

Novice o upokojitvi glasbenika pa ne gre jemati povsem resno, saj so takšne novice sporočili že številni, ki so se po daljšem ali krajšem premoru vrnili na glasbene odre. Med njimi je bil tudi raper Jay Z, ki se je od glasbene kariere poslovil že leta 2003, a le za tri leta.