"Izjemno sem vesel, da bova izkoristila priložnost za skupno eksperimentiranje. Mislim, da bova vzbudila zanimanje občinstva." Foto: Reuters
Peter Gabriel je nekdanji frontman skupine Genesis. Foto: Reuters

65-letni Gabriel in leto mlajši Sting, ki sta se na prvo skupno turnejo odpravila v 80. letih preteklega stoletja v podporo organizaciji Amnesty International, sta se v zadnjih letih intenzivno posvečala tako glasbenim kot drugim projektom. Na tokratni turneji bosta na oder stopala tako posamično kot skupaj.

"Izjemno sem vesel, da bova izkoristila priložnost za skupno eksperimentiranje. Mislim, da bova vzbudila zanimanje občinstva," je dejal Sting.

Severnoameriška turneja, ki sta jo naslovila Rock Paper Scissors, obsega 19 koncertnih datumov.

Turneja se bo začela 21. junija v Columbusu v ameriški zvezni državi Ohio in bo vključevala tudi nastopa na festivalih v Quebecu in Milwaukeeju. Glasbenika bosta nastopila na festivalih d'Ete de Quebec v Quebecu in Summerfest v Milwaukeeju.

Frontmana uspešnih skupin
Glasbenika sta bila v 70. letih preteklega stoletja frontmana uspešnih glasbenih skupin - Sting zasedbe The Police in Gabriel skupine Genesis. Gabriel se je pozneje osredotočil na samostojno kariero in ustanovil znamko Real World Records in festival Womad. Sting je nazadnje napisal glasbo za broadwajski muzikal The Last Ship.