Tinkara bo na odru skušala upoštevati nasvet Nuše Derende, ki ji je na srce položila: 'Uživaj!' Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tinkara bo na odru skušala upoštevati nasvet Nuše Derende, ki ji je na srce položila: 'Uživaj!' Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Nič nisem naveličana - super je vse! Ko bi le vedno imeli možnost, da se z eno pesmijo lahko toliko ukvarjamo.

Tinkara Kovač
Tinkara Kovač
Tinkara odšteva ure do nastopa. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Tinkara Kovač na Evroviziji v skrbi za svoj glas ničesar ne prepušča naključju.

Letošnja slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije že nestrpno čaka na večerni nastop, pred tem pa si je vzela pol ure tudi za klepet z MMC-jevimi bralci. Tinkara je dejala, da je scena med njeno skladbo Round and Round namensko minimalistična, slovenska pesem pa se ji zdi posebna zato, ker ima besedilo v dveh jezikih. "Tega mi letos kar malo manjka, zdi se mi, da so vse skladbe enake in ni jezikovne raznolikosti. Potem je tu flavta, ki je posebna, če jo res igra glavni vokalist. Mi smo s svojo skladbo to, kar smo - glasbeniki. In smo zgodbo zasnovali okrog vokalne izvedbe, besedila, zgodbe v pesmi."

Celoten klepet lahko preberete tukaj.


Ličenje, pričeska, vaje ...
Tinkara, ki se bo predstavila v obleki Svetlane Vizintin, bo s spremljevalnimi pevci pela v živo, flavte pa ne bo igrala zares, saj to tehnično ne bi bilo izvedljivo. Pa je v dvorani B&W Hallerne res tako hladno, kot pravijo nekateri? "Naši ekipi ni, meni pa sploh ne, ker imam nekaj kilogramov materiala na sebi, haha. Jaz bi prej rekla, da je obratno," pravi Primorka, ki ima seveda popolnoma natrpan četrtek.

Čeprav se izbor začne ob 21.00, morajo biti ekipa na prizorišču že zgodaj popoldne. "Sledi maska in pričeska za backvokale. Jaz bom medtem čakala v garderobi in najbrž odspala pol ure, haha. Potem je na vrsti oblačenje v kostum, kar traja približno pol ure. Potem vaja, nato make up zame - in nastoooop," je dejala glasbenica, ki velja za eno najbolj izkušenih in zrelih med vsemi sodelujočimi. Najbolj po njenem okusu so Švicarji Sebalter in Italijanka Emma Marrone, s katero bi lahko v prihodnosti "padel" tudi kakšen duet.

Drugi predizbor Evrovizije si boste lahko ogledali od 21.00 na drugem programu TV Slovenija in prek 4D na MMC RTV SLO. Iz Köbenhavna se bo oglašala naša novinarka Klavdija Kopina, iz redakcije pa bomo dogajanje spremljali prek posebne aplikacije scribble.


Okus Slovenije tudi na severu

Slovenska delegacija je bila z nastopom na sredini generalki, ki so ga ocenjevale tudi strokovne komisije, zelo zadovoljna, Tinkara pa energijo in moč črpa tudi iz svoje družine, ki ji je sledila na Dansko. "Tudi moji so z menoj (vsi z dojenčico vred na lastne stroške, da ne bo nesporazumov!) in me podpirajo. Včeraj pred generalko mi je na primer mama skuhala eno slovensko zelenjavno juh'co tik pred generalko, ki sem jo pojedla v avtodomu, ki je bil parkiran tik ob eurosongovski hali," je zadovoljna Tinkara, ki je mati dveh deklic, Gaje in Alme.

Dnevi so tako natrpani, da od samega mesta nima kaj dosti, tudi nakupovanje bo morala izpustiti. Kupila si je le ene "rokenrol čevlje", sam Köbenhavn pa se ji zdi zelo sodoben in lep.

In za konec še - kako bodo proslavili uvrstitev v finale? "V vsakem primeru gremo igrat na ulico!"

Srečno, Tinkara in ekipa.

Nič nisem naveličana - super je vse! Ko bi le vedno imeli možnost, da se z eno pesmijo lahko toliko ukvarjamo.

Tinkara Kovač