Gonilna sila skupine je karizmatični pevec Davor Gobac. Foto: Jani Ugrin
Gonilna sila skupine je karizmatični pevec Davor Gobac. Foto: Jani Ugrin
Branko Đurić - Đuro in Psihomodo Pop
Rock in energija na kvadrat - Đuro in Gobac sta združila moči pri skladbi Ja volim crtane filmove. Foto: Jani Ugrin

Čeprav Katedrala Kina Šiške ni pokala po šivih, se je ena najbolj prepoznavnih hrvaških skupin, ki praznuje 30. obletnico obstoja, prikazala v svoji najboljši, energični in razigrani luči.

Profesorji neresnosti in spontanosti so okoli 400-glavo množico zabavali vse do jutranjih ur, po dvorani pa so odmevale uspešnice, kot so Ja volim samo sebe, Frida in Ramona ter druge, celotno dogajanje pa je po običaju Gobac, ki še vedno doživeto skače po odru kot na začetku kariere, popestril s pripovedovanjem šal in anekdot.

Koncertni večer so pred prazno katedralo odprli domači rokerji Evil Eve s plavolaso Evo Breznikar na čelu, do konca koncerta pa se je že zbralo okoli 200 obiskovalcev, ki so nastrpno pričakovali prihod hrvaške rockzasedbe na oder.

Še preden so karizmatični Gobac in drugi člani zasedbe - skupino sestavljajo še Davor Gobac - vokal, Vlatko Čavar - Brada - kitara, Jurij Novoselić - Kuzma – saksofon, klaviature, Tigran Kalebota - Tigi - bobni in Smiljan Paradiš - Šparka - bas, postregli s svojim glasbenim šovom pa se je občinstvu predstavil še zmagovalec Slovenske popevke 2012 po izboru strokovne žirije Matevž Šalehar - Hamo s skupino Tribute to Love. Na koncertu je pevec premierno predstavil novi single Gremo se igrat boga.

Poseben gost večera Branko Đurić - Đuro se je Gobcu, svojemu dolgoletnemu prijatelju, s katerim se pozna še iz časov nekdanje Jugoslavije, skupaj pa sta sodelovala že pri projektu Top Lista nadrealista, na odru pridružil pri igranju skladbe Ja volim crtane filmove.

Nekaj fotoutrinkov s koncerta si lahko pogledate spodaj, kakšni pa so načrti skupine, kdaj nameravajo izdati nov album in še več pa lahko izveste v intervjuju z Davorjem Gobcem.