Glasba

Poudarki

  • Kako so se zabavali dolenjski študentje?
Festival ŠVIC
Za rajenje ob zvokih slovenskih glasbenikov se morajo udeleženci zahvaliti prireditelju, Klubu študentov občine Trebnje. Foto: Andrej Trček

Dodaj v

Foto: Študentsko "švicanje" ob cvičku (in igrah)

Utrinki s festivala ŠVIC pri Trebnjem
27. julij 2009 ob 10:07
Trebnje - MMC RTV SLO

Študentski vikend inteligence in cvička (ŠVIC) je konec tedna v Čatež pri Trebnjem privabil zabave željno množico, ki je preživela konec tedna, poln dnevnih in nočnih dejavnosti.

Dnevni program je obsegal športne in zabavne igre - turnir v malem nogometu, turnir v odbojki na mivki, turnir v košarki, igre med študentskimi klubi, turnir v polaganju rok, salso, body painting, ŠVIC-frizerja, žongliranje, namizne igre in druge.

Ste se festivala ŠVIC udeležili tudi vi? Naložite svoje fotografije na Moj splet ali nam vtise zaupajte v komentarjih pod novico!

Nočni program so popestrili slovenski in tuji glasbeni izvajalci - Zabranjeno pušenje, Šank Rock, MI2, Zablujena generacija, Društvo mrtvih pesnikov, Natalija Verboten, D'neeb, Banditi, Pain in the ass, BHC, Alibi, The Closhers in SunBite.

Ker je obisk ŠVIC-a vsako leto večji, so prvi obiskovalci svoj šotor postavili že v petek dopoldne. Hrane in pijače, kot se za dolenjsko študentsko zabavo spodobi, ni manjkalo. Ob mraku pa so se obiskovalci zbrali pred odrom in se do zgodnjih jutranjih ur zabavali ob živi glasbi.

Besedilo in fotografije: Andrej Trček

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
ulrich
# 27.07.2009 ob 12:07
Še eno nepotrebno pijančevanje falirane študentarije. Da bi bil Rugelj še pri živih....
Exocet
# 27.07.2009 ob 11:25
Jamrajo kako ni dnarja, napijejo in zakadijo se ga pa očitno lahko :)
fico7
# 29.07.2009 ob 15:03
keri zakompleksanci....pejte drkat v svojo zageekano sobo!!! matr....vsi ki kej tazga se niso dozivel vidjo to kot brezvezno pijancevanje....to pa vseekakor ni....vsaj kar se studentov tice....dijaki so drug problem....uglavnem fajn sprostitev je bla to...na fajn lokaciji....kuk se ga kdo napije je pa cist njegova stvar....jst se ga nism pa sm se vseen zelo fajn mel....pa se to....bumbarji....kle neki o favliranih studentih nakladate...me prav zanima kolk od vas ma diplomo....al pa kolk od vas dela ali pa gre delat podiplomski studij....ker jst sm namvrec eden izmed tistih...tako da ne vi men o favliranosti....pac se znam poleg vsega tud fajn met!!!
kesjerdna
# 28.07.2009 ob 09:40
joj, eni pa res nimate lajfa ... ne vem, mislm da usaj študentje se še lahko zabavajo ...
fuksel
# 27.07.2009 ob 17:37
kul!
Buffalo
# 27.07.2009 ob 12:48
ej, kolkr poznam zadevo glede na prejšna dva obiska, pol je to bolj najstniška zabava kot študentska!! sicer pa simpatičen dogodek na odlični lokaciji... treba ga podpirat!!

dr.anubis, ulrich, exocet in njim podobni, al ste totalni zakompleksanci, al pa nimate življenja!! kdor se hoče zabavat pr teh letih, se pač bo! zmer se najde tistih 100 € da preživiš 2 dni zabave.... to pa spet ni tak denar, greš delat za dan, 2, tak da maš festival plačan.
zmeraj se pa najde kak pacient ki se ga užre do konca, tak da ne posploševat.
betalaktam
# 27.07.2009 ob 12:26
Tud redni (nefalirani) študentje smo bli tam in moram povedat, da je bilo res super. vsako leto je boljše!
Bolj kot pijančevanje študentov, bi vas lahko skrbelo pijančevanje srednješolcev in osnovnošolcev, ki jih ni bilo malo!!
FooFighter
# 27.07.2009 ob 12:10
zato je pa to narobe svet, ker vsi mislimo, da se vse vrti okoli denarja!
stewie
# 27.07.2009 ob 11:45
Jaz žal nisem utegnil, privoščim (za razliko od nekaterih drugih na tem forumu) pa vsem, ki so bili tam, da so se fajn imeli in zabavali. Žal mi je bilo samo, da nisem mogel videt v živo grupe Mi2, pa so bili na srečo dan kasneje v Ljubnem ob Savinji.
Reklama za Švic na temo požigalca je pa itak zakon...pridi in se zaŠVICaj fuj! :D
stewie
# 27.07.2009 ob 11:09
A ti pa nisi? Sam si nekje napisal, da rad provociraš, a drugim pa tega ne privoščiš?
btw - kaj se ti je zgodilo z nickom, zabrisan je....
Dr. ANUBIS XX.
# 27.07.2009 ob 11:00
Pijančevanje študentov, sramota!
susti_ali
# 27.07.2009 ob 11:14
Fanta pa bi pršla pa bi vidla kk je blo...ne komentirat pa blatt če ti ni treba pa če nisi vidu kua se je res dogajal....kok kdo spije je pa njegova stvar...jest sm biu oba dni tm pa nism skorjada nič spiu tako da ne posploševat preveč....
muska je bila pa zelo dobra...kot organizator za naslednje leto pa se bom potrudu da bo še bolš :D
Dr. ANUBIS XX.
# 27.07.2009 ob 11:07
Hehe stewie, veš da si že rahlo anoying! ;)
stewie
# 27.07.2009 ob 11:02
Foušija s strani tistih, ki se ne znajo zabavat in sproščat v družbi in živi muziki...
Nove note
link
Imset: Med slovenskimi glasbeniki ne čutimo rivalstva
19
14. november 2018 ob 09:38 Zasedba Imset, ki je pred kratkim izdala glasbeni prvenec z naslovom Persona, pravi, da z njimi na slovensko glasbeno sceno, ki je že potrebna prevetritve, prihaja nova, bolj mladostna energija.
Več novic ...
Kaj se poleti dogaja po Sloven ...
link
Foto: Rock Otočec - ime ostaja, a kam je šla vsa "fama"?
30
3. julij 2011 ob 11:39 Gumjasti škornji so po petkovem dežeju postali del priporočene opreme po blatnih pešpoteh samega prizorišča. A dan in večer ni zaznamovalo (le) vreme. Pač pa pričakovanje ... da se bo nekaj zgodilo, ...
Več novic ...
Kazalo