Glasba
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Green Day
"Če bi vedeli za nesrečo, ne bi stopili na oder. Nismo brezsrčni." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Green Day
Med nastopom se jim je vse zdelo povsem normalno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Green Day: Če bi vedeli za nesrečo, ne bi stopili na oder

Na nesrečo so se odzvali v uradni izjavi
10. julij 2017 ob 10:01
Madrid - MMC RTV SLO

Skupina Green Day, ki je na festivalu v Madridu nastopila kljub nesreči akrobata, je svoj odziv na tragičen dogodek zapisala v uradni izjavi.

V Madridu je pretekli konec tedna potekal festival Mad Cool, glavno ime petkovega večera pa je bila zasedba Green Day, ki je pred kratkim nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Pred začetkom njihovega koncerta se je zgodila nesreča, ki se je končala s smrtnim izidom - 42-letni akrobat Pedro Aunión Monroy je med izvajanjem točke padel s 30 metrov dvignjene kocke in zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Ogromno kritik zaradi nastopa
Green Day so bili po nesreči tarča kritik, saj so kljub nesreči stopili na oder in odigrali dve uri in pol dolg koncert. "Številni ste se spraševali, zakaj smo koncert izpeljali kljub nesreči," je v izjavi zapisal pevec skupine Billie Joe Armstrong. "Za nesrečo nismo vedeli do konca koncerta. Vedeli nismo niti, da je na prizorišču tisti dan sploh potekal nastop akrobatov."

Kot poroča portal Rolling Stone, je skupina na oder stopila z manjšo zamudo, kar pa naj bi bilo nekaj popolnoma normalnega. Organizatorji so jim povedali, da je zamuda nastala zaradi varnostnih razlogov. Prav tako pa so organizatorji poudarili tudi, da so se za samo nadaljevanje festivala po nesreči odločili zaradi varnosti vseh obiskovalcev.

Zamuda zaradi "varnostnih razlogov"
"Tovrstni festivali so ogromni,"
še dodaja Armstrong. "Toliko različnih dejavnosti se dogaja ob istem času, da je nemogoče slediti čisto vsakemu umetniku in glasbeniku. Mi smo bili v času nesreče v zaodrju nekaj več kot pol kilometra stran od glavnega odra." Poudaril je, da so se takrat ravno ogrevali, saj bi morali nastopiti nekaj minut pred 23.30. "Prav takrat pa so organizatorji našim menedžerjem dejali, da naj nekaj minut počakamo zaradi varnostnih razlogov. To je na koncertnih prizoriščih nekaj povsem normalnega, prav tako kot je normalno, da nam ne povedo točnega razloga."

Ko so stopili na oder, je vse delovalo popolnoma normalno. Armstrong je dejal, da se je občinstvo močno zabavalo, ko so se vrnili v zaodrje, pa so jim vse pojasnili. "Nihče izmed nas ni mogel verjeti, da se je to zgodilo. Ne vemo, zakaj nam tega niso povedali pred koncertom. Kaj takšnega se nam v 30 letih koncertiranja še nikoli ni zgodilo."

"Če bi za nesrečo vedeli pred koncertom, nikoli ne bi stopili na oder. Nismo brezsrčni." Za konec je izrazil še iskreno sožalje vsem svojcem in prijateljem ter dodal, da mu je neizmerno žal za vse tiste, ki so bili priča nesreči.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
friks
# 10.07.2017 ob 10:16
Še vedno ne razumem, zakaj mediji ta dogodek povezujejo s skupino Green Day. Oni ga niso niti organizirali, niti niso za incident vedeli. Oni so bili le eni od mnogih nastopajočih. Sram je lahko vsakega, ki jim karkoli očita.

Drugič pa! Smisel akrobatske točke je, da je nevarna. Akrobati se zavestno odločijo za tveganje, ki ga točka prinaša in so zanj plačani. V kolikor so akrobatske točke dovoljene (jih kot družba dopuščamo in sprejemamo), potem je zgražanje nad občasnim neuspelim poskusom precej lažno moraliziranje.
bilzerian
# 10.07.2017 ob 10:42
če ne bi nastopili, pa bi vsi, ki plačali drago vtopnico, kritizirali, zakaj niso nastopili in bi zahtrevali denar nazaj.
friks
# 10.07.2017 ob 11:19
Ja, 100.000 ljudem pred glavnim dogodkom festivala mal težko rečeš: "Akrobat je padu, gremo domu!"
Untamle
# 10.07.2017 ob 10:57
V interesu organizatorja gotovo ni bilo informiranje, ker bi lahko ogrozilo nastop skupine.
ffffff
# 10.07.2017 ob 10:32
20 ali 30 let nazaj je bil na vsakem pravem koncertu kakšen mrtev.
sisoruen
# 10.07.2017 ob 11:10
The show must go on. Ni druge.
seba goričan
# 10.07.2017 ob 10:37
res je....na špilih Sepulture skoraj ziher, sploh v Braziliji, tud v Grazu ni velik manjkal pa bi tudi sam nastradal...leta 96 mimgrede
Debely
# 10.07.2017 ob 20:48
Akrobat na rock festivalu...bedarija.
Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
9
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Kazalo