Dickinson velja za velikega ljubitelja letalstva. Foto: EPA
Dickinson velja za velikega ljubitelja letalstva. Foto: EPA
false
Iron Maiden se z novim albumom vračajo tudi na koncertne odre. Foto: EPA

Turneja se bo začela šele naslednje leto, toda člani skupine so že predstavili svojo novo pridobitev - boeing 747-400, ki bo znova nosil ime Ed Force One. Ta bo ponesel skupino, njihovo ekipo in dvanajst ton opreme na šest celin oz. v 35 držav. Dickinson pa se prav te dni v Walesu usposablja, da bo lahko sedel za krmilo velikega letala s štirimi motorji.

"Ko se je ponudila priložnost, da najamemo boeing 747 od naših prijateljev na Air Atlanta Icelandic, smo seveda zgrabili priložnost z obema rokama. Kdo ne bi? Največja prednost potovanja z njim je v velikosti in prostoru, tako da lahko peljemo s seboj vso svojo opremo, mize in prtljago," je ob tem dejal Dickinson.

Iron Maiden bodo nov album The Book of Souls izdali 4. septembra in to bo njihov prvi dvojni album, ki bo oboževalcem postregel z 92 minutami novega studijskega materiala. Idejo o novem albumu je dobil prav Dickinson, toda izdaja se je zavlekla, ker se je Dickinson boril z rakom in ga premagal.

Na novem albumu bo ena izmed skladb posvečena tudi pokojnemu komiku Robinu Williamsu. "Moja najljubša skladba je tista, ki je nisem napisal. Gre za Tears Of A Clown, ki govori o Robinu Williamsu. In sprašujem se, kako je bil lahko tako depresiven, če je vedno dajal vtis, da je srečen," je pojasnil Dickinson v pogovoru za italijanski Corriere Della Sera. Skladbo sta napisala kitarist Adrian Smith in basist Steve Harris.

"Z Bruceom nisva napisala ničesar - samo midva - nekaj let. Zato sem razmišljal o pisanju krajših pesmi. Včasih sva ustvarjala stvari, kot so Two Minutes To Midnight. Če sem se bolj ujel v ustvarjalni tok, sem poklical Steva in ga vprašal za mnenje, saj je bil takrat zelo osredotočen na besedila in medije. Še pred tem pa je včasih kar prinesel štiri ali pet narejenih skladb - od začetka do konca - tako da je danes veliko več sodelovanja," je za spletno stran The Quietus dejal Smith.

16. album britanske skupine bo vključeval več kot 90 minut čistega metala. Za dvojni album so se odločili, ker so se jim zdele vse skladbe integralni del celote, ki si je niso želeli razbijati.